صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشنگی 3 درصدی تالاب‌های جهان/ عطش روز افزون برای دریافت حق‌آبه زیست محیطی

۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۵:۲۵
کد خبر: ۲۹۷۷۷۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
ایران با دارا بودن سه درصد از تالاب‌های جهان شاهد به خطر افتادن حیات 70 درصد تالاب های خود است، که نابودی آنها علاوه بر تهدید زندگی جانواران مرتبط با آنها، سهم به سزایی در افزایش ریزگردها دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،ایران با دارا بودن سه درصد از تالاب‌های جهان در مجموع دو هزار و 800 تالاب در خود جای داده که از این تعداد 94 عدد از آن شناخته شده و 24 تالاب از آن به عنوان تالاب بین المللی به ثبت رسیده است.

بر اساس بررسی های صورت گرفته 70 درصد تالاب های کشور در وضعیت بحرانی یا در معرض خطر جدی خشکسالی هستند که عمده این تالاب‌ها در استان فارس قرار دارد، به گونه ای که از 14 تالاب استان فارس، 12 عدد آن خشک شده و بختگان، پریشان و ارژن شاهدی بر این مدعا هستند.

نابودی تالاب ها را می توان در دلایلی از جمله افزایش بی‌رویه سطح زیرکشت اراضی حوضه‌های آبریز بالادست دریاچه‌ها و تالاب‌ها، اجرای طرح‌های زیرساختی در محدوده‌های اثرگذار تالاب‌ها، تغییرات اقلیمی، احداث سدهای متفاوت، ورود فاضلاب شهری و صنعتی، استفاده نامتعارف آب این مراکز در بخش صنعت و موارد مشابه جست و جو کرد.

در سال گذشته رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا خبر از تعیین حق آبه 10.8 میلیارد متر مکعب به عنوان سهم محیط زیست در بهره برداری از تاسیسات آبی برای این مناطق داده بود که متاسفانه قسمتی از این آب در مسیر مصرف می شود و کل حجم تعیین شده به تالاب نمی رسد.

به طور قطع باید پس از رهاسازی آب از سدها با هدف کمک به حیات تالاب ها از طریق کنترل مصرف و کنترل حق آبه ها در طول مسیر مراقب رسیدن حجم کامل آب به مقصد بود تا با ادامه حیات آنها از شکل گیری مشکلات زیست محیطی و انقراض گونه های حیوانی و گیاهی مرتبط با این تالاب ها، افزایش ریزگردها و تهدید اقتصاد منطقه از طریق کم رنگ شدن مشاغل ماهیگری، کشاورزی و دامداری رو به رو نباشیم. 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *