صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با پنج نامزد چهره سال هنر انقلاب اسلامی آشنا شوید/این جایزه ارزشمند به چه کسی می رسد؟+عکس

۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰:۰۲
کد خبر: ۲۹۷۰۵۱
پنج گزینه نهایی نامزد شده برای انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شدند. بر اساس آرا به اعلام شده از سوی حوزه هنری، سید مسعود شجاعی طباطبایی، بهناز ضرابی‌زاده، ابراهیم حاتمی‌كیا، محمد حسین مهدویان و حمید حسام این افراد را تشكیل می‌دهند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، پنج گزینه نهایی نامزد شده برای انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شدند. بر اساس آرا به اعلام شده از سوی حوزه هنری، سید مسعود شجاعی طباطبایی، بهناز ضرابی‌زاده، ابراهیم حاتمی‌كیا، محمد حسین مهدویان و حمید حسام این افراد را تشكیل می‌دهند.
 
این پنج چهره از میان چهارده چهره اصلی انتخاب شدند و چهره برتر هنر انقلاب اسلامی در سال 95، مورخ 25 فروردین ماه در حوزه هنری معرفی خواهد شد.
 
به همین مناسبت به معرفی پنج نامزد نهایی چهره سال انقلاب اسلامی پرداخته است:
 
 
ابراهیم حاتمی كیا
 
ابراهیم حاتمی كیا متولد ۱۳۴۰در تهران كارگردان، فیلمنامه نویس، تدوینگر و بازیگر سینمای ایران و دانش آموخته رشته فیلمنامه نویسی از دانشكده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. او فعالیت های سینمایی خود را با ساخت فیلم های كوتاه و مستند در رابطه با سینمای جنگ آغاز كرد. این كارگردان خوش قریحه را كه از جوانی در حوزه سینمای دفاع مقدس مخلصانه فعالیت می كند را می توان بی تردید شناسنامه این گونه سینمایی در ایران دانست. سینمای حاتمی كیا سینمایی قصه گو با بار بالای ملودارم است و حتی در فیلم های كاملا جنگی اش هم احساسات گرایی و نوعی از عرفان به چشم می خورد. شهید آوینی درباره وی گفته است: «من هیچكس دیگر را نمی‌شناسم كه هم‌چون حاتمی‌كیا فیلم بسازد ... حاتمی‌كیا همه وجود خود را در فریم‌ها می‌دمد و هر بار خود را می‌سوزاند تا از شعله آن چراغی برافروزد و هر بار ققنوس وار از همان آتش، حیات دوباره می‌گیرد.» حاتمی كیا امسال برای ساخت فیلم پرمخاطب و مطرح «بادیگارد» نامزد چهره سال هنر انقلاب شده است.
 
 
حمید حسام
 
حسام در سال 1340 در همدان متولد شد. وی فارغ التحصیل كارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه تهران است. وی جوانی خود را در جبهه های نبرد حق علیه باطل سپری كرد و همین مساله باعث شد تا دفاع مقدس رویكرد اصلی حمید حسام در نوشتن و خلق آثارش باشد. سردار حسام معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، در زمینه نویسندگی نیز كارنامه قابل توجهی دارد. چهار كتاب حاصل دوران نویسندگی این مسئول فرهنگی است. در زمینه داستان كوتاه كتاب «دهلیز انتظار»، در بخش خاطره كتاب «غواص ها بوی نعنا می دهند»، «دلیل» و در بخش رمان «راز نگین سرخ» برخی از فعالیت های این نویسنده را تشكیل می دهند. حمید حسام با كتاب «غواص ها بوى نعنا مى دهند» كه نوعى خاطره نگارى در حوزه ادبیات دفاع مقدس است، به جامعه ادبى معرفى شد. به دنبال آن داستان بلند «راز نگین سرخ» را در سال ۷۸ به دست چاپ سپرد. مجموعه داستان هاى كوتاه «دهلیز انتظار» مدتى پس از انتشار به قلم اسماعیل اریب به انگلیسى ترجمه و منتشر شده است. كتاب با ارزش «وقتی مهتاب گم شد» كه به تقریظ مقام معظم رهبری مزین شده است نام این نویسنده را در بین چهره سال هنر انقلاب قرار داده است.  
 
 
 
سید مسعود شجاعی طباطبایی متولد سال 1342 شهر تهران است. وی فارغ‌التحصیل كارشناسی رشته نقاشی از دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و كارشناسی‌ارشد رشته گرافیك از دانشگاه تربیت مدرس است. این هنرمند سردبیر مجله «كیهان كاریكاتور» و سردبیر مجله بین‌المللی «ایران كارتون»، مدیر خانه كاریكاتور ایران، عضو هیئت داوران چند نمایشگاه ملی و بین‌المللی، مدرس دانشگاه و همچنین مسئول واحد كاریكاتور حوزه هنری است. سال گذشته نمایشگاه پرمخاطب «هولوكاست» به همت این هنرمند برگزار شد و بازتاب رسانه ای وسیعی در داخل و خارج از كشور داشت و شجاعی طباطبایی به همین دلیل در بین نامزدهای چهره سال هنر انقلاب قرار گرفته است.
 
 
بهناز ضرابی زاده
 
بهناز ضرابی‎زاده در سال 1347 در همدان متولد شد. ضرابی‎زاده كارشناس مسئول آفرینش‎های ادبی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان است. او تاكنون سردبیری نشریه استانی جاودانه‎ها، دبیر انجمن داستان دفاع مقدس از سال 1386، عضو شورای نویسندگان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‎های دفاع مقدس، عضو شورای انتخاب كتاب بنیاد شهید استان همدان، دبیر انجمن داستان سازمان بسیج هنرمندان را بر عهده داشته است. تألیف و چاپ بیش از دویست و پنجاه اثر داستانی و ادبی در نشریات و مجلات برگزیده كشوری از دیگر فعالیت ضرابی زاده است. ضرابی‎زاده برگزیده بیش از 30 جشنواره داستان‎نویسی سراسری از جمله كسب مقام اول در نخستین جایزه داستان ویژه مخاطبان كودك و نوجوان با موضوع امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، تقدیر شده در چهارمین و ششمین جایزه ادبی اصفهان، كسب مقام‎های برگزیده در هشتمین، نهمین و دهمین جشنواره مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس را در كارنامه خود دارد. كتاب «گلستان یازدهم» كه خاطرات زهرا پناهی‌روا، همسر سردار شهید علی چیت‌سازیان را روایت می كند اثر ارزشمند این نویسنده است و نام او را در بین چهره سال هنر انقلاب قرار داده است.
 
 
 
محمدحسین مهدویان، كارگردان و فیلم‌نامه‌نویس، سال ۱۳۶۰ در بابل متولد شد. وی دارای مدرك تحصیلی كارشناسی كارگردانی سینما از دانشگاه سوره و كارشناسی ارشد تهیه كنندگی تلویزیون از دانشگاه صداوسیما است. ‌‎ محمدحسین مهدویان برای ساخت «فیلم ایستاده در غبار» سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را در كارنامه دارد. این فیلم به شدت مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت و مهدویان را به چهره ای شناخته شده در بین سینماگران تبدیل كرد. مهدویان در جشنواره فجر امسال نیز با فیلم «ماجرای نیمروز» سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین فیلم از نگاه ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به دست آورد و به همین دلیل در بین نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *