صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعتکاف، مراسمی است برای خلوت انسان با خدای خود/بهتر است در آن کمتر صحبت شود

۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۹۶۹۵۹
شمس با اشاره به زمان های مختلفی که برای اعتکاف وجود دارد، از حضور در این مراسم به عنوان یک عمل عبادتی سخن گفت و تاکید کرد که نباید حضور در چنین مراسمی با دورهمی اشتباه گرفته شود.
سعید شمس کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: اعتکاف در حقیقت به یک نوع توقف و بیتوته کردن در یک مکان مشخص گفته می شود.

وی ادامه داد: از زمان پیامبر اکرم (ص) افراد در دوره ای زمانی برای عبادت دور از خانواده و هیاهوهای روزمره به گوشه ای می رفتند البته این موضوع تنها به دین اسلام اختصاص ندارد و در ادیان دیگر نیز افراد در دیر و کلیسا و مکان هایی مانند آن ها‌، حضور پیدا می کردند.

این کارشناس ارشد علوم قرآنی تصریح کرد: ایامی که ما به اعتکاف می رویم به طور معمول از 13 تا 15 رجب است که ایام البیض هم خوانده شده و بسیار مورد سفارش قرار گرفته است.

وی در ادامه صحبت های خود اظهار کرد: اعتکاف در ادیان دیگر ماننده ماجرایی که برای حضرت مریم (س) اتفاق افتاد ،‌ مورد توجه قرار می گیرد که بر این اساس ایشان مدت زیادی خودشان را در محل عبادت وقف کردند و با یک شرایط خاصی روزه سکوت گرفتند.

شمس همچنین یادآور شد: البته روزه سکوت در یک دین دیگر به طور یقین با شرایط اعتکاف در دین ما بسیار تفاوت دارد اما به طور کلی عبادتی است که فرد در مسجد بیتوته می کند و با خدا به راز و نیاز می پردازد .

وی توضیح داد: در این راستا باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اعتکاف و حضور در این مراسم نباید با مواردی نظیر اینکه عده ای از افراد با یکدیگر هماهنگ می کنند تا به مراسم اعتکاف در یک مسجد بروند و با یکدیگر در آنجا صحبت کنند و یا درباره دیگر افراد حرف بزنند ، اشتباه شود چرا که این موارد به طور کامل با این عبادت منافات دارد.

این کارشناس مذهبی همچنین گفت: عبادت در مراسم اعتکاف به این معنا است که انسان خودش را از دنیا جدا کند و در مسجد به دور از هیاهوی دنیا عزلت گزیند و با خدای خود خلوت کند.

وی با اشاره به زمان های مختلفی که از صدر اسلام برای اعتکاف مورد استفاده قرار می گرفته است ، اظهار کرد: اعتکاف زمان های مختلف دارد که یکی از آن ها در ماه مبارک رمضان است که به طور معمول در دهه آخر این ماه اتفاق می افتد.

شمس تصریح کرد: در زمان پیامبر اکرم (ص) اعتکاف در دهه آخر ماه مبارک رمضان در مسجد اتفاق می افتاد و افراد ده روز را در آنجا حضور داشتند.

وی خاطرنشان کرد: حداقل زمان برای اعتکاف سه روز است و باید به این موضوع توجه داشت که فرد در روزهای اول و دوم می تواند این مراسم را رها کند اما زمانی که به روز سوم رسید ، به هیچ عنوان نمی تواند این مراسم را رها کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *