صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنایت علیه مردم یمن با سلاح‌های انگلیسی/ استراتژی لندن در پسابرگزیت؛ سرکیسه کردن اعراب!

۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰:۱۴
کد خبر: ۲۹۶۸۱۹
دسته بندی‌: سیاست
«ترزا می» روز دوشنبه هفته گذشته سفر سه‌روزه‌ای را به کشورهای اردن،عمان و عربستان آغاز کرد؛ منابع خبری گزارش دادند که نخست وزیر انگلیس روز سه‌شنبه عازم عربستان شد؛ وی در بدو ورود به ریاض و تفرجگاه «یمامه» پروتکل مربوط به حجاب در عربستان را زیرپا گذاشت و با این کار به سعودی‌ها دهن کجی کرد اما سعودی ها او را تکریم کردند و نشانه افتخار ملی خود را پیشکش نخست وزیر انگلیس گردانیدند.
گروه سیاسی : با قطعی شدن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در نتیجه رفراندم برگزیت،«ترزا می» نخست وزیر این کشور برای جبران زیان‌های اقتصادی ناشی از این خروج، به فکر برقراری رابطه گسترده تجاری و نظامی با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس افتاده است؛ وی که علاقه مند است خود را جانشین «مارگارت تاچر» و «بانوی آهنین2» معرفی کند در 6ماه اخیر سه بار به حاشیه خلیج فارس سفر کرده تا با وعده و وعیدهای اقتصادی و نظامی، حکام کشورهای عرب منطقه را اصطلاحا سرکیسه کند؛ البته این سفرهای سیاسی- تجاری خانم می، به کشورهای حاشیه خلیج فارس با لفاظی هایی علیه ایران نیز همراه است تا بلکه به مدد استراتژی ایران هراسی حکام واداده این کشورها پول بیشتری را روانه لندن کنند و انگلیس را از معضلات اقتصادی پسابرگزیت برهانند.
 
 
 
 ترزا می روز دوشنبه هفته گذشته سفر سه‌روزه‌ای را به کشورهای اردن،عمان و عربستان آغاز کرد؛ منابع خبری گزارش دادند که نخست وزیر انگلیس روز سه‌شنبه عازم عربستان شد؛ وی در بدو ورود به ریاض و تفرجگاه «یمامه» پروتکل مربوط به حجاب در عربستان را زیرپا گذاشت و با این کار به سعودی‌ها دهن کجی کرد اما سعودی ها او را تکریم کردند و نشانه افتخار ملی خود را پیشکش نخست وزیر انگلیس گردانیدند؛ می در سفر دو روزه به عربستان علاوه بر ملک سلمان با دو تن از شاهزادگان سعودی نیز دیدار کرد.
 
 
 
نخست‌ وزیر انگلیس همچنین در سفر به عربستان در مصاحبه با روزنامه الریاض برای خوشآمد سعودی‌ها و وادار کردن آنها به شل کردن بیشتر سرکیسه، ایران را به دامن زدن به بی ثباتی در منطقه متهم کرد و مدعی شد که تهران ثبات در لبنان و عراق را تهدید کرده و از انصارالله در یمن حمایت می‌‌کند.وی مدعی شد که ایران نیروهای سپاه قدس را به سوریه اعزام کرده است!
 
ترزا می با اشاره به اینکه ما از نگرانی کشورهای منطقه از فعالیت‌های ایران آگاه هستیم اظهار داشت: ما خواستار این هستیم که ایران بخشی سازنده از حل بحران یمن باشد. توسعه اخیر روابط میان لندن و تهران به معنای آن نیست که ما از اقدامات ایران گذشته‌ایم.
 
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات نخست وزیر انگلیس در سفر به عربستان سعودی گفت: متاسفانه این نخستین بار نیست که نخست وزیر انگلیس  ناراستی و گفتار بی اصل و اساس را بر راستی ارجح می شمارد. این اظهارات تکراری و بی پایه و منطق  او در متهم ساختن  ایران به ایجاد بی ثباتی در منطقه در حالی از سر نا شکیبایی و  بی قراری تکرار می شود که گویی ایشان در بیان این مکرر گویی های نابجا، جایگاه  و منصب و مسئولیت خویش را به یک باره از یاد می برد و  براحتی چشم از تاریخ  تحولات و اتفاقات دهه های اخیر نیز  فرو بر می بندد و به سهو یا عمد  فراموش می نماید که بخش عمده ای از نابسامانی، بی ثباتی و عقب ماندگی های این منطقه حاصل سیاست های استعماری، توسعه طلبانه و  بی عدالتی های اسلاف ایشان و هم پیمانانشان در تعدی و تجاوز  و بر افروختن آتش جنگ  در کشورهای منطقه می باشد.
 
قاسمی در بخش دیگری از واکنش خود به اتهام زنی نخست وزیر انگلیس، تاکید کرد: فروش سلاح و ادوات به متجاوزین برای کشتار مردم بیگناه در منطقه بویژه در جنگ نابرابر و ضد انسانی در یمن با ادعاهای  خانم "می" هیچگونه سازگاری و همخوانی ندارد.
 
 
 
اشاره سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به نقش غیرقابل انکار لندن در تجهیز و تسلیح ائتلاف نظامی متجاوز سعودی به یمن است؛ نقشی که صدای مردم و نهادهای حقوق بشری مستقر در انگلیس را هم درآورده و آنها را وادار به تظاهرات گسترده در لندن و بیرمنگام و سایر شهرهای بزرگ انگلیس کرده است.
 
همین دو هفته پیش بود که وزارت بهداشت یمن در دومین سالگرد تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به این کشور که کماکان نیز استمرار دارد، آماری تکان دهنده از جنایت‌های سعودی‌ها و حامیان غربی این رژیم در یمن ارائه کرد؛ وزارت بهداشت یمن روز شنبه پنجم فروردین اعلام کرد که در جریان تجاوز عربستان به یمن طی دو سال گذشته بیش از 30 هزار نفر کشته و مجروح شدند. بر اساس این گزارش در جریان تجاوز عربستان به یمن 80 کادر پزشکی کشته و 220 نفر دیگر مجروح شده اند.
 
 
 
با ادامه جنگ عربستان سعودی در یمن، سازمان ملل اعلام کرده است فقط در ماه گذشته، 106 غیرنظامی یمنی کشته شدند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل، هم‌زمان با دومین سالروز آغاز جنگ عربستان سعودی علیه یمن، در بیانیه‌ای تصریح کرد این غیرنظامیان بیشتر در گلوله‌باران و حملات هوایی رژیم عربستان سعودی و متحدانش جان باخته‌اند.   
         
دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین در این بیانیه اعلام کرد در دو سال جنگ عربستان سعودی در یمن 4 هزار و 773 غیرنظامی کشته و 8 هزار و 272 نفر زخمی شده‌اند. منابع محلی یمنی می‌گویند از آغاز جنگ عربستان سعودی تاکنون بیش از 12 هزار نفر ازجمله بسیاری از زنان و کودکان کشته شده‌اند.
 
 
 
اما در شکل گیری آمار تکان دهنده فوق که چیزی جزء جنایت جنگی نام ندارد تنها رژیم سعودی مقصر نیست؛ بلکه بسیاری از کشورهای مدعی غربی از جمله انگلیس که به سعودی‌ها تسلیحات می‌فروشند نیز دخیل هستند.
 
 
 
شهریور ماه سال گذشته بود که 50 دانش‌آموز یمنی در استان صعده توسط جنگنده های سعودی کشته شدند. در همان مقطع زمانی اسنادی از بکارگیری تسلیحات ممنوعه و شیمیایی توسط ارتش رژیم سعودی علیه مردم یمن، فاش شد؛ پیش‌ از آن نیز اخباری مبنی بر استفاده ائتلاف نظامی سعودی از بمب‌های حاوی اورانیوم غنی شده و بمب‌های خوشه‌ای که جز سلاح‌های ممنوعه هستند، علیه مردم یمن مخابره شده بود.   
 
آنطور که شاهدان عینی و کارشناسان نظامی گفته‌اند، ارتش رژیم سعودی در طول تجاوز به یمن چند بار استان صنعا را با سلاح‌های شیمیایی هدف گرفته‌است؛  یک کارشناس نظامی یمنی طی مصاحبه‌ای اعلام کرده است، "شماری از یمنی‌ها بر اثر استنشاق گازهای سمی ناشی از بمب‌هایی که عربستان بر سر مردم ریخته شهید شدند".
 
 
 
اما استفاده ارتش رژیم سعودی و مزدوران تحت حمایت این رژیم از تسلیحات شیمیایی و ممنوعه علیه مردم یمن، این سوال را در اذهان ایجاد کرده است که کدام کشورهای غربی، سعودی‌ها را مجهز به این تسلیحات کرده‌اند؛ در آگوست 2016 سخنگوی وزارت دفاع انگلیس طی مصاحبه‌ای به راشاتودی گفت: "انگلیس به طور مستقیم در عملیات نظامی عربستان مداخله نمی‌کند اما از نیروهای نظامی این کشور حمایت می‌کند و در راستای بخشی از توافقات پیشین، تسلیحات هدایت شونده در اختیار عربستان می‌گذارد".
 
 
 
پس از اظهارات سخنگوی وزارت دفاع انگلیس، یکی از اعضای کمپین مبارزه با تجارت تسلیحات طی مصاحبه‌ای اعلام کرد، "بمباران سعودی‌ها منجر به فاجعه انسانی در یمن شده و اکنون می‌دانیم که تسلیحات انگلیس به این امر اختصاص داده شده‌اند".
 
همچنین کمپین مبارزه با تجارت تسلیحات (CAAT)، در سپتامبر گذشته اعلام کرد که عربستان سعودی بزرگترین خریدار تسلیحات انگلیس است و از سال 2010 تجهیزاتی به ارزش 6 میلیارد و700 میلیون پوند از این کشور دریافت کرده است.
 
دیوید وِرینگ، از اعضای کمپین مبارزه با تجارت تسلیحات، طی مصاحبه‌ای گفته است،" پیمانِ زهرآگین انگلیس-عربستان، رژیم سعودی را تقویت و جیب کارخانه‌های تسلیحاتی را پر کرده است و در عین حال برای مردم عربستان و یمن عواقب ویران‌کننده‌ای داشته است".
 
سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی را خواستار شده و از آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها خواسته است تا زمان توقف و رسیدگی به حملات غیرقانونی عربستان به یمن، فروش اسلحه به ریاض را تعلیق کنند.
 
همچنین اواخر ماه مارس گذشته نیز یمنی‌ها و عرب‌های ساکن لندن با تجمع در مقابل مقر نخست وزیری انگلیس تظاهراتی با شعار "جنایت علیه یمن با سلاح‌های انگلیسی را متوقف کنید" برگزار کردند.
 
 
 
تظاهرکنندگان پیام اعتراض کودکان یمنی را که خواستار توقف جنگ و ممنوع کردن ارسال سلاح های انگلیسی به عربستان سعودی بودند را به دفتر نخست وزیری این کشور تسلیم کردند.
 
روزنامه انگلیسی "آبزرور" سال گذشته طی گزارشی به روابط تسلیحاتی انگلیس و عربستان پرداخت و از تجهیز رژیم سعودی به بمب‌های هوشمند از سوی لندن خبر داده است. آبزرور در گزارش خود نوشته،"انگلیس بمب‌های هوشمند تولید شده در شرکت رایتون را در اختیار عربستان قرار داده است". رایتون، بزرگترین کارخانه‌ تولید موشک و بمب در دنیا محسوب می‌شود.
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *