صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چطور متوجه شویم طرف مقابلمان دروغ می گوید؟

۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۳:۳۸
کد خبر: ۲۹۶۱۴۵
روانشناسان چه توصیه هایی در این زمینه به ما می کنند چه نشانه های رفتاری حاکی از گفتن دروغ در فرد مقابل است می خواهید دروغگوها را بشناسید.
به گزارش گروه فضای مجازی، بسیاری ار افراد بر این باورند که دروغ‌ها به‌ خصوص دروغ‌های مصلحتی نه تنها بی‌ضرر هستند بلکه مفید و موثر هستند. اما در واقع حتی افرادی که عادت به گفتن دروغ‌های مصلحتی دارند، صادقانه رفتار نمی‌کنند و ممکن است باعث شوند افراد دیگر دروغ آن‌ها را باور کرده و طبق آن اقدامات مختلفی را انجام دهند.

گاهی اوقات افراد برای خوشحال کردن طرف مقابل و یا تعارف کردن با او دروغ می‌گویند. با وجود اینکه دروغ‌های مصلحتی نیز گاهی می‌توانند مضر باشند اما مشکل اصلی دروغ‌های بزرگی است که باعث آسیب و صدمه می‌شوند. در اینجا راه‌هایی برای تشخیص دروغ و فرد دروغ‌گو را به شما آموزش می‌دهیم.

حرکت چشم
حرکت چشم می‌تواند یکی از نشانه‌هایی باشد که نشان می‌دهد طرف مقابل دارد به شما دروغ می‌گوید. دلیل این حرکت‌های چشم، عملکرد نیمه چپ و راست مغز است. در واقع فردی که در حال تجسم و تصور یک رویداد است (دروغ می‌گوید) به راست نگاه می‌کند و هنگام به یاد آوردن یک رویداد (راست گفتن) به چپ نگاه می‌کند.

جزئیات بیش از حد
بر اساس تحقیقاتی که بر روی رفتارهای مشاهده‌ شده از افراد برای شناسایی افراد دروغ‌گو انجام شد، نشان داده شد که افراد دورغگو از جزئیات بیشتری برای توصیف امور در صحبت‌های خود استفاده می‌کنند. در واقع صحبت‌های افراد دروغگو کمتر منطقی به نظر می‌آید، به عنوان مثال دروغ‌گو‌ها کمتر از ضمیرهای شخصی استفاده می‌کنند آن‌ها طوری از یک روبداد صحبت می‌کنند که انگار خود در آن شرکت نداشته‌اند و از دور آن را دیده‌اند.

رفتارهای غیر عادی
گاهی اوقات استرس و نگرانی افراد هنگام دروغ گفتن کاملا مشخص می‌شود و به راحتی قابل تشخیص است. علاوه بر این، ما می‌توانیم به‌ راحتی رفتار غیر عادی در افرادی که آن‌ها را به‌ خوبی می‌شناسیم را تشخیص دهیم. نمونه‌هایی از این رفتار‌ها یا واکنش‌های غیر عادی از این جمله‌اند:

•بالا رفتن ناگهانی صدا
•لرزش صدا
•گشاد شدن مردمک چشم
•بالا آوردن چانه

دمای بدن
تحقیقات حاکی از آن است که هنگام دروغ گفتن درجه حرارت بدن فرد دروغگو افزایش می‌یابد و درجه حرارت افرادی که در حال بازگو کردن حقیقت هستند در طول صحبت آن‌ها ثابت است.
 
 
منبع: دکترسلام
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *