صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترفندهای پخت کباب

۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۴:۴۷
کد خبر: ۲۹۶۱۳۲
سالمترین و خوشمزه‌ترین روش برای پخت انواع کباب چیست؟
به گزارش گروه فضای مجازی، بیشتر خانواده‌های ایرانی به بیرون رفتن و سپری کردن اوقات در طبیعت، بویژه درست کردن غذاهایی مانند کباب علاقه زیادی دارند اما اینکه بهترین، سالمترین و خوشمزه‌ترین روش برای پخت انواع کباب چیست، سوالی است که جوابش را در ادامه با خواندن نکته‌هایی کوتاه و کاربردی درباره آن خواهید دانست.

● گوشت کبابی را طعم دار کنید
اولین قدم برای طبخ کبابی خوشمزه این است که گوشت کبابی را از ۳-۴ ساعت قبل از پخت با بهترین روش طعم دار کنید. جوجه را می توان با ترکیبی از گلپر، روغن زیتون، زعفران، فلفل سیاه، سرکه سیب، پودر خردل و نمک مزه دار کرد.

برای مزه دار کردن گوشت قرمز هم باید ابتدا فیله های گوشت را با پشت چاقو کمی بکوبید تا نرم شوند، سپس آنها را داخل مخلوطی از روغن کنجد، فلفل قرمز و نمک قرار دهید. ماهی کبابی را هم می توان با کمی سرکه یا آبلیموی تازه به همراه نمک، پودر سیر، پودر فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران مزه دار کرد.

● کباب را خشک نکنید
برای پیشگیری از خشک شدن جوجه کباب، باید گوشت را با پوست کباب کنید تا هم چربی زیر پوست باعث خوشمزه تر شدن جوجه شود و هم جلوی خشک شدن گوشت را بگیرد. کباب کردن ماهی با پوستش هم از خشک شدن آن پیشگیری می کند. در مورد گوشت قرمز هم اگر آن را با روغن کنجد فراوان از چند ساعت قبل مزه دار کرده باشید، دیگر نباید نگران خشک شدن آن هنگام کباب کردن بشوید.

● کباب ها را در فویل بپیچید
یکی از نگرانی هایی که همواره در مورد مصرف گوشت های کبابی وجود دارد، احتمال سرطان زا بودن آنها در اثر استفاده از زغال برای پختشان است. خیلی ها معتقدند مصرف بیش از حد کباب، به خصوص قسمت های سوخته و سیاهی که حالت کربنی پیدا کرده است، می تواند سرطان زا باشد. هرچند چنین ادعاهایی هنوز به اثبات نرسیده اما احتیاط شرط عقل است.

شما می توانید سیخ های کباب و جوجه کباب را پیش از قرار دادن روی منقل و زغال، داخل فویل بپیچید و سپس آنها را در برابر حرارت زغال قرار دهید. با این کار، هم از خشک شدن و سوختن گوشت ها پیشگیری می کنید و هم کبابی سالم، آبدار و خوشمزه خواهید داشت. ضمن اینکه با این روش عطر و طعم خوشایند کباب زغالی را هم حس خواهید کرد.

● اصل سالم سازی را رعایت کنید
پیچیدن کباب ها در فویل، یکی از راه های تهیه سالم کباب بود اما اگر فویل نداشتیم، چه کنیم؟ خیلی ساده یک سینی استیل یا یک ورق فلزی بدون رنگ، سبک و تمیز را روی منقل یا باربیکیوی پر از زغال داغ قرار دهید و سیخ های کباب را داخل سینی یا برگه فلزی بگذارید. با این روش از برخورد مستقیم دود زغال با گوشت ها پیشگیری می کنید و در عین حال یک کباب زغالی خوشمزه و نرم هم خواهید داشت.

● ارزش تغذیه ای کباب را بالا ببرید
یکی از راه های افزایش ارزش تغذیه ای کباب این است که آن را با سبزی های رنگی مختلف میل کنید. برای این کار می توانید در کنار هر یک سیخ کباب، یک سیخ از سبزی هایی شامل فلفل دلمه ای رنگی، گوجه فرنگی، قارچ و هویجی که کمی هم حرارت دیده ، استفاده کنید. بد نیست بدانید میزان دسترسی کاروتنوییدهای هویج، گوجه فرنگی و لیکوپن گوجه فرنگی در اثر حرارت دیدن افزایش پیدا می کند. مصرف پیاز خام و آبلیمو در کنار کباب هم می تواند میزان ویتامین C دریافتی شما را بالا ببرد.

● سالاد، سبزی را همراه کنید
سالاد و سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج، شاهی یا تره در کنار یک لیوان شربت آبلیموی کم شیرین یا آب پرتقال می توانند از بهترین همراهان کباب باشند. این سبزی ها و آبمیوه ها سرشار از ویتامین C هستند و به جذب بهتر آهن گوشت کمک می کنند. آنتی اکسیدان های فراوان موجود در کرفس تازه، آب کرفس، گل کلم و کلم بروکلی هم می توانند ارزش تغذیه ای سفره غذایی تان را به مراتب بیشتر کنند.

● از سیخ های استاندارد استفاده کنید
برای اطمینان از سلامت کباب ها بهتر است از سیخ های استاندارد فلزی استفاده کنید. اگر می خواهید از سیخ های چوبی برای کباب کردن جوجه یا ماهی کمک بگیرید، بهتر است که سیخ های چوبی بسته بندی و دارای نشان استاندارد بخرید و پیش از به سیخ کشیدن گوشت ها هم حتما سیخ را کمی چرب کنید تا گوشت ها به آن نچسبند یا خود سیخ در اثر حرارت دیدن، نسوزد. نکته دیگر اینکه به هیچ عنوان از چوب درختان موجود در طبیعت برای کباب کردن گوشت استفاده نکنید زیرا نمی توانید چوب درختان سمی و غیرسمی را از هم تشخیص بدهید.

● گوشت های کبابی را نازک ببرید
معمولا مدت زمان پخت گوشت در روش کبابی پایین است و امکان خام ماندن بخش های مرکزی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه می شود گوشت های کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برش هایی بر سطح گوشت ها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شوند. در ضمن، بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های انگلی یا مسمومیت از مصرف کباب های نیم پز و آبدار خودداری کنید.

● گوشت را در دمای مناسب نگهدارید
یکی از مهم ترین نکته ها در تهیه کباب که متاسفانه بیشتر خانواده ها به آن اهمیتی نمی دهند، نگهداری گوشت خام در دمای مناسب تا پیش از کباب کردن آن است. شما باید گوشت کبابی را حداکثر در دمای ۶ تا ۸ درجه سانتی گراد بالای صفر نگهداری کنید زیرا نگهداری گوشت در دمای بالای ۸ درجه بیشتر از ۲ ساعت باعث فساد گوشت خواهد شد.

برای حفظ دمای مطلوب می توانید گوشت کبابی را از چند ساعت قبل داخل فریزر بگذارید یا آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید. در ضمن به خاطر داشته باشید که گوشت کبابی باید آخرین وسیله ای باشد که از منزل خارج می کنید و بهتر است تا آخرین دقیقه داخل یخچال یا حتی فریزر باقی بماند.
 
 
 


برچسب ها: ترفندهای آشپزی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *