در اولین جلسه علنی مجلس در سال 96 چه گذشت؟/ از پاسخ رئیس مجلس به اخطار قاضی پور تا ابراز نگرانی نسبت به وضعیت راهها و آب و برق عشایر جنوب کرمان
جلسه علنی روزسه شنبه 15 فروردین 96 اولین روز کاری نمایندگان مجلس دهم در سال 96 بود که با ریاست علی لاریجانی از ساعت 8 و 16 دقیقه کار خود را آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، جلسه علنی روزسه شنبه 15 فروردین 96 اولین روز کاری نمایندگان مجلس دهم در سال 96 بود که با ریاست علی لاریجانی از ساعت 8 و 16 دقیقه کار خود را آغاز کرد.
در این جلسه پس از سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، دستور کار بررسی گزارشهای رسیده از کمیسیونها برای بررسی قرائت شد.
گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مورد "طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که از سوی شورای نگهبان اعاده شده"، گزارش شور دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مورد" لایحه هوای پاک" همچنین گزارش کمیسیون عمران در مورد "نحوه اجرای ماده(70) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت "در صحن علنی قرائت و بررسی شد.
بر این اساس، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد "طرح تنقیح قوانین مالیاتی کشور "که یک فوریت آن به تصویب رسیده، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مورد "لایحه حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور"و نیز، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد" لایحه معاهده معاضدت دوجانبه در امور کیفری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کره" و همچنین گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه "معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کره "از دیگر گزارش هایی بود که در این جلسه با حضور نمایندگان مردم مورد بحث و رای گیری قرار داده شد.
نادر قاضیپور در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل 43 قانون اساسی گفت: بر اساس بند (8) و (9) اصل 43 بر افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی که نیازهای عمومی را تأمین میکند، تأکید شده تا کشور را به مرحله مکفی برساند و از وابستگی برهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نادر قاضی پور گفت: سوال نمایندگان از وزرا در دستور است و هفته آینده تعدادی از این سوالات در صحن علنی بررسی می شود.
اما بعد از بررسی گزارش کمیسیون های مختلف نوبت به ایراد نطق های میان دستور نمایندگان رسید، هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور، فاطمه سعیدی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، شادمهر کاظم زاده نماینده مردم دره شهر، شهروز برزگر نماینده مردم سلماس، سیدتقی کبیری نماینده مردم خوی و چایپاره نطق های خود را قرائت کردند.
لازم به ذکر است قبل از ایراد نطق ها علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی درگذشت اخوی نماینده فیروزآباد و فراشبند را تسلیت گفت و برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر از درگاه خداوند متعال را مسئلت کرد.
یحیی کمالی پور، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس هم در تذکر شفاهی خود خطاب به وزیر نیرو گفت: سال هاست مردم جیرفت و عنبرآباد در محاصره سیل قرار دارند و خطر سیل آنها را تهدید می کند. وی همچنین خواستار رسیدگی بیشتر به وضعیت راهها و آب و برق عشایر جنوب کرمان شد.
همایون هاشمی، نماینده مردم شاهین دژ، میاندوآب و تکاب در مجلس هم در تذکری به وزیر نیرو گفت: آلودگی آب های جاری و آب آشامیدنی روستای تکاب بارها طی نامه ای محرمانه به شما گزارش شده اما هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
سیدکمال الدین شهریاری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به وزیر نیرو گفت: در ابتدای ورودم به مجلس مکاتبات بسیاری در خصوص سدهای حوزه انتخابیه ام، دشتی و تنگستان با جنابعالی داشته ام سدهایی که تعداد بسیاری از آنها مطالعات و اجرایشان در پیوست بودجه سال های نیمه دوم دهه 60 و نیمه اول دهه 70 دارای ردیف بودجه مستقل بود.
فریده اولادقباد،نایب رئیس فراکسیون محیط زیست و منابع پایدار مجلس هم در تذکری به وزیر نیرو گفت: یکی از مهمترین مسائل در برنامه ششم چالش آب است؛ کشور با کمبود منابع آب مواجه است و توجه به مدیریت منابع آب از اهمیت بالایی برخوردار است.
محمدرضا امیرحسنخانی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی هم در تذکری شفاهی خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به اینکه در ایام تعطیلات ترافیک در جاده ها بسیار بود باید این وزارتخانه تدابیر لازم را از گذشته در خصوص دو بانده کردن جاده های بین راهی انجام می داد که متاسفانه این اقدام صورت نگرفته است.
بعد از قرائت تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور، اکبر رنجبرزاده، عضو هیأت رئیسه مجلس در نشست علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد.
سپس مسعود پزشکیان، نائب رئیس مجلس زنگ پایان نشست علنی روز(سه شنبه، 15 فروردین ماه) را رأس ساعت 12 و 3 دقیقه به صدا درآورد.
جلسه بعدی فردا چهارشنبه ساعت 8 صبح برگزار و بررسی لایحه هوای پاک ادامه خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *