تدابیر امنیتی در مرزهای "تاجیکستان و افغانستان" تشدید میشود
نماینده کمیته مرزبانی تاجیکستان گفت: با آغاز فصل گرما تدابیر امنیتی در مناطق مرزی افغانستان با این کشور تشدید خواهد شد.
میرعلی رازق اف ضمن بررسی تهدیدات جدید امنیتی در منطقه افزود: رهبران سازمانهای بین المللی تروریستی قصد دارند طالبان، داعش، حرکت اسلامی ترکستان شرقی و دیگر گروه های افراطی را در افغانستان تحت یک رهبر واحد متحد کنند.
به گفته وی، ماه نوامبر سال 2016 یک گروه از نمایندگان امنیتی یکی از کشورهای خارجی به افغانستان سفر غیر رسمی انجام داد که در این سفر آنها با فرماندهان سازمانهای تروریستی در مناطق «بدخشان، تخار، قندوز، بلخ، بغلان، سرپل و فاریاب» دیدار و گفتوگو کردند.
این مسئول نهاد مرزبانی تاجیکستان در این زمینه از کشور خاصی نام نبرد، اما تاکید کرد: خدمات امنیتی برخی کشورها از گروههای افراطی و تروریستی حمایت میکنند و به این دلیل موقعیت این گروهها در شمال افغانستان تقویت میشود.
رازق اف تصریح کرد: گروههای تروریستی در مناطق مرزی افغانستان با تاجیکستان موقعیتهای خاصی را انتخاب کرده اند که از نظر آنها برای اجرای حملات تروریستی به تاجیکستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی مناسب است.
وی در مورد اینکه طالبان و گروههای افراطی بیشتر در کدام مناطق هم مرز افغانستان با تاجیکستان قرار دارند و چه کسی رهبر آنها است، گفت: در منطقه «امام صاحب» در حال حاضر گروه های طالبان تحت رهبری «مولوی اسد الله» فعالیت دارند و قسمت بیشتر مرز این منطقه که تقریبا 55 الی 60 کیلومتر مرز افغانستان با تاجیکستان را تشکیل میدهد، تحت نظارت خود قرار داده اند.
به گفته مسئول نهاد مرزبانی تاجیکستان، در آن سوی مرز ناحیه «شهرطوس» تاجیکستان در «قلعه زال» قندوز افغانستان نیز طالبان قرار دارند که در صفوف آنها شهروندان خارجی، از جمله تاجیکها، ازبک ها، چچن ها و عرب ها حضور دارند.
رازق اف ادامه داد: تقریبا 70 کیلومتر مرز استان «تخار» افغانستان با نواحی «فرخار» و همدانی تاجیکستان تحت نظارت گروههای افراطی قرار دارد.
وی تصریح کرد: در مقابل نواحی فرخار و همدانی که تقریبا 70 کیلومتر مرز تاجیکستان و افغانستان را تشکیل می دهد، منطقه «خواجه غار»، «درقد»، «خواجه بهاءالدین» و «ینگی قلعه» استان تخار تحت نظارت طالبان قرار دارد.
رازق اف در مورد شبه نظامیان افراطی در بدخشان افغانستان که با ناحیه «شورآباد» و ولایت بدخشان تاجیکستان هم مرز است، افزود: طالبان و دیگر جنگجویان خارجی در طول 3 سال اخیر بیشتر مناطق این استان را تحت تصرف خود درآوردند.
به تصریح وی، در آن سوی مرز ناحیه شورآباد تاجیکستان در قلمرو بدخشان افغانستان طالبان و دیگر شبه نظامیان خارجی تحت رهبری «مولوی نجیب الله» که تقریبا در حدود 45 الی 50 کیلومتر از مرز تاجیکستان قرار دارد، جای گرفته اند. اعضای این گروه طرفدار فرقه سلفیه بوده و از داعش پشتیبانی می کنند.
مسئولین کمیته مرزبانی تاجیکستان نیز در این زمینه هشدار دادند: با فرا رسیدن فصل بهار و تابستان احتمال ورود جنگجویان از خارج به افغانستان در برنامه قرار دارد.
«شازید خورشید اف» مسئول وزارت دفاع تاجیکستان نیز احتمال افزایش ناامنی در مناطق مرزی افغانستان با تاجیکستان را بعید نمیداند و در این زمینه عنوان کرد: بر اساس اطلاعات موجود وزارت دفاع تاجیکستان، در سال 2017 بحران نظامی در افغانستان دوباره تشدید میشود.
به گفته وی، در برابر طالبان دیگر گروههای تروریستی از جمله داعش در شمال افغانستان تمرکز کردند.
خورشید اف در ادامه با اشاره به اینکه طبق اطلاع مقامات امنیتی افغانستان تعداد اعضای طالبان و داعش در شمال این کشور به 7 هزار نفر میرسد، تصریح کرد: بیشتر این شبه نظامیان با خانواده های خود در این مناطق حضور دارند.
این در حالی است که «شیرعلی میرزا» وزیر دفاع تاجیکستان نیز هفته گذشته در زمان برگزاری رزمایش مشترک نیروهای نظامی این کشور و روسیه از افزایش حضور شبه نظامیان افراطی در شمال افغانستان ابراز نگرانی کرد و تاکید کرد که ارتش تاجیکستان توان پاسخ دادن به هرگونه تهدیدی به قلمرو این کشور را دارد.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *