صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از فواید مصطکى چه میدانید؟

۰۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۱:۰۱
کد خبر: ۲۹۳۸۵۶
مصطکى صمغ یا شیره رزینى زردرنگى است که از شاخه‏ ها و ساقه ‏هاى درختچه ‏اى از خانواده پسته Anacardiaceae گرفته مى ‏شود
به گزارش گروه فضای مجازیمصطکى صمغ یا شیره رزینى زردرنگى است که از شاخه‏ ها و ساقه ‏هاى درختچه ‏اى از خانواده پسته Anacardiaceae گرفته مى ‏شود که درختچه یا درخت کوچکى است به بلندى معمولا تا سه متر ولى اگر پرورش داده شود و از آن مراقبت نمایند در باغ‏ها ارتفاع آن تا چهارده متر نیز منداب شترى مزروع مى ‏رسد.
 
درختچه‏ اى است با برگ‏هاى تقریبا ناخزان و همیشه ‏سبز که بوى رزین مصطکى از تمامى اندام گیاه استشمام مى‏ شود. گل‏هاى آن دوپایه در ابتدا سبز ولى بتدریج قرمز رنگ مى ‏شود.

میوه آن کروى و کوچک و قرمز رنگ است که پس از رسیدن سیاه مى‏ شود. این درخت در سوریه و کشورهاى اروپائى و در اطراف شام مى‏ روید. در ماه‏هاى گرم سال قطرات کوچکى خودبخود از ساقه و شاخه‏ هاى این درخت به خارج ترشح مى ‏شود و پس از مدت کوتاهى در مجاورت هوا سخت مى‏ گردد.

براى تولید بیشتر اهالى شکاف‏هایى به ساقه و شاخه‏ هاى درخت وارد مى‏ کنند که از هر درخت بطور متوسط ۵- ۴ کیلوگرم صمغ رزینى مى ‏گیرند. مصطکى که در بازار عرضه مى‏ شود به شکل قطعات اشک سخت کوچک در ابعاد یک عدس و یا نخود کوچک و زردرنگ و نیم‏ شفاف کمى معطر است و هنگامى که در دهان جویده شود نرم شده و طعم معطرى احساس مى‏ شود.
 
نام‏هاى دیگر مصطکی:

ماستیک- رماس- رماست- کیه- مصطکى رومى- کندر رومى- علک رومى- علک الروم- مستکى مصطکا- مصطکا. 

طبیعت مصطکی:
 
نسبتا گرم و خشک است و بعضى آن را معتدل مى‏دانند.

ترکیب شیمیایى مصطکی:

اسانس و حدود ۹۰ درصد اسیدهایى از جمله ماستى سیک اسید و ماستى کولیک اسید و ماستیکورزن.

مصطکی را مثل آدامس بجوید و دائم آب دهان را پایین ببرید و در آخر مصطکی را میل نماییدمصطکی در مورد سل ریه باعث اخراج اخلاط مى‏ گردد
مصطکی اختلال هواس که همراه با عصبانیت باشد را درمان مى ‏کند
مصطکی لثه را سالم و محکم مى ‏کند و بر لثه گوشت مى‏ رویاند
مصطکی دهان را خوش‏بو مى‏ کند و درد دندان را تسکین مى‏ دهد، موجب تقویت معده مى ‏شود.

مصطکی محلل و مقوى است

– اگر به‏ طور متناوب مقدار کمى از مصطکی با کمى کندر خورده شود براى تقویت هوش و حافظه بسیار مؤثر است.

– مصطکی را در آب بجوشانید و بخورید. براى آرام کردن سرفه‏ هاى سرد و قطع خونروى از سینه و تقویت کبد و کلیه و معده و روده‏ها و قطع اسهال مفید است.

– پنج برابر مصطکى را با یک برابر صبر زرد مخلوط نموده بخورید. رطوبات زیادى مغز سر و پرده‏ هاى مننژ را جذب مى‏ نماید و سردردهاى سردمزاج را تسکین مى‏ دهد.

– مصطکی را با سعد کوفى بجوشانید و با آن دندانها را بشویید. بوى بد دهان را مرتفع مى ‏سازد.

– مصطکی را در آب بجوشانید و پس از سرد شدن روزى سه بار هر مرتبه دو سه قطره در گوش بچکانید.غده داخل گوش را باز مى‏ کند و سنگینى گوش و کرى که در اثر غده گوش باشد برطرف خواهد شد.

– مصطکی را در روغن کنجد بجوشانید و در گوش بچکانید. گرفتگى گوش را رفع مى‏ کند و سنگینى کرى را درمان مى‏ کند.

– بوییدن دائم مصطکی وسواس و مالیخولیا را به مرور برطرف مى‏ سازد.
 
منبع: بهداشت نیوز
 
 


برچسب ها: طب سنتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *