از فواید مصطکى چه میدانید؟
مصطکى صمغ یا شیره رزینى زردرنگى است که از شاخه ها و ساقه هاى درختچه اى از خانواده پسته Anacardiaceae گرفته مى شود
درختچه اى است با برگهاى تقریبا ناخزان و همیشه سبز که بوى رزین مصطکى از تمامى اندام گیاه استشمام مى شود. گلهاى آن دوپایه در ابتدا سبز ولى بتدریج قرمز رنگ مى شود.
میوه آن کروى و کوچک و قرمز رنگ است که پس از رسیدن سیاه مى شود. این درخت در سوریه و کشورهاى اروپائى و در اطراف شام مى روید. در ماههاى گرم سال قطرات کوچکى خودبخود از ساقه و شاخه هاى این درخت به خارج ترشح مى شود و پس از مدت کوتاهى در مجاورت هوا سخت مى گردد.
براى تولید بیشتر اهالى شکافهایى به ساقه و شاخه هاى درخت وارد مى کنند که از هر درخت بطور متوسط ۵- ۴ کیلوگرم صمغ رزینى مى گیرند. مصطکى که در بازار عرضه مى شود به شکل قطعات اشک سخت کوچک در ابعاد یک عدس و یا نخود کوچک و زردرنگ و نیم شفاف کمى معطر است و هنگامى که در دهان جویده شود نرم شده و طعم معطرى احساس مى شود.
میوه آن کروى و کوچک و قرمز رنگ است که پس از رسیدن سیاه مى شود. این درخت در سوریه و کشورهاى اروپائى و در اطراف شام مى روید. در ماههاى گرم سال قطرات کوچکى خودبخود از ساقه و شاخه هاى این درخت به خارج ترشح مى شود و پس از مدت کوتاهى در مجاورت هوا سخت مى گردد.
براى تولید بیشتر اهالى شکافهایى به ساقه و شاخه هاى درخت وارد مى کنند که از هر درخت بطور متوسط ۵- ۴ کیلوگرم صمغ رزینى مى گیرند. مصطکى که در بازار عرضه مى شود به شکل قطعات اشک سخت کوچک در ابعاد یک عدس و یا نخود کوچک و زردرنگ و نیم شفاف کمى معطر است و هنگامى که در دهان جویده شود نرم شده و طعم معطرى احساس مى شود.
نامهاى دیگر مصطکی:
ماستیک- رماس- رماست- کیه- مصطکى رومى- کندر رومى- علک رومى- علک الروم- مستکى مصطکا- مصطکا.
ماستیک- رماس- رماست- کیه- مصطکى رومى- کندر رومى- علک رومى- علک الروم- مستکى مصطکا- مصطکا.
طبیعت مصطکی:
نسبتا گرم و خشک است و بعضى آن را معتدل مىدانند.
ترکیب شیمیایى مصطکی:
ترکیب شیمیایى مصطکی:
اسانس و حدود ۹۰ درصد اسیدهایى از جمله ماستى سیک اسید و ماستى کولیک اسید و ماستیکورزن.
مصطکی را مثل آدامس بجوید و دائم آب دهان را پایین ببرید و در آخر مصطکی را میل نماییدمصطکی در مورد سل ریه باعث اخراج اخلاط مى گردد
مصطکی اختلال هواس که همراه با عصبانیت باشد را درمان مى کند
مصطکی لثه را سالم و محکم مى کند و بر لثه گوشت مى رویاند
مصطکی دهان را خوشبو مى کند و درد دندان را تسکین مى دهد، موجب تقویت معده مى شود.
مصطکی محلل و مقوى است
– اگر به طور متناوب مقدار کمى از مصطکی با کمى کندر خورده شود براى تقویت هوش و حافظه بسیار مؤثر است.
– مصطکی را در آب بجوشانید و بخورید. براى آرام کردن سرفه هاى سرد و قطع خونروى از سینه و تقویت کبد و کلیه و معده و رودهها و قطع اسهال مفید است.
– پنج برابر مصطکى را با یک برابر صبر زرد مخلوط نموده بخورید. رطوبات زیادى مغز سر و پرده هاى مننژ را جذب مى نماید و سردردهاى سردمزاج را تسکین مى دهد.
– مصطکی را با سعد کوفى بجوشانید و با آن دندانها را بشویید. بوى بد دهان را مرتفع مى سازد.
– مصطکی را در آب بجوشانید و پس از سرد شدن روزى سه بار هر مرتبه دو سه قطره در گوش بچکانید.غده داخل گوش را باز مى کند و سنگینى گوش و کرى که در اثر غده گوش باشد برطرف خواهد شد.
– مصطکی را در روغن کنجد بجوشانید و در گوش بچکانید. گرفتگى گوش را رفع مى کند و سنگینى کرى را درمان مى کند.
– بوییدن دائم مصطکی وسواس و مالیخولیا را به مرور برطرف مى سازد.
منبع: بهداشت نیوز
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *