صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیگیری جدی طرح احیا و تخصیص حقابه محیط زیست در سال 96

۰۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۹۳۷۶۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
معاون آب و آبفای وزیر نیرو از پیگیری جدی طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی و تخصیص حقابه محیط زیست در سال 96 خبر داد.
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، رحیم میدانی با بیان این مطلب که در سال 96 نیز طرح احیا  و تعادل‌بخشی با قدرت ادامه خواهد یافت، گفت: اختصاص 11 میلیارد مترمکعب حقابه محیط زیست به صورت جدی پیگیری می‌شود و آبرسانی روستایی نیز ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در سال 96 شاهد تحرک زیادی در بخش آب شرب و فاضلاب استان خوزستان خواهیم بود، تصریح کرد: در این استان با توجه به اینکه کارهای عقب مانده زیادی وجود دارد، شاهد جهش بزرگی نیز در بخش تامین آب کشاورزی خواهیم بود.

میدانی با بیان اینکه در سال 95 حدود 13 هزار حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده و 800 میلیون مترمکعب از برداشت چاه‌های غیرمجاز جلوگیری شده است، افزود: استقرار قانون در دشت‌های کشور و جلوگیری از تعدی و تجاوز به منابع آب کشور موفقیت بزرگی است و "تدوین سیاست‌های کلان کشور در بخش آب" آخرین دستاوردی بود که در سال 95 در اتاق فکر آب وزارت نیرو نهایی شده و با امضای وزیر نیرو برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد تا از این طریق به مقام معظم رهبری تقدیم شود.

وی با اشاره به اینکه در سال 79 از سوی مقام معظم رهبری 5 سیاست کلان ابلاغ شده بود که به مرور زمان نیازمند بازنگری بود، اظهار داشت: پنج سیاست ابلاغی از سوی رهبر انقلاب شامل مدیریت به هم پیوسته، ارتقای بهره‌وری آب،‌ مهار آب‌های مرزی، مشارکت بهره برداران بوده و رویکرد ما نیز انطباق اقدامات و برنامه‌ها با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بود.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اینکه در خصوص سرنوشت آب کشور در سال 95 اتفاقات مهمی افتاد گفت: بزرگ‌ترین اتفاق این بود که در قانون برنامه ششم یک اجماع ملی بین قوه مجریه و مققنه و مسئولان ارشد نظام ایجاد شد تا برخلاف برنامه‌های قبلی که همه به نوعی به دنبال افزایش مصرف آب بودند، در این برنامه بتوانیم از مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای دریافت کنیم تا مصارف کشور را کاهش دهیم.

وی با اظهار امیدواری از اینکه در طول برنامه ششم توسعه طرح احیا و تعادل بخشی، منابع آب سطحی و زیرزمینی که به دلیل مصارف بی رویه و غیرمجاز به حالت فاجعه باری افتاده بود در طول چند سال به حالت طبیعی باز گردد و به پایداری برسد.

رحیم میدانی سپس با اشاره به محدودیت منابع مالی در طرح احیا و تعادل بخشی در سال 95 گفت: این کمبود منابع باعث شد تا در این سال ما از اهداف خود بازمانیم و فقط به نصب حدود 20 درصد از 50 هزار دستگاه کنتور هوشمند فهام که قرار بود بر روی چاه‌های کشاورزی نصب شود اکتفا کنیم.

او با اشاره به اقدام غیرسازه‌ای مهمی که در سال 95 اتفاق افتاد اظهار داشت: پس از بروز سیل فروردین ماه سال گذشته در حوضه رودخانه دز برای مدیریت بهتر سیلاب در آینده با استفاده از مستندات و مرور وقایع و نظام نامه‌های موجود در وزارتخانه و بررسی آن‌ها به این نتیجه رسیدیم که ضروری است نظام‌نامه جدیدی با استفاده از تجربیات گذشته تدوین شود؛ در نتیجه نظام‌نامه جدیدی تحت عنوان مدیریت سیلاب تدوین و از سوی وزیر نیرو ابلاغ شد.

معاون آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه در زمستان سال گذشته بروز سیلاب در استان‌های فارس، بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بر اساس این نظامنامه سیلاب مدیریت شد و نتیجه کار بسیار رضایت بخش بود، گفت: در سدهای رئیسعلی دلواری، شمیل و نیان و سلمان فارسی توانستیم سیلاب را تحت کنترل نگه داریم و این قبیل اقدامات که کم هزینه و پر بازده است اقدامات غیر‌سازه‌ای اطلاق می‌شود.

وی در ادامه بیان داشت: اگر سیلاب جنوبی کشور بر اساس نظامنامه سیلاب مدیریت نمی‌شد خسارات مالی و جانی زیادی را متحمل می‌شدیم، اما با تخلیه رودخانه‌ها از منابع مزاحم عبور جریان آب و همچنین جلوگیری از تردد از روی پل‌ها و مناطق سیل گیر جنوب، هیچ کس از سیل آسیب ندید.

او با بیان این مطلب که اینگونه کارهای غیر سازه ای به منابع مالی اندکی نیازدارند گفت: اگر منابع مالی تأمین باشد می‌توان کشور را از آسیب‌های جدی سیلاب نجات داد و بهره‌وری را ارتقا داد.

رحیم میدانی با بیان اینکه برخی مسئولان اینگونه کارها را اتلاف هزینه می‌دانند تصریح کرد: کارهای غیر سازه‌ای همیشه مورد بی مهری قرار داشته است و مسئولان ترجیح می‌دهند به جای جلوگیری از ایجاد حادثه، پس از بروز حادثه برای احداث جاده و پل و غیره هزینه کنند.

وی با بیان اینکه احداث کارهای سازه ای و غیره سازه ای بایستی هم‌زمان انجام پذیرد، افزود: در سال 95 تعداد 15 سد مخزنی در کشور به بهره‌برداری و آبرسانی رسیده و 55 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی احداث شده است؛ همچنین مشکل آب آشامیدنی 2.1 میلیون نفر از جمعیت روستایی مرتفع شده و مدیران ما بایستی به مسائل دیگر از جمله کیفیت آب نیز فکر کنند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه همه بایستی از وزارت نیرو پشتیبانی کنند و بخواهند تا مدیران آب کشور به وظایف خود به طور کامل عمل کنند تا منجر به اقدامات بهم پیوسته منابع آب در کشور شود، افزود: تا زمانی که ما به IWRM یا مدیریت به هم پیوسته منابع آب کشور دسترسی نداشته باشیم کشور ما از نظر آبی پایدار نخواهد بود، منافع ما بهینه نخواهد شد و شاهد تعارضات و مناقشات و تنش‌های اجتماعی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه در طول 12 سال فقط 7 جلسه شورای عالی تشکیل شده بود ولی در طول کمتر از 4 سال از دولت یازدهم تا کنون شمار جلسات شورای عالی آب به 29 جلسه رسیده است، افزود: چندین جلسه به مباحث تغییر اقلیم، کیفیت آب، احیای رودخانه کارون، طرح احیا و تعادل بخشی منابع زیرزمینی، تدوین الگوی کشت بهینه، بروز کردن سند ملی آب کشور، احیای تالاب‌های کشور و فعال کردن کمیته تخصصی شورای عالی آب و برخی اقدامات بجا مانده دیگر اختصاص یافت که با توجه و پیگیری‌های معاون اول رئیس جمهور فعال شد.

وی اظهار امیدواری کرد این اقدامات که با تغییر دولت‌ها مغفول مانده بودند و در دولت یازدهم احیا شده‌اند مجدد به فراموشی سپرده نشوند.

میدانی با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌ها نیاز به صبر و بردباری دارد و در طول دراز مدت خود را نشان می‌دهند، افزود: اغلب کشورها با برنامه‌های درازمدت در بخش آب توانسته‌اند آینده کشور را تضمین کنند و ملت‌های خود را به سعادت و خوشبختی رسانده‌اند.

معاون وزیر نیرو گفت: خط قرمز ما رعایت کیفیت آب شرب برای شهروندان است و در ایام نوروز کشیک‌های نوروزی در امور آب، شرکت‌های آب و فاضلاب، شرکت‌های مادر تخصصی و حوزه ستادی وزارت نیرو حضور دارند و در حال آماده باش هستند و چنانچه مشکلی پیش آید به سرعت مرتفع می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *