غشای سلولی؛ جدیدترین راه درمانی آلزایمر
در مغز افراد مبتلا به آلزایمر از تجمع پروتئینی موسوم به آمیلویید بتا نوعی ماده چسبنده تولید میشود که سطح نورونها را میپوشاند.
به گزارش گروه فضای مجازی، در مغز افراد مبتلا به آلزایمر از تجمع پروتئینی موسوم به آمیلویید بتا نوعی ماده چسبنده تولید میشود که سطح نورونها را میپوشاند. این ماده چسبناک با عنوان پلاک شناخته میشود. محققان دریافتند بخشهای نازکی از غشای نورونها در برابر این پروتئین آسیبپذیر هستند و امکان ورود این پروتئینها به درون نورونها و نابودی آنها را فراهم میکنند، در نتیجه بیمار توانایی یادآوری اطلاعات را از دست میدهد. این فرآیند در بیماریهایی مانند هانتینگتون (نوعی بیماری ژنتیکی) و دیابت نوع دو نیز به وقوع میپیوندد.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان متوجه شدند این بخشهای نازک غشای نورونها از زنجیرههای کوتاه اسیدهای چرب ساخته شدهاند، در حالی که بخشهای ضخیمتر غشا از زنجیرههای بلند اسیدهای چرب تشکیل میشود. به همین علت معتقدند تشکیل زنجیرهای کوتاه چربیها که ممکن است در اثر پیری یا یا سایر عوامل فیزیولوژیکی ناشی از آلزایمر باشد، میتواند منجر به مرگ نورونها در اثر حمله پروتئین آمیلویید بتا شود.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار بیمار می شود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو، چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان متوجه شدند این بخشهای نازک غشای نورونها از زنجیرههای کوتاه اسیدهای چرب ساخته شدهاند، در حالی که بخشهای ضخیمتر غشا از زنجیرههای بلند اسیدهای چرب تشکیل میشود. به همین علت معتقدند تشکیل زنجیرهای کوتاه چربیها که ممکن است در اثر پیری یا یا سایر عوامل فیزیولوژیکی ناشی از آلزایمر باشد، میتواند منجر به مرگ نورونها در اثر حمله پروتئین آمیلویید بتا شود.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار بیمار می شود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو، چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *