صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶:۰۱
کد خبر: ۲۹۳۱۴۴
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
سال 95 برای نیروهای مسلح کشورمان سالی بود که طی آن تعدادی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح تغییر یافتند و علاوه بر این موفقیت هایی نیز از جمله اولین حضور نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس رقم خورد.
به گزارش گروه سیاسی ، سال 95 در بخش دفاعی امنیتی کشورمان اخباری منتشر شد که بخشی از مهم ترین این اخبار را در آغاز سال 96 با هدف یادآوری به مرور می نشینیم.

انتصاب‌ها

شاید بتوان اولین انتصاب مهم در نیروهای مسلح کشورمان را انتصاب سردار رحمانی قهرودی با حکم فرمانده کل سپاه به فرماندهی یگان تازه تاسیس هوانیروز در 24 فروردین ذکر کرد؛ بعد از این در تاریخ دوم تیر با حکم سرلشکر فیروزآبادی رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح، سردار محمد جواد زاده کمند، امیر محمد حسن باقری، سردار ابوالفضل شکارچی، سردار آخوندی و سردار فروتن به ترتیب به عنوان معاون نیروی انسانی، معاون آموزش، معاون امور بسیج، جانشین معاونت آموزش، رئیس اداره آماد معاونت آماد و پشتیبانی نیروهای مسلح منصوب شدند.
 
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

بعد از این انتصاب ها در هشتم تیر فرمانده معظم کل قوا در حکمی سرلشکر محمد حسین باقری را به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح و سرلشکر سید حسن فیروزآبادی را به سمت مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا منصوب کردند.

همچنین در 15 تیر سال گذشته با حکم فرمانده معظم کل قوا امیر سرتیپ عبدالرحیم موسوی به سمت جانشینی ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، سردار علی عبداللهی به عنوان معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر غلامعلی رشید به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص) منصوب شدند اما پنج روز بعد از این تاریخ بود که امیر سرلشکر حسین حسنی سعدی با حکم معظم له به عنوان جانشین قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص) منصوب شد.

در ادامه انتصاب هایی که سال گذشته روی داد در اواسط تابستان یعنی 13 مرداد سردار احمد وحیدی با حکم سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی شد و در 29 مرداد نیز فرمانده معظم کل قوا در حکمی سردار علی شادمانی را به معاونت هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص) منصوب کردند.

همچنین سرهنگ سیروس امان اللهی نیز به پیشنهاد امیر پوردستان و با حکم امیر صالحی، به عنوان فرمانده جدید تیپ 65 نوهد (نیروهای ویژه هوابرد) نزاجا در 15 شهریور منصوب شد و دو روز بعد از آن فرمانده کل ارتش طی حکمی، امیر حشمت الله ملکیان را به سمت معاون جدید عملیات نیروی زمینی ارتش منصوب کرد.

فرمانده کل سپاه نیز در 24 شهریور طی حکمی علیرضا جلالی را به عنوان فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) منصوب کرد و سپس با حکم سرلشکر باقری که در 28 شهریور صادر شد، سردار فروتن به عنوان مسئول دفتر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و با فرا رسیدن 30 شهریور سردار مهدی ربانی نیز با حکم رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان معاون جدید عملیات ستاد کل نیروهای مسلح انتخاب شد.

امیر پوردستان فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش هم در تاریخ 24 مهر طی حکمی امیر سرتیپ دوم نوذر نعمتی را به عنوان معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش منصوب کرد اما با فرا رسیدن 29 آبان با حکم فرمانده معظم کل قوا امیر سرتیپ کیومرث حیدری به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش و امیر احمدرضا پوردستان به عنوان جانشین فرماندهی کل ارتش منصوب شدند.

17 آذر نیز با حکم فرمانده معظم کل قوا سردار نقدی از سازمان بسیج مستضعفین به معاونت فرهنگی اجتماعی کل سپاه رفت و سردار غیب پرور هم از فرماندهی سپاه استان فارس به سازمان بسیج مستضعفین نقل مکان داد.

از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس


فرمانده کل سپاه نیز در تاریخ هفتم دی سردار حسین نجات را به عنوان جانشین سازمان اطلاعات سپاه منصوب کرد و در 16 دی هم امیر نوذر نعمتی به پیشنهاد امیر حیدری فرمانده نزاجا و تصویب فرمانده کل ارتش، به سمت جانشین جدید فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد.

اما آخرین انتصاب سال 95 در 19 دی صورت گرفت که طی آن فرمانده کل سپاه، سردار علی زاهدی را به سمت معاون عملیات سپاه تعیین کرد.

دستاوردهای دفاعی

یکی از موضوعات مهم و خبرساز در بخش دستاوردهای دفاعی کشورمان مربوط به تحویل سامانه موشکی برد بلند S300 از روسیه بود که در اواسط اسفند مورد تست قرار گرفت و توانست در آزمایش موفق عمل کند.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

علاوه بر این برای اولین بار در رژه 31 شهریور نیروهای مسلح موشک بالستیک «عماد» به نمایش در آمد؛ موشکی که بنابه گفته وزیر دفاع، «عماد» اولین موشک ایرانی است که تا لحظه اصابت به هدف قابل هدایت و کنترل بوده و اهداف را با دقت بالایی منهدم می‌کند البته برای اولین بار موشک‌ نقطه زن «ذوالفقار» با سوخت جامد و برد 700 کیلومتر در این روز به نمایش در آمد.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

اما در 31 مرداد و همزمان با روز صنعت دفاعی، نخستین موتور توربوجت هواپایه کشور با نام «اوج» و سامانه موشکی بومی و برد بلند «باور373»توسط رئیس جمهور رونمایی شد البته این سامانه به گفته وزیر دفاع آخرین مراحل تست خود را پشت سر می‌گذارد و قرار است تست‌های نهایی آن تا سوم خرداد 96 کامل شود.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

بعد از این تاریخ در 22 شهریور، نخستین شناور تندرو برد بلند و بالگردبر سپاه با نام «شهید ناظری» رونمایی شد؛ شناوری که دارای 55 متر طول، 14.1 متر عرض و ارتفاع 13 متر، بیش از 10 هزار کیلومتر برد عملیاتی دارد و 112 هزار نفر ساعت برای ساخت این شناور صرف شده است.
 
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس
 
سپس در نهم آذر، نیروی دریایی ارتش نیز برخی دستاوردهای خود را به نمایش گذاشت که مهمترین آنها پروژه رادار سپر دریا بود که با دستور جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در جاسک عملیاتی شد.

این سامانه با برد بیش از 200 کیلومتر مجهز به سیستم تشخیص اهداف متحرک و انواع سامانه‌های ضد جنگ الکترونیک است که می‌توان از آن در رصد تحرکات اهداف هوایی منطقه و جنگنده‌های خودی و بیگانه در شعاع بیش از 200 کیلومتر از سواحل مکران استفاده کرد.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

نیروهای مسلح در دهه فجر نیز برخی دستاوردهای جدید را رونمایی کردند که از جمله آنها می‌توان به سامانه راکت هوشمند فجر 5 اشاره کرد و در ادامه نخستین کشتی اقیانوس شناسی ایران نیز با نام «کاوشگر خلیج فارس» با برد عملیاتی 3 هزار مایل دریایی توسط وزارت دفاع تولید و عملیاتی شد.

در پایان سال نیز وزارت دفاع دو دستاورد جدید خود را رونمایی کرد که شامل اولین بالگرد ملی با نام «صبا» و تانک بومی و پیشرفته ایرانی با نام «کرار» بود.

هلاکت تروریست‌ها

تیم های اطلاعاتی و عملیاتی سپاه پاسداران طی چند عملیات جداگانه در مقاطع مختلف سال 95 توانستند برخی تیم‌های ترور، افراد شرور و مزدوران سرویس‌های خارجی را منهدم و تعدادی از عناصر آن را به هلاکت برسانند.

در اولین مورد، 5 نفر از گروهک تروریستی پژاک -ازجمله یکی از فرماندهان منطقه‌ای این گروهک- در منطقه عمومی سردشت و طی عملیات نیروهای قرارگاه حمزه سیدالشهدا سپاه کشته شدند.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

این گروهک عامل شهادت 2 بسیجی در سردشت به نام‌های رحمان محمدی و محمد ابوبکری -در اردیبهشت ماه امسال- و نیز یکی از نیروهای یگان مهندسی نیروی زمینی سپاه بودند.

اقدام بعدی رزمندگان قرارگاه حمزه، به هلاک رساندن شرور «احمد صحویی» یکی از سرپل های منافقین به همراه افراد گروهش در جنوب شرق کشور بود که به عنوان یک چریک زبده مورد توجه سران منافقین به ویژه مریم رجوی قرار داشت.

همچنین در پی رخنه 2تیم تروریستی ضد انقلاب در 26 خردادماه، به منطقه مرزی اشنویه، رزمندگان قرارگاه حمزه سید الشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه با انجام عملیاتی ضمن به هلاکت رساند 12 نفر از آنها، مقادیر زیادی مهمات و مواد منفجره و اسلحه را ضبط کردند البته در این عملیات 3 تن از رزمندگان سپاه پاسداران نیز به شهادت رسیدند.

هشتم تیرماه، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه از انهدام گروهک 11 نفره اشرار مسلح وابسته به ضدانقلاب طی عملیاتی در منطقه سروآباد کردستان خبر داد و گفت که در این عملیات 11 نفر از تروریست‌ها، ازجمله «کاوه جوانمرد» از فرماندهان ضدانقلاب کشته شدند.

وی افزود: این عملیات در ادامه درگیری رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) با گروهک‌های ضدانقلاب در منطقه مرزی سروآباد و منطقه عمومی مهاباد صورت گرفت که طی آن 5 تن از تروریست‌ها از جمله «آرش منبری» و «شورش منبری» از فرماندهان اشرار مسلح نیز به هلاکت رسیده بودند.

دو ماه بعد، سپاه دست به عملیاتی ضربتی در خارج از مرزهای ایران زد که طی آن -بنا بر گفته سردار مارانی فرمانده قرارگاه قدس سپاه در جنوب‌شرق- 4 گروه فعال از گروهک‌های ضد انقلاب منهدم شدند.

یکی از آنها گروهی به سرکردگی «امان‌الله رئیسی» بود که به گروهک فرقان وصل بود. این گروه قصد داشت در مرزها و شهرهای مرزی و در عمق کشور اقداماتی انجام دهد و نزدیک به 150 کیلوگرم مواد منفجره به همراه داشت.

بازگشت «خارک» به ارتش

در ابتدای اسفندماه رزمایش دریایی ولایت 95 توسط نیروی دریایی ارتش در آب های جنوب کشور برگزار شد که طی آن ناو لجستیک «خارک» به عنوان بزرگترین ناو لجستیک غرب آسیا، پس از چند سال و با انجام تعمیرات اساسی و به روز شدن برخی سامانه‌های ناوبری به ناوگان دریایی ارتش بازگشت.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

رزمایش‌ها

طی سال گذشته رزمایش‌های متعددی توسط نیروهای مسلح کشورمان انجام شد که از جمله آن ها می توان به رزمایش قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در اطراف تاسیسات هسته‌ای و جزیره خارک، رزمایش امنیتی نیروی زمینی سپاه با نام «پیامبر اعظم(ص)» در جنوب شرق کشور، رزمایش موشکی نیروی زمینی ارتش با نام «حیدر کرار3» در مناطق مرکزی (کویر مرنجاب، آران و بیدگل کاشان و نصرآباد اصفهان)، رزمایش «مدافعان حریم ولایت» نیروی هوایی ارتش در اصفهان، رزمایش نیروی دریایی ارتش با نام «ولایت95» در آب های جنوبی کشور و شمال اقیانوس هند، رزمایش «پیامبر اعظم11(ص)» نیروی زمینی سپاه در مناطق مرکزی و شمال شرقی ایران، رزمایش «مدافعان حریم ولایت» نیروی هوافضای سپاه (در حوزه پدافند هوایی) در سمنان، رزمایش «محمد رسول الله4(ص)» نیروی زمینی ارتش در جنوب شرق اشاره کرد.

اولین حضور در اقیانوس اطلس

موضوع اعزام ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش به آب های آزاد و بین‌المللی (جهت حراست از امنیت خطوط مواصلاتی ایران و نیز حضور در برخی کشورهای دوست) در سال 95 هم طبق روال چند سال اخیر ادامه داشت و 7 ناوگروه در طول این سال به این مناطق اعزام شدند که از میان این اعزام ها، اعزام ناوگروه‌های 43 و 44 از ویژگی‌های متفاوت تری برخوردار بودند.
از تغییر فرماندهان تا حضور در اقیانوس اطلس

ناوگروه چهل و سوم (متشکل از ناو پشتیبانی رزمی «لاوان»، ناوهای موشک انداز «فلاخن» و «خنجر»، ناو نیروبر «کنارک» و یک فروند بالگرد SH) سنگین‌ترین ناوگروه اعزامی نداجا به آب های آزاد بود که در شهریور ماه راهی پاکستان شد و سپس به خلیج عدن و تنگه باب المندب رفت که پس از بازگشت، ناوگروه چهل و چهارم اعزام شد تا طولانی‌ترین ماموریت را طی پنج ماه به انجام برساند.

این ناوگروه متشکل از ناو لجستیک «بوشهر» و ناوشکن «الوند» اولین ناوگروهی بود که به توانست وارد اقیانوس اطلس نیز شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *