صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شرهانی؛ امانت‌دار شهدای گمنام

۰۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۶:۰۱
کد خبر: ۲۹۲۵۲۱
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
شرهانی نه تنها بعنوان یادمان پر ارزش دوران دفاع مقدس، بلکه کانون فرهنگ ایثار و شهادت و بازگو کننده رشادت های مردانی است که این منطقه نه به عنوان یک یادمان بلکه به عنوان یک پایگاه فرهنگی مهم در این شهرستان و بازگو کننده رشادت‌های عزیزانی است که مرد دوران سختی بوده‌اند.
-گروه سیاسی: بعد از اتمام جنگ تحمیلی تعدادی از گروه های مردمی به صورت خودجوش به مناطق عملیاتی اعزام شدند تا بتوانند ضمن بازسازی و رسیدگی به مناطق، بازدیدی هم از خاطرات مربوط به رشادت های رزمندگان داشته باشند.

در سال 78 مقام معظم رهبری با سفر به مناطق عملیاتی شلمچه در میان زائران قرار گرفتند و با تاکید خود بر استفاده و بهره مندی از ظرفیت های این سفر معنوی گسترش آن را امری ضروری به منظور ترویج فرهنگ دفاع مقدس و همینطور حفظ و حراست از آرمان ها و دستاوردهای شهداء دانستند.

در تاریخ ۱۳۷۸/۱۲/۱۲ دستورالعملی مبنی بر تشکیل ستاد هماهنگی راهیان نور با مسئولیت و ریاست بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از سوی ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ گردید که در این دستور العمل به ۲۱ محل جهت بازدید کاروان‌های راهیان نور اشاره شده است.

در سال ۱۳۸۴ و با ابلاغ فرمانده کل قوا، ستاد مرکزی راهیان نور در قالب اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مأموریت خود را از سر گرفت. به همین منظور ستاد مرکزی راهیان نور با هدف ساماندهی به وضعیت راهیان نور در سال ۱۳۸۳ ذیل ساختار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تعریف و در سال ۱۳۸۴ ستاد مرکزی راهیان نور تأسیس شد.

در حال حاضر نیز ایام تعطلات عید یکی از بهترین فرصت هایی است که می توان در مناطق عملیاتی حضور یافت و از نزدیک با رشادت های رزمندگان هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شد.

هم اکنون در سه نقطه غرب، جنوب غربی و شمال غرب مناطق عملیاتی وجود دارد که هر کدام در قالب یادمان شهید همه ساله مورد بازدید تعداد زیادی از گردشگران قرار می گیرد

گردشگری جنگ را می توان آیینه ای برای انعکاس تاریخ پرافتخار جنگ و دفاع مقدس دانست که امروزه علاوه بر گردشگران داخلی توجه بسیاری از گردشگران خارجی را نیز جلب کرده است و همه ساله در ایام مختلف سال تعداد زیادی از آنها در قالب اردوهای مختلف از کشورهای گوناگون به ایران سفر می کنند و این مناطق را مورد بازدید خود قرار می دهند.

بر همین اساس به منظور آشنایی بیشتر مردم و گردشگران با یادمان های دفاع مقدس در این شماره به سراغ یادمان شهدای شرهانی رفتیم.

شرهانی نامی جاودان در جنگ
شرهانی، برای رزمندگان و یادگاران هشت سال جنگ تحمیلی، آنان که توفیق حضور در جببه‌های نبرد حق علیه باطل را داشتند، نامی جاودان و نمادی از غربت و مظلومیت همرزمانشان است که راه آسمان گشودند تا به وصال معبود برسند. 

مدال افتخار خاک شرهانی، دلاوری‌ها و نبردهای جانانه رزمندگان اسلام است؛ مردان بی‌ ادعایی که برای آسایش فرزندان این سرزمین و سرافرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی جنگیدند و چشم بر آمال و آرزوهای خود بستند و چیزی جز رضای خدا را در دل نپروراندند.

وجب به وجب خاک ایلام بوی غربت می‌دهد؛ استانی که جنگ بی‌رحمانه رژیم بعث از خاک آن آغاز شد. 

شرهانی نام پاسگاه مرزی در 100 کیلومتری غرب اندیمشک است، پاسگاهی که خاک آن در دو عملیات پیروزمند محرم و والفجر یک بر قدم‌های رزمندگان دلیر اسلام بوسه زد و آبروی خود را از نبرد مدافعان میهمن اسلامی به ارث برد.

امروزه شرهانی یادمانی است که در میانه مناطق چم هندی، چم سری و عین‌خوش میزبان قدوم خیل عظیم مشتاقان و عاشقان ولایت و شهادت است. این یادمان به همراه یادمان‌های دوکوهه، فکه و فتح‌المبین از شمالی‌ترین یادمان‌های سرزمین‌های جنوب است. سرزمینی که هنوز در آغوش آن، پیکرهای پاک و مطهر شهدای گمنام آرمیده‌اند.

شرهانی سرزمین عملیات‌های مهم رزمندگان اسلام است؛ عملیات غرورآفرینی همچون محرم، والفجر یک.

عملیات‌های محرم در آبان 61 و والفجر یک در فروردین 62 در این منطقه انجام شد و از فرماندهان دلاور این عملیات‌ها هم می‌توان به شهید مصطفی ردانی‌پور، شهید علی صیاد‌شیرازی، شهید حسین خرازی، شهید احمد کاظمی، شهید مهدی زین‌الدین وشهید حسن باقری اشاره کرد.

منطقه شرهانی در 65 کیلومتری شهر دهلران و در فکه شمالی و دامنه ارتفاعات حمرین واقع شده که از طریق جاده شهید خرازی تا جاده دهلران اندیمشک و پادگان عین‌خوش 25 کیلومتر فاصله دارد.

در کارزار جنگ، منطقه شرهانی به دلیل دارا بودن ارتفاعات 175 و 178 که از نظر نظامی امکان دید وسیع به منطقه را داشت، برای ارتش متجاوز عراق اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد و آن‌هنگام که به اشغال رژیم بعث عراق درآمد، دشمن برای از دست ندادن این منطقه مهم به ایجاد میادین مین و موانع اقدام کرد.

اما با همت و غیرت رزمندگان در عملیات محرم بخش مهمی از بلندی‌های حمرین در منطقه شرهانی آزاد شد ولی تا آزادی خرمشهر بخش‌هایی از این منطقه همچنان در اشغال دشمن بود.

شرهانی که در زمان جنگ تحمیلی، مقر تفحص لشگر 14 امام‌حسین (ع) اصفهان بود، امروزه در جاده عین‌خوش، در نزدیکی پاسگاه چم‌سری، تبدیل به یکی از یادمان‌های مقدس به جا مانده از روزهای سخت و نفس‌گیر جنگ شده است که دارای گنبد کوچکی است و در اطراف آن خاکریزها و ادوات جنگی به نمایش درآمده و در ایام سال بویژه نوروز و محرم جویندگان عرفان و معرفت مشتاقانه در غالب کاروان‌های نورانی راهیان‌نور راهی این مناطق پر خیر و برکت می‌شوند تا با شهدای عزیزمان عهدی تازه ببندند و روزهای آغازین سال جدید را با نام و یاد این بزرگمردان رقم بزنند.

شرهانی نه تنها بعنوان یادمان پر ارزش دوران دفاع مقدس، بلکه کانون فرهنگ ایثار و شهادت و بازگو کننده رشادت های مردانی است که این منطقه نه به عنوان یک یادمان بلکه به عنوان یک پایگاه فرهنگی مهم در این شهرستان و بازگو کننده رشادت‌های عزیزانی است که مرد دوران سختی بوده‌اند.

منطقه شرهانی در عملیات محرم آزاد شد و امروز یکی از مقصد کاروان‌های راهیان‌نور است و سوغاتی دور رکعت عشق را نثار بازدید کنندگان می‌کند. جلوه‌های ماندگار شرهانی معراج شهدا و کانال بزرگ بجیلیه 90 کیلومتر تا فکه است که توسط ارتش بعث بعنوان سد دفاعی احداث شده و عمق آن 6 و عرض آن 5 متر است و انواع موانع ایذایی در آن بکار رفته است.

«معراج الشهدا» مهمترین جاذبه معنوی یادمان شرهانی است چون محل پیدا شدن پیکرهای بیش از 1000 شهید دفاع مقدس بین سال‌های 1371 تا 1385 در محورهای عملیاتی محرم، فتح‌المبین، قدس3، عاشورا، والفجر مقدماتی، والفجر1، ولفجر3، والفجر6 و مناطق عملیاتی مهران، میمک و سومار است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *