صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جوشاندن دوباره آب جوش کتری و سماور ممنوع!

۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳:۰۱
کد خبر: ۲۹۲۰۹۵
تعداد نظرات: ۲ دیدگاه
در اثر تبخیر دوباره آب و بالارفتن غلظت مواد سمی، ترکیبات خطرناکی در آب جوش انباشته می‌شود که مهمترین آنها نیترات است. نیترات یک ماده شیمیایی و سمی است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از سیمرغ، شاید شما هم جزو آن افرادی باشید که بارها برای تهیه چای، یا رقیق کردن شیر خشک نوزاد، آب سردشده کتری را مجدداً جوشانده و مصرف کرده‌اید؛ یک کارشناس تغذیه با هشدار درباره لزوم پرهیز از چنین کاری گفت: در آب چندبار جوشیده غلظت نیترات بیشتر می‌شود و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد.

عین‌الله ولی‌زاده از مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر این موضوع، افزود: در اثر تبخیر دوباره آب و بالارفتن غلظت مواد سمی، ترکیبات خطرناکی در آب جوش انباشته می‌شود که مهمترین آنها نیترات است. نیترات یک ماده شیمیایی و سمی است.

به گفته وی زمانی که نیترات در غلظت زیاد و به دفعات، در معرض حرارت بالا قرار ‌گیرد، ترکیبات آن کاملا تغییر یافته و به نیتروزامین تبدیل می‌ شود که می تواند سرطان زا باشد. افزون بر این، نیترات می تواند در روده به نیتریت تبدیل ‌شود و در خون با هموگلوبین ترکیب و توانایی انتقال اکسیژن خون به بافت های بدن بخصوص مغز را کاهش دهد.

ولی زاده با اشاره به اینکه نیترات، تهدیدی بالقوه برای سلامتی نوزادان به شمار می‌رود گفت: اگر نوزادی از شیر خشک رقیق‌شده با آبی تغذیه کند که نیترات آن بالاست، احتمال ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» یا «سندروم نوزاد کبود» در او افزایش می‌یابد.

این پژوهشگر افزود: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، حتی اگر مادرشان از آبی با غلظت بالای نیترات نوشیده باشد، در معرض خطر ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» نیستند.

به گفته این متخصص تغذیه، امروزه کیت‌های خانگی برای آزمایش میزان نیترات آب به بازار آمده‌اند و آزمایش نیترات آب آشامیدنی شایعترین آزمایشی است که افراد، آزمایشگاه‌های تجاری و آزمایشگاه‌های همکار وزارت بهداشت انجام می‌دهند. بنابراین، باید خاطرنشان کرد که به منظور تامین سلامتی خود و کودکان بهتر است قبل از گرم کردن دوباره آب کتری یا سماور، آب جوشیده سردشده قبلی را خالی کنید و با جایگزین کردن آب تازه، این آب را بجوشانید و مصرف کنید.
 
 

 
 


برچسب ها: سرطان زا مواد سمی

نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
اب سماوری که دایم روشن است ایا آبش نیتراتدارد
فرحناز
|
|
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۶
از راهنمایی های سما متشکرم ولی باز به اون فکر میکنم که مادربزرگم ۹۹ سال زندگی وعمر کرد ولی همیشه میگفت آب سماور تازه کن وروی آب جوشیده آب می‌ریخت. حتی یک بار ندیدم م یض بشه .
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *