صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا میدانید علائم ابتلا به ام اس در افراد مختلف متفاوت است؟

۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۱:۱۵
کد خبر: ۲۹۱۹۱۳
در بیماران مبتلا به ام‌اس، سیستم ایمنی بدن اعصاب مرکزی و بخش‌هایی هم چون مغز و نخاع و بینایی فرد را هدف قرار می‌دهد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، تشخیص علائم ابتدایی‌ام‌اس برای پزشکان‌ همیشه کار آسانی نیست. در بیماران مبتلا به ام‌اس، سیستم ایمنی بدن اعصاب مرکزی و بخش‌هایی هم چون مغز و نخاع و بینایی فرد را هدف قرار می‌دهد.

 آنچه تشخیص این بیماری را دشوار می‌کند، ازیک‌طرف تفاوت علائم آن از فردی به فرد دیگر است. از طرف دیگر بسیاری از این نشانه‌های در بیماری‌های دیگری هم دیده می‌شود که همین موضوع شک پزشکان را برمی‌انگیزد. بااین‌حال آگاهی نسبت به برخی علائم این بیماری و انجام برخی آزمایش‌ها پزشکی احتمال تشخیص درست و به‌موقع این بیماری را فراهم می‌کند.


در همین راستا بهتر بیماران علائم کوچکی هم چون از دست تعادل هنگام راه رفتن، برخی مشکلات شناختی یا تاری دید اندک خود را جدی بگیرند. اهمیت دادن به همین نشانه‌های ابتدایی و به‌ظاهر کوچک به متوقف ساختن روند پیشرفت بیماری و انجام اقدامات به‌موقع برای بیمار کمک می‌کند. به گفته پزشکان یکی از شایع‌ترین نشانه‌های این بیماری، بی‌حس شدن یا گزگز یک یا چند عضو بدن است. در چنین مواقعی اصولاً افراد یک جسم تیز را مرتباً به بدن خود وارد می‌کنند، دقت داشته باشید این نشانه در صورتی می‌تواند نگران‌کننده باشد که به مدت چند روز ادامه داشته باشد.


یکی دیگر از مشکلاتی که عموماً در ابتدای ام‌اس دیده می‌شود، درد چشم و کاهش بینایی است؛ موقعیتی که از آن با عنوان التهاب عصب بینایی یاد می‌کنند. نشانه‌های این‌چنین در بیشتر موارد تنها یک‌چشم و آن‌هم به‌صورت موقتی درگیر می‌کند. بیماران در چنین شرایطی احساس می‌کنند یک شیشه بخار گرفته مقابل چشم آن‌ها وجود دارد. ضعیف شدن یک یا چند اندام حرکتی، دوبینی و عدم ثبات هنگام راه رفتن به همراه درد علائم احتمالی ام‌اس هستند.


نکته جالب این است که افراد در اکثر موارد بی‌حسی اعضای بدن خود را جدی نمی‌گیرند، درواقع آنچه موجب نگرانی آن‌ها می‌شود اختلالات بینایی آن‌هاست. بنابراین بی‌حسی یا گزگز دست‌وپا را چنانچه در یک بازه زمانی کوتاه تکرار شوند باید جدی گرفت. در چنین مواقعی انجام MRI و برخی آزمایش خون‌های خاص به تشخیص این بیماری کمک می‌کند.
 
 


برچسب ها: سیستم ایمنی بدن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *