صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با هلیله به جنگ انواع بیماری‌ها بروید

۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶:۰۱
کد خبر: ۲۹۱۷۰۳
تعداد نظرات: ۲ دیدگاه
به منظور بهره‌گیری هرچه بیشتر از خواص گیاهان دارویی لازم است از میزان و طریقه مصرف صحیح آن گیاه آگاه باشیم.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از بهداشت نیوز، امروزه اغلب ما از خواص انواع گیاهان دارویی از طریق مطالعه سایتها و کتب مختلف موجود در این زمینه اطلاعاتی را کسب نموده‌ایم، لیکن در بیشتر مواقع با چگونگی تهیه و مصرف آن با ابهام روبه‌رو میشویم.
 
یکی از این گیاهان دارویی، گیاه هلیله است که از آن برای درمان انواع مختلفی از بیماری‌ها و رفع ناراحتی‌ها استفاده میشود.
 
گیاه هلیله دارای انواع گوناگونی بوده، هلیله سیاه، هلیله زرد، هلیله هندی، هلیله کابلی از گونه‌های مختلف این گیاه دارویی هستند. بر طبق کتب سنتی همه انوع هلیله برای درمان بیماری جزام و مراره مفید هستند و هریک از گونه‌ها نیز به طور مجزا دارای خواص درمانی منحصر به خود میباشد. در این مطلب با گونه‌های مختلف این گیاه و طریقه مصرف هلیله برای درمان بیماری‌ها آشنا شوید.

طریقه مصرف هلیله

به طورکی به منظور مصرف انواع گیاهان دارویی از جمله گیاه هلیله، لازم است قبل از مصرف، قسمتهای مورد استفاده دارویی گیاه را پاک کرد؛ چوب‌ها، گرد و خاک را جدا نمود و در صورت نیاز به شست‌وشو بهتر است از آب سرد استفاده کرد؛ برای تهیه جوشانده و دم‌کرده باید از ظروف شیشه‌ای، چینی یا لعابی استفاده کرد. از ظروف فلزی استفاده نکنید چرا که با تانن موجود در گیاه واکنش داده و برای سلامتی مضر است.
 
خواص هلیله

برخی خواص هلیله شامل تقویت معده، تقویت نور چشم و بینایی، تقویت کبد، جلوگیری از سفید شدن مو، رفع بوی بد دهان، درمان یبوست، تسکین سر درد و درد مفاصل به ویژه زانو و آرنج، درمان اسهال، تقویت حافظه و قوای فکری، کمک به درمان آسم، موثر برای کوچک کردن شکم، تصفیه خون و بسیاری موارد دیگر است. طبع گیاه هلیله سرد و خشک بوده به طور کلی در طب سنتی از هلیله، برای بیرون راندن صفرا و بلغم استفاده میشود.
 
طریقه مصرف هلیله زرد

میوه این گیاه، تخم مرغی شکل و به رنگ زرد است و تازه آن به اندازه یک زردآلو است و خشک آن مانند زردآلوی خشک شده است که هسته در آن قرار دارد. هنگام مصرف به منظور درمان بیماریها، باید آن را شکست و هسته را دور انداخت و سپس پوست و گوشت آن را استفاده کرد.

 
طریقه مصرف هلیله سیاه

به طور کلی بهترین حالت مصرف هلیله سیاه یک قاشق چای خوری را در یک لیوان ماست مخلوط کرده و یک قاشق غذا خوری روغن بادام شیرین خوراکی را نیز به آن اضافه کنید و بعد از شام مصرف شود.

 
طریقه مصرف هلیله برای درمان انوع بیماری‌ها

رفع بوی بد دهان: استفاده از یک دانه کوچک هلیله و مکیدن روزانه آن به مدت یک هفته باعث کاهش چشمگیر بوی بد دهان میگردد.

درمان یبوست: به منظور درمان یبوست های مزمن میتوان 200 گرم از هلیله سیاه را بکوبید و سپس به مدت چهل شب، هر شب به میزان 5 گرم از گیاه را روی زبان ریخته و با آب میل کنید.

درمان اسهال: از هلیله علاوه بر درمان یبوست برای درمان اسهال نیز استفاده میشود. طریقه مصرف هلیله سیاه برای درمان اسهال به این صورت است که ابتدا دانه‌های هلیله را برشته کنید به طوریکه دانه‌ها سوخته شود، سپس ان را کوبیده به میزان یک قاشق سوپخوری روی زبان ریخته و به همراه آن آب گرم میل شود.

تقویت کبد: برای تقویت کبد یک قاشق سوپ خوری نرم شده آن را در یک پیاله کوچک ماست خوری حل کرده بعد از هر غذای ظهر و شب میل کنید و به مدت 10 روز مصرف نمایید تا نتیجه کامل را ببینید.

تقویت معده: تقویت معده جزو خواص هلیله زرد و هلیله سیاه با هم بوده، به طور کلی افرادی که بعد از صرف غذا دچار ترشی معده میشوند، میتوانند پودر هلیله را به مقدار کم بعد از غذا میل کنند. برای درمان دل پیچیده مصرف هلیله زرد بسیار مفید است، به این منظور، 5 گرم از گیاه هلیله زرد را در آب جوش خیس کرده و صبح ناشتا به مدت دو روز مصرف شود. برای تقویت معده میتوان مقدار کمی از آن را با قند کوبیده و صبح ناشتا میل شود.

تقویت چشم: برای تقویت نور چشم و قوه بینایی، گیاه هلیله را کوبیده به مدت سه الی چهار هفته هر صبح قبل از طلوع آفتاب و قبل از خوردن صبحانه یک قاشق مرباخوری سر پر از آن را در دهان ریخته بلافاصله روی آن آب بنوشید. برای درمان ناراحتی‌های چشمی، با دم کرده آن بهتر است چشم شست و شو داده شود. در برخی منابع در مورد خواص هلیله برای تقویت بینایی آمده است، اگر از هلیلهٔ سیاه استفاده نمایند بعد از یک مدت (هفت الى چهارده ماه) حتى عینک خود را از چشم درمى‌آورند و اگر در خوردن آن استمرار کنند (چهارده الى چهل ماه) حتى مى‌توانند در روز ستاره‌ها را ببینند و یا حتى هاله‌هاى متصاعد شده از اشیاء، گیاهان، حیوانات و انسان‌ها را ببینند و این یعنی قدرت دید آنها بالا مى‌رود.

تقویت نیروی جنسی: طریقه مصرف هلیله برای تقویت قوای جنسی به این صورت است که، کندر، پوست هلیله، بلوط و مغز قرص کمر همه را ساییده با زرده تخم‌مرغ مخلوط کرده سپس بر روی یک پارچه آب ندیده بریزید به پشت و کمر ببندید و بگذارید به مدت ۳ روز به همین حال بماند.

تقویت قوای فکر و حافظه: هرکه بخواهد عقلش زیاد شود روزی یک دانه هلیله بخورد.
 
مضرات هلیله

به طور کلی بایستی توجه داشت که هیچ‌گاه در مصرف گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی، حتی اگر نتایج مطلوبی هم داشته باشند نباید زیاده‌روی کرد؛ چرا که برعکس تصور عموم مردم گیاهان دارویی هم می‌توانند عوارض داشته باشند و باید در مصرف‌شان دقت کرد. مصرف گیاه هلیله نیز از همین اصل پیروی کرده، زنان باردار، شیرده، اطفال و افراد دارای بیماری‌های خاص بایستی در مصرف آن احتیاط کنند.
 
 
 
 

برچسب ها: طب سنتی

نظرات بینندگان
ارسین
|
|
۲۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۶
من هر روز دو عدد هلیله سیاه خشک در دهان مز مزه میکنم و فکر میکنم برای معده ویبوست و برگشت رنگ موهام به حالت قبلی موثر است. لطفا راهنمایی کنید.
مسیحا
|
|
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۳
سلام بنده قبل کرونا استفاده میکردم ۳۷ ساله بودم. ۹ ماه مصرف کردم.شبها نیم ساعت بعد از غذا.۳تا کپسول. 1.ریزش و خارش موهام ازبین رفت ،??حجم و‌رشت موهام ۳برابر شد،مژه وابروهام مشکی شده بود.سفیدی موهام متوقف شد. پوست صورتم سفید وصال شفاف شده بود وحتی لکهای پوستی پهن هم از صورتم رفت. کرونا هم خفیف گرفتم. البته طبع بدنم گرم. برای بدن گرم باید وکمی پودر هلیله را تفت داد که قهوه‌ای شود .تا مسهل نشید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *