ترسیم نقشه راه جدید برای راهیان نور توسط رهبر معظم انقلاب
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به نخستین دیدار تمامی دست اندرکاران راهیان نور با مقام معظم رهبری گفت: ایشان نقشه و راهبردی جدید را در این دیدار به مجموعه راهیان نور اضافه کردند.
به گزارش گروه سیاسی ، امیر سرتیپ محمد فهمیده قاسم زاده در خصوص راهبرد بنیاد حفظ آثار گفت: این بنیاد یکی دو سال بعد از اتمام جنگ تشکیل شد و از جمله ماموریت های این نهاد، ترویج فرهنگ مقاومت و شهادت است و پایه گذار آن نیز امام خمینی-ره- بودند.
وی با اشاره به 150 هزار مجموعه خدمتگذار در قالب راهیان نور بیان داشت: راهیان نور از نامی زیبا برخوردار است و مقام معظم رهبری نیز به کلید واژه های بسیاری در این راستا اشاره کردند و همگان بر مبنای نقشه راه جدید شروع به کار کرده اند.
امیر سرتیپ فهمیده وظیفه بنیاد را ناظر بر ایجاد هماهنگی میان 10 قرارگاه ارتش، سپاه، بسیج، جهاد، آموزش عالی و آموزش پورش و... دانست و افزود: مقام معظم رهبری از گردشگری خاصی در قالب راهیان نور نام بردند که بعد معنوی دفاع مقدس در راهیان نور اساس و پایه تلقی می شود.
وی نقش مبلغان راهیان نور را متذکر شد و گفت: در بخش حفظ آثار سازمانی تشکیل شده است و بهره مندی از وجود مبارک روحانیت به عنوان مبلغ [در قالب این سازمان شکل می گیرد] و حضور روحانیت به عنوان خط مقدم این حماسه دیدنی است.
در ادامه حجت الاسلام هاشم الهیارپور، کارشناس مسائل مذهبی اهمیت دیدار نور را مورد تاکید قرار داد و افزود: دیدار حضرت آقا با این جمع پر تلاش نشان از اهمیت مسئله دارد؛ همچنین دفاع مقدس ریشه در باورهای ما داشته و کثرت مراجعه کنندگان به طبیعت ایام تعطیل باز می گردد.
وی در عین حال تصریح کرد: وقتی حضرت آقا می فرمایند زنده نگاه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست، لازمه ی این باور انتقال به آیندگان است و این مهم امکان ندارد، الا اینکه چنن سازماندهی صورت گیرد که به رونق راهیان نور و استقبال مردم اضافه کرده است.
حجت الاسلام الهیارپور پیشینه راهان نور را ناظر بر دوران صدر اسلام و جنگ اُحد دانست و افزود: حضور خانواده ها، بانوان و کسانی که حماسه آفرین جهاد و شهادت بودند، ریشه در تاریخ اسلام دارد چراکه این اتفاق پیشتر و [در جنگ احد] نیز افتاده است.
وی ادامه داد: نسل های جدید باید مشهد شهدا را نظاره کنند و بدانند نعمت امنیت که امروز از آن برخوردار هستیم چگونه به دست آمده است؛ چنان چه وجب به وجب خاک نوار مرزی محل عبادت شهدا و رزمندگان عزیز بوده است.
حجت الاسلام الهیارپور گفت: بعد از هدایت امام و عنایت حضرت حق انقلاب را مدیون بچه های انقلابی ارتش هستیم و دفاع مقدس را مدیون تمامی رزمندگان و نهادهای شکل گرفته ی بعد از انقلاب در کنار ارتشیان عزیز هستیم و ضمن یادآوری شهدا که زندگان تاریخ هستند، باید قدردان رزمندگان باشیم.
همچنین امیر سرتیپ حسین یاسینی، راوی مناطق راهیان نور با اشاره به راویان نوجوان در میان خانواده های عازم به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: در این سفرها عمیات ها از نزدیک تشریح می شود و وقتی مردم تلاطم آب اروند را می بینند [دوران دفاع مقدس را بهتر درک می کنند.
وی ادامه داد: «همانگونه که حضرت آقا در جلسه راهیان نور تاکید فرمودند، باید واقعیات را بیان کنیم تا زائران بدانند دشمن تا کجا پیش روی کرد و علل حضور دشمن تا نزدیکی اهواز چه بوده است؛ همچنین انسجام و یکپارچگی که منجر به عقب راندن دشمن شد را تشریح کنیم.»
امیر سرتیپ یاسینی در ادامه به چگونگی پیدایش عملیات طریق القدس و تلفات سنگین دشمن اشاره کرد و گفت: در آن زمان امام نشان دادند تسلیم شدن دشمن به این جهت است که می خواهد خود را برای عملیاتی دیگر تسلیح کند؛ چنانچه بعد از قبول قطعنامه صدام تهاجمی گسترده ای انجام داد.
این آزاده جانباز هشت سال دفاع مقدس به فرمان تاریخی امام در جهت پس زدن دشمن بعد از قبول قطعنامه اشاره کرد و افزود: بنده زخم خورده همین عملیات هستم... دشمن ما را با سخت ترین شکنجه ها مواجه کرد. درد پدیده ای گذراست ولی ننگ داغی است که بر جای می ماند.
در بخشی دیگر از این میزگرد رادیویی محمدسعید رسول زاده، مدیر بازرسی و حقوقی شرکت جهان سیر ایثار باور مردم را در حوزه دفاع مقدس تشریح کرد و افزود: وزن فرهنگی این دفاع بیش از وزن سیاسی و نظامی است و حضرت آقا نیز می فرمایند دفاع مقدس یک ذخیره و گنجینه غنی فرهنگی است.
وی اهمیت دفاع مقدس در کلام رهبران دینی را یادآور شد و گفت: به همین دلیل راهیان نور اجرایی شد. بنده در سال 91 برای آخرین بار توفیق یافتم در راهیان نور حضور داشته باشم و به جرات می گویم هر فرد یکبار به این اماکن مقدس شرف یابد، شهد شیرین آن تا سال ها در زندگی اش جاری است.
رسول زاده تقدس و تبرک این مناطق را یادآور شد و افزود: شهادت، سخاوت، عرفان و... در این مناطق دیده می شود؛ در دوران دفاع مقدس نیز عرفا و بزرگانی همچون شهید دستغیب، مشکینی، اشرفی اصفهانی از باب تبرک به این اماکن مشرف می شدند.
وی نیروهای حاضر در دفاع مقدس را عرشیانی در زمین توصیف و خاطرنشان کرد: 18 کشور به صورت رسمی و علنی و 37 کشور به صورت غیر رسمی در مقابل ایران ایستادند؛ این موارد ثبت شده است. یک نمونه از دلاور مردان ما در میان نیروهای دشمن وجود نداشت که از جوان 13 ساله تا پیرمرد 90 ساله در میان نیروهای خودی وجود داشتند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *