استقبال ازبکستان برای دسترسی به آب های آزاد از بندر چابهار
پنجمین دور نشست رایزنی های سیاسی ایران و ازبکستان با حضورابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه وغیرت فاضل اف همتای ازبکستانی در تاشکند برگزار شد که یکی از محورهای آن راهیابی به آب های آزاد بود.
به گزارش گروه سیاسی ، در این نشست که پس از هفت سال وقفه روز دوشنبه برگزار شد، آخرین وضعیت روابط دوجانبه در زمینه های مختلف از جمله سیاسی، تجاری، حمل و نقل، گردشگری، و سرمایه گذاری مورد مذاکره قرار گرفت.
همچنین در این نشست، طرفین در باره همکاری های منطقه ای و بین المللی دو کشور تبادل نظر کردند.
رحیم پور در این مذاکرات، ضمن اعلام آمادگی ایران برای بسط روابط دوجانبه در حوزه های مورد علاقه طرفین، بر این نکته تاکید کرد که جمهوری اسلامی برای اتصال ازبکستان به آب های بین المللی و تسهیل در امر حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی این کشور فروگذار نخواهد کرد و هرگونه پیشنهادی را بررسی می کند.
وی همچنین با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در چابهار و خطوط ریلی منتهی به این بندر، گفت: این سرمایه گذاری ها برای دستیابی هرچه بیشتر کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان به آب های آزاد صورت گرفته است.
رحیم پور ادامه داد: با تکمیل این پروژه ها، مسیر دسترسی ازبکستان به آب های آزاد کوتاه تر شده و همکاری های ریلی دو طرف هم تقویت می شود.
فاضل اف معاون وزارت امور خارجه ازبکستان نیز در این دیدار گفت: تاشکند اراده جدی برای گسترش روابط با تهران دارد و مسیر ایران برای دسترسی به آب های آزاد بین المللی را مهم می داند.
وی افزود: سرمایه گذاری در چابهارو گسترش خطوط ریلی منافع دو کشور را تامین خواهد کرد و به نهادهای مسئول در ازبکستان نیز تاکید شده تا موانع توسعه روابط به ویژه در بخش تجارت را بررسی کرده و راهکارهای لازم را ارائه کنند.
فاضل اف همچنین گفت که تاشکند آمادگی و علاقه دارد در زمینه های اقتصادی، بازرگانی و گردشگری با ایران همکاری کند و از سرمایه گذاران ایرانی هم می خواهیم با توجه به تسهیلات موجود درمناطق آزاد ازبکستان سرمایه گذاری کنند.
در ادامه این دیدار، برنامه برگزاری دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور در آینده ای نزدیک بررسی شد.
همچنین با هدف تنظیم و بررسی اسناد کمیسیون مشترک همکاری ها و مقدمات سفر مقامات دو کشور، توافق شد نشست های تخصصی و کارشناسی در سطوح مختلف برای برداشتن برخی موانع پیش روی توسعه همکاری ها به ویژه در عرصه اقتصادی و بازرگانی برگزار شود.
ازبکستان در آسیای میانه هم مرز افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و قزاقستان با 447 هزار و 400 کیلومتر مربع مساحت به آب های آزاد دسترسی ندارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *