صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غریب آبادی: حقوق بشر نباید آلوده به مباحث سیاسی شود/ استاندارهای کشورهای غربی نمی‌تواند به عنوان استاندارهای مطلوب حقوق بشری به کشورها تحمیل گردد/ قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه هفته آینده به رای گذاشته می‌شود

۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۸:۳۱
کد خبر: ۲۸۹۹۰۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
غریب آبادی در رابطه با محورهای مهم این اجلاس در رابطه با وضعیت حقوق بشر جمهوی اسلامی ایران، گفت: نکته‌ اولی که در این نشست مطرح شد این بود که حقوق بشر نباید آلوده به مباحث سیاسی گردد و باید به تنوع فرهنگی احترام گذاشته شود.
کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر در حاشیه سی و چهارمین اجلاس شورای حقوق بشر در گفت و گو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی اعزامی به ژنو درباره محورهای مهم این اجلاس در رابطه با وضعیت حقوق بشر جمهوی اسلامی ایران، اظهار کرد: نکته‌ اولی که در این نشست مطرح شد این بود که حقوق بشر نباید آلوده به مباحث سیاسی شود و باید به تنوع فرهنگی احترام گذاشته شود.

وی افزود: سبک زندگی و استاندارهای کشورهای غربی نمی‌تواند به عنوان استاندارهای مطلوب حقوق بشری به کشورها تحمیل شود.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: همچنین در این نشست تاکید شد که انتصاب گزارشگر ویژه برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که بزرگترین دموکراسی در منطقه خاورمیانه است، کاملا بر مبنای یک تصمیم سیاسی از سوی شورای حقوق بشر است.

وی خاطرنشان کرد: ایران کشور بزرگی است که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون پیشرفت‌های زیادی در زمینه حقوق بشر و حقوق شهروندی دارد و نباید گزارشگر ویژه داشته باشد.

غریب آبادی گفت: امروز از اعضای شورای حقوق بشر خواستیم که به ماموریت گزارشگر ویژه به دلیل پیشرفت‌هایی که جمهوری اسلامی ایران داشته و همچنین نیات و اهداف سیاسی که در انتصاب وی داشته‌اند، پایان داده شود.

معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: در طول چند ماهی که خانم جهانگیر، گزارشگر ویژه این مسئولیت را به عهده گرفته به صورت غیرحرفه‌ای کار خود را آغاز کرده است. گزارش وی مشحون از موارد و ادعاهایی است که از منابع غیرمعتبر تهیه کرده و پاسخ‌های جمهوری اسلامی ایران که می‌تواند به عنوان منابع رسمی به آن‌ها نگاه کند، در گزارش خود منعکس نکرده است.

وی افزود: ادعاهایی که در این گزارش مطرح شده بی اساس است و با قوانین و رویه عملی جمهوری اسلامی ایران در تناقض قرار دارد و به چند نمونه از این موارد در این اجلاس اشاره شد تا مشخص شود گزارشگر ویژه که به تازگی کار خود را آغاز کرده، اصلا فرصت مطالعه در مورد جمهوری اسلامی را نداشته و گزارش خود را بر مبنای داده‌های بی اساس بنا کرده است.

غریب آبادی با اشاره به تبیین پیشرفت‌هایی جمهوری اسلامی ایران در زمینه داخلی در حوزه حقوق بشر به ویژه در دو سال اخیر، گفت: همچنین اعضای شورای حقوق بشر در جریان تعاملات، گفت‌وگوها و همکاری‌هایی که جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی و هم بر اساس مکانیزم‌های بین المللی حقوق بشر با دفتر کمیسر عالی حقوق بشر دارد، قرار گرفتند.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: ارائه بیانیه ایران، باعث شد که کشورهای مختلفی نیز از مواضع جمهوری اسلامی ایران حمایت کنند و این کشور تاکید کردند که انتصاب گزارشگر ویژه برای ایران نتیجه یک کار سیاسی است و خواستار این شدند که ماموریت گزارشگر ویژه توسط این شورا تمدید نشود و در واقع مطرح کردند که گزارشگر ویژه باید گزارش‌های خود را به صورت منطقی و حرفه‌ای تهیه کند.

وی تصریح کرد: اصولا این کشورها با انتصاب گزارشگر ویژه برای ایران و سایر کشورهای مخالفت کردند و استفاده از مکانیزم‌های حقوق بشری دیگری را به صورت برابر و بدون تبعیض برای کشورها توصیه کردند.

غریب آبادی در پاسخ به سئوالی مبنی بر لازم الاجرا بودن مصوبات و تصمیمات شورای حقوق بشر، خاطرنشان کرد: اصولا شورای حقوق بشر مجمعی نیست که تصمیماتش جنبه لازم الاجرایی برای کشورها داشته باشد، بلکه مجمعی بسیار سیاسی است، کشورها و سازمان‌های غیردولتی در آن حضور دارند و برای جمهوری اسلامی ایران نیز فرصتی است که دستاوردها و پیشرفت‌ها را تشریح کند و هم انتقاداتی که به حوزه حقوق بشر و عملکرد برخی کشورهای خاص که استفاده سیاسی از حقوق بشر می‌کنند، دارد را ارائه نماید.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر یادآور شد: وقتی گزارش وضعیت حقوق بشر در رابطه با ایران تمام شد، هیچ تصمیمی خاصی امروز اتخاذ نمی‌شود. البته قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه در هفته بعد، نه صرفا برای کشور ایران بلکه برای چند کشور که گزارشگر ویژه دارند، مطرح می‌شود و به رای گذاشته می‌شود ولی در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران هیچ تصمیمی در این شورا گرفته نمی‌شود.

وی گفت: همچنین در رابطه با گزارشی که خانم گزارشگر ارائه داد و سراسر و مشحون از مطالب انحرافی و بی اساس بود نیز در اینجا تصمیمی گرفته نمی‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *