گذشت 48 هزار میلیارد ریالی شکات به نفع محکومان غیرعمد
سیداسدالله جولایی با تقدیر از همکاری طلبکاران خصوصی پرونده زندانیان جرایم غیرعمد گفت: شاکیان خصوصی در دهه اخیر با گذشت مبلغی معادل 48 هزار میلیارد ریال نقش پررنگی در آزادی مددجویان ستاددیه داشتند.
وی در تشریح عملکرد این نهاد مردمی در ده سال گذشته، اظهار کرد: از سال 85 تا دی ماه سال جاری تعداد 86816 محکوم غیرعمد با بهرهمندی از منابع مردمی از حبس رهایی یافتهاند که در روند آزادی این افراد از مجموع بدهی 48 هزار میلیارد ریالی به طور میانگین، برای هر مددجو 26 میلیون تومان گذشت اخذ شده است.
جولایی با اشاره به نقش طلبکاران در تسریع روند آزادی زندانیان تحت حمایت ستاددیه افزود: اولیاءدم و شکات همواره از نخستین خیرین این نهاد مردمی به شمار رفته و طبق آمار گذشت 47 درصدی این سخاوتمندان از بدهی قریب به هشتاد و هفت هزار محبوس واجد شرایط، حکایت از این میزان همکاری دارد.
مدیرعامل ستاددیه کشور با تقدیر از اقدام دستگاه قضاء در برگزاری همایش ملی صبر اظهار کرد: ستاد این همایش که با عنوان اختصاصی «صبر» تشکیل و در راستای ارتقای فرهنگ «سازش»، «بخشش» و «گذشت» در بین آحاد مختلف جامعه تلاش میکند، نیازمند همیاری فرهیختگان، ورزشکاران و بویژه اقشار فرهنگی و هنری کشور است؛ آن دسته از جامعه که زبان مردم را بهتر میدانند و در انتقال آن هم بیشترین مقبولیت را دارند.
جولایی تاکید کرد: آن چه امروز به آن بیش از هر برهه دیگری نیازمندیم عنایت به همین مقوله مغفول مانده گذشت است که به طور اختصاصی در حوزه ما علاوه بر تسریع در حبسزدایی، موجب نشر آرامش و بهداشت روانی مابین بسیاری از اصحاب دعوی میشود و این امر نه تنها در مورد طرفین دعوا، بلکه با تلاش رسانهها تبلیغ این قبیل اقدامات انسانی در روزهایی که به زعم عدهای به عصر یخبندان تعبیر شده است، میتواند گرمابخش بسیاری از روابط اجتماعی باشد.
مدیرعامل ستاددیه کشور تصریح کرد: این که بگوییم نقش رسانه و بویژه تلویزیون در تبلیغ شیوه درست زندگی و اصلاح بسیاری از هنجارها موثر میباشد، تکرار یک مکرر به شدت کلیشهای است اما با همین اهمیت شایسته آن است که توجه صدا و سیما به معضلات اجتماعی نه در حد دعوت از چند کارشناس و یا به تصویر کشیدن برخی معضلات اجتماعی محدود شود، بلکه باید ضمن نمایش دردهای مردم در قاب شیشهای سیما، به طور دغدغهمند به درمان دفعی و نه موقت این مشکلات هم پرداخت.
جولایی ادامه داد: طبق فرمایش امیرالمومنین علیهالسلام که میفرمایند «کَما تُعیـنُ تُعـان»، دفاتر نمایندگی ستادهای دیه استانی با اتکا به همین اصل و با عنایت به آیات نورانی قرآن کریم در توصیه به مدارا کردن با بدهکار، به عنوان نمونه توفیق داشتند در سال 92 تنها با پرداخت 35 درصد کل بدهی تعداد نزدیک به هشت هزار زندانی را از بند حبس رهایی دهند.
وی با بیان این که آمار آزادیهای ستاددیه در 11 ماهه سال جاری از هشت هزار زندانی گذشته است، گفت: نه ماهه امسال به طور خاص در آزادی 6093 زندانی آزاد شده به میزان 38 درصد گذشت داشتیم. این موضوع با عنایت به این که از ابتدای سال نرخ دیه در ماههای حرام تا رقم 253 میلیون تومان هم رسید اما با این وجود در همین بازه زمانی، 38 درصد از بدهی 4 هزار میلیارد و 869 میلیون ریالی زندانیان یاد شده، گذشت شده است.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *