"دولت افغانستان" در تصمیم خود برای نحوه صدور پاسپورت مهاجرین تجدید نظر کند
عضو مجلس نمایندگان افغانستان با بیان اینکه دریافت شناسنامه توسط مهاجرین در داخل افغانستان دشوار است، گفت: این کار شدنی نیست و اگر هم عملی باشد چندین سال طول میکشد و دولت موظف است تمامی تلاش خود را برای رفع مشکلات مهاجران بکند.
اسدالله سعادتی عضو مجلس نمایندگان افغانستان در این مراسم، پیرامون مشکلاتی که برای صدور پاسپورتهای جدید مهاجرین و دانشجویان افغانستانی در ایران بوجود آمده است گفت: نگرانی مهاجرین قابل احترام بوده و باید یک راهکار اساسی در این مورد اتخاذ شود و قانونی که دولت در پیش گرفته برای صدور پاسپورت صدها هزار مهاجر افغانستانی غیر ممکن است.
وی در خصوص دشواری دریافت شناسنامه توسط مهاجرین در داخل افغانستان افزود: این کار شدنی نیست و اگر هم عملی باشد چندین سال طول میکشد.
این عضو مجلس نمایندگان افغانستان تصریح کرد: با توجه به فساد اداری و کاغذ بازی ادارات که در افغانستان وجود دارد انجام چنین طرحی ناممکن بوده و دولت موظف است تمامی تلاش خود را برای رفع مشکلات مهاجران کند.
سعادتی خاطر نشان کرد: در صورتیکه این روند ادامه پیدا کند، زیان آن فقط متوجه مهاجرین و دانشجویان نبوده، بلکه دولت افغانستان را نیز درگیر بحرانی بزرگ میکند.
وی با بیان اینکه دولت امکانات و زمینه پذیرش مهاجران را در افغانستان ندارد، گفت: باید در اسرع وقت این قانون تغییر کند.
نماینده مجلس افغانستان ادامه داد: نمایندگان مجلس نیز دوشادوش دولت برای رفع مشکلات مهاجرین تلاش میکنند.
وی در ادامه به مشکلات بوجود آمده برای دانشجویان مهاجر اشاره کرد و گفت: دولت افغانستان باید آگاه باشد که اگر دانشجویان به دلیل مشکلات از تحصیل دلسرد شده و یا زمینه اخراج آنها از دانشگاه فراهم شود، این خسارات به هیچ وجه قابل جبران نخواهد بود و این بحرانی جدی برای دولت و مردم افغانستان خواهد بود.
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: دولت به وزارت خارجه دستور دهد که مهاجرین دارای پاسپورت قدیمی، بدون داشتن شناسنامه برای آنها پاسپورت جدید صادر شود.
سعادتی از دانشجویان افغانستانی مقیم ایران خواست تا برای رفع مشکلات خود و دریافت ویزای اقامتی، به مسئولان داخل کشور نامه افغانستان بنویسند.
وی تصریح کرد: دولت افغانستان در برابر شهروندان خود مسئول بوده و مهاجرین نیز باید سعی کنند از نگاه قانونی و حقوقی مشکل خود را مطرح کنند.
وی در پایان افزود: اینگونه مسائل را نباید به قوم خاصی نسبت داده و زمینه ساز و تقویت چنین ذهنیتی را برای دیگران فراهم کرد.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *