صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حقوق بشر آمریکایی؛ از رفتار خشن‌ نیروهای پلیس آمریکا با رنگین پوستان تا شیوه‌های مخوف اعتراف‌گیری سازمان سیا

۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۵:۰۱
کد خبر: ۲۸۹۴۶۴
واژه‌های «حقوق بشر»، «دفاع از حقوق اقلیت‌ها»، «رفع تبعیض»، و احترام به کرامت انسان‌ها واژه‌هایی هستند که در دهه‌های اخیر در خدمت سیاستهای سلطه‌گرانه آمریکا و دیگر کشورهای غربی قرار گرفته است به طوری که تنها آمریکا با ادعای دفاع از حقوق بشر و پیشبرد دموکراسی در منطقه خاورمیانه زندگی هزاران انسان را نابود کرده‌است.
به گزارش گروه بین‌الملل ،واژه‌های «حقوق بشر»، «دفاع از حقوق اقلیت‌ها»، «رفع تبعیض»، و احترام به کرامت انسان‌ها واژه‌هایی هستند که در دهه‌های اخیر در خدمت سیاستهای سلطه‌گرانه آمریکا و دیگر کشورهای غربی قرار گرفته است به طوری که تنها آمریکا با ادعای دفاع از حقوق بشر و پیشبرد دموکراسی در منطقه خاورمیانه زندگی هزاران انسان را نابود کرده‌است، ادعاهایی که حتی در چار چوب حاکمیتی خود آمریکا نیز صادق نیست؛ وضعیت و شرایط زندگی رنگین‌پوستان و اقلیتها تنها نمونه کوچکی از وجود تبعیض و نژادپرستی و ظلم و ستم در این کشور مدعی رعایت حقوق‌بشر و احترام به کرامت انسانی است.
 
 
برای مطالعه بخش اول گزارش اینجا کلیک کنید
 
 
 
گزارش سالانه دولت چین درباره نقض حقوق بشر در آمریکا
 
دولت چین از جمله دولت‌هایی است که همواره توسط دولت آمریکا به نقض حقوق بشر متهم می‌شود و از این طریق سعی در بدنام کردن رقیب اصلی اقتصادی خود در عرصه بین‌المللی می‌‌کند، به همین دلیل پکن نیز هر ساله گزارش خود را درباره میزان نقض حقوق بشر در آمریکا منتشر می‌‌کند.
 
 
 
دولت چین در گزارش انتقادی خود از وضعیت حقوق بشر آمریکا در سال 2016 به مواردی نظیر رفتارهای خشونت‌آمیز نیروهای پلیس با شهروندان آمریکا و به ویژه رنگین‌پوستان و افراد غیر آمریکایی، سطح بالای زندانی کردن افراد، تعصب نژادی و سیاست‌های مالی تبعیض آمیز اشاره کرده است.
 
در این گزارش دولت چین از آمریکا به سبب اینکه خود را معیار قضاوت درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر خوانده و از مشکلات خود چشم‌پوشی می‌کند، انتقاد کرده‌‌ است.
 
 
 
بنا به این گزارش بر اساس مستندات منتشر شده از سوی گروه‌های اجتماعی و مستقل و همچنین نهادهای رسمی دولت آمریکا وضعیت روابط نژادی در این کشور بسیار وخیم است.
 
در بخشی از این گزارش آمده است که  "در حالیکه صدای شلیک گلوله در گوش مردم در پشت مجسمه آزادی طنین‌انداز است وخامت تبعیض نژادی و همچنین نمایش مضحک انتخاباتی تحت تاثیر سیاست‌های مالی در آمریکا نشان می‌دهد که حقوق بشر در این کشور که خود را مدافع این حقوق می‌داند افسانه‌ای بیش  نیست."
 
 
 
در این گزارش به رفتار خشن‌تر نیروهای پلیس آمریکا علیه رنگین پوستان به نسبت سفید پوستان اشاره شده  و گفته شده که در زندان‌ها و در حوزه‌های شغلی و تحصیلی و از نظر سطح درآمد سیاه پوستان و لاتین تبارها در آمریکا مورد تبعیض قرار می‌گیرند؛ مواردی نظیر قتل آلتون استرلینگ و فیلاندو کاستیل دو سیاه پوست غیرمسلح توسط پلیس آمریکا در سال 2016 به عنوان شواهدای از نقض پایه‌ای‌ترین حقوق انسان های غیر آمریکایی و نژادپرستی نهادینه‌شده در این کشور بیان می‌شود.
 
در پایان این گزارش نیز به موارد نقض حقوق بشر آمریکا در خارج مرزهای این کشور و لشکرکشی‌های آمریکایی‌های به افغانستان و عراق اشاره شده که تاکنون به سببب حضور نظامی تجاوزگرانه این کشور هزاران تن از مردم بی‌گناه جان خود را از دست داده‌اند.
 
 
 
 
 
این گزارش مشخصا به مواردی نظیر قتل آلتون استرلینگ و فیلاندو کاستیل دو سیاه پوست غیرمسلح اشاره دارد که به دست پلیس آمریکا کشته شدند.
 
شکنجه، آزار و اذیت و تحقیر انسانها توسط پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا تنها محدود به شهروندان آمریکایی نیست بلکه در خارج از مرزهای این کشور نیز همین رویه در برخورد با انسانها پی‌گیری می‌شود.
 
شیوه‌های مخوف اعتراف‌گیری سازمان سیا در کشورهای مختلف
 
دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در گزارش سال 2016 خود اعلام کرد شواهدی بی‌شماری در دست است که نشان می دهد سازمان سیا و نیروهای آمریکایی طی بازجویی‌های خود در افغانستان از شکنجه و آزار و اذیت متهمان استفاده کرده و مرتکب جنایت جنگی شده ‍اند.
 
 
 
 
دیوان کیفری بین‌المللی در گزارش سالانه خود تصریح کرد که داده‌های موجود به اندازه‌ای است که می‌توان این نتیجه منطقی را گرفت که نیروهای آمریکایی و سازمان سیا در بازجویی از بازداشت‌شدگان از شیوه‌ها و راه‌کارهای ظالمانه‌ای همچون شکنجه، پایمال نمودن کرامت شخصی و تجاوز به عنف استفاده کرده اند که این رفتارها مشمول جنایت جنگی می‌شوند.
 
 
 
 
گزارش سالانه دیوان همچنین ضمن اشاره به اینکه آمریکا در بازداشتگاه‌های مخفی خود در اروپای شرقی نیز مرتکب جنایت جنگی شده تاکید می کند که این شیوه‌های اعتراف‌گیری سازمان سیا و نیروهای آمریکایی رویه‌ای عادی است.
 
 
 
 
 
در پی حادثه تروریستی 11 سپتامبر نیروهای آمریکایی به بهانه سرنگونی طالبان و مبارزه با شبه‌نظامیان طالبان به افغانستان حمله کرد، با اینکه طبق برنامه اعلام شده قرار بود نیروهای آمریکایی تا سال 2014 به طور کامل افغانستان را ترک کنند اما نیروهای نظامی همچنان در این کشور حضور دارند.
 
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *