نگاهی به عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه از آغاز تا پایان/ هشدار تند اسد به اردوغان چه بود؟
دولت ترکیه در تاریخ 24 ماه آگوست سال 2016 عملیات موسوم به «سپر فرات» را در داخل خاک سوریه به اجرا گذاشته و اعلام کرد که هدف از راهاندازی این عملیات مبارزه با داعش است.
به گزارش گروه بینالملل ، دولت ترکیه در تاریخ 24 ماه آگوست سال 2016 عملیات موسوم به «سپر فرات» را در داخل خاک سوریه به راه انداخته و اعلام کرد که هدف از راهاندازی این عملیات مبارزه با داعش است که این اقدام ترکیه با واکنش مقامات دولت سوریه مواجه شد.
«بن علی یلدریم» نخست وزیر ترکیه در پی ایجاد عملیات سپر فرات گفت: ترکیه در صورت مشاهده افزایش فعالیت تروریستی عملیات نظامی خود را در شرق فرات توسعه می بخشد.
وی افزود: آنکارا عملیات نظامی را در شرق فرات به منظور مبارزه با تروریسم به اجرا می گذارد.
یلدریم اضافه کرد:ما باید وجب به وجب از مرزهای خود با سوریه را از وجود تروریست ها پاکسازی کنیم.
آنکارا مدعی است که عملیات سپر فرات نیروهای مسلح ترکیه به منظور تقویت امنیت مرزی و مقابله با تهدیدهای سازمانهای تروریستی و پشتیبانی از نیروهای ائتلاف بینالمللی آغاز شده است.
به ادعای دولت ترکیه این عملیات بر اساس حقوق مشروع ترکیه و قوانین بین المللی در حق دفاع از خود و مطابق با ماده 51 منشور سازمان ملل متحد و تصمیمات این سازمان برای مبارزه با گروه تروریستی داعش صورت گرفته و کماکان ادامه دارد.
یلدریم همچنین در رابطه با حضور نظامی ترکیه در سوریه گفت: فعالیت های ارتش ترکیه در راستای تلاش برای نابودی سازمان های تروریستی در سوریه و پاکسازی مرزهای خود از وجود تروریست های داعش صورت می گیرد و تمام فعالیت ها و عملیات های ارتش ترکیه در هماهنگی با همپیمانان خود در سوریه است.
«مولود چاوش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در این باره مدعی شد: با هدف ایجاد یک منطقه امن به مساحت نزدیک به 5 هزار کیلومتر مربع، نیروهای ارتش ترکیه به پیشروی بیشتری در خاک سوریه خواهند پرداخت.
وزیر خارجه ترکیه بدون توجه به قوانین بین المللی پیرامون تعرض به قلمرو سرزمینی یک دولت مستقل، ادامه داد: ابتدا باید دست کم تا عمق 45 کیلومتری خاک سوریه به سمت شهر «منبج» حرکت کنیم.
وی در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی فرانس 24 ادامه داد: پس از این مرحله قرار است منطقه امنی به مساحت نزدیک به ۵ هزار کیلومتر مربع در شمال سوریه ایجاد شود.
این در حالی است که دولت سوریه بارها به این اقدام ترکیه واکنش نشان داده و حضور نظامی ترکیه در خاک سوریه را محکوم کرده است.
علی حیدر وزیر آشتی ملی سوریه روز 23 فوریه سال 2017 گفت که دمشق موضع خود در قبال حضور نیروهای ترکیه در سوریه را تغییر نداده و حضور این نیروها اشغال خاک سوریه محسوب میشود.
حیدر ابراز امیدواری کرد که مسئله حضور نظامی ترکیه در سوریه از طریق راه حل سیاسی حل شود و به رویارویی مستقیم دو طرف ختم نشود.
وی افزود: مطلوب است که مسئله حضور نیروهای ترکیه در سوریه در مراحل ابتدایی از طریق راه حل سیاسی حل شود و به رویارویی نظامی دو طرف منجر نشود.
این مقام سوری اضافه کرد: موضع ما در قبال این مسئله تغییر نکرده و حضور نظامی ترکیه در سوریه نقض حاکمیت سوریه و اشغال این کشور محسوب میشود.
«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز به این اقدام ترکیه واکنش نشان داده و با اشاره به اینکه ورود نیروهای ترکیه به سوریه را نمی شود تحمل کرد گفت:نظامیان ترکیه باید از خاک سوریه خارج شوند.
پایگاه لبنانی الدیار نوشت: بشار اسد، رئیس جمهور سوریه نارضایتی خود را از نقض حاکمیت سوریه توسط نیروهای ارتش ترکیه و همچنین تسلط آنها بر شهر الباب و پیشروی به سمت شهر منبج ابراز داشته است.
این پایگاه لبنانی می افزاید: بشار اسد در گفت و گویی با ولادیمیر پوتین گفته است که تحمل دخالت ترکیه و نقض حاکمیت سوریه را ندارد.
اسد در گفت و گو با پوتین گفته است روسیه به اطلاع طرف ترک برساند که نیروهای این کشور باید از خاک سوریه عقب نشینی کرده و در مرزهای خود باقی بماند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *