تکیه بیش از حد بودجه به اوراق بدهی نگران کننده است
جهانبخش محبی نیا گفت: موضوعی که نگران آن هستم تکیه بیش از حد بر اوراق بدهی است که در قالب اسناد خزانه، اوراق مشارکت منتشر می شود. اگر درست مدیریت نشود، انباشت آنها می تواند خطرناک باشد.
به گزارش گروه سیاسی ، جهانبخش محبی نیا با ابراز اینکه بودجه سال 96 برجستگی خاصی را دارا نمی باشد، گفت: شاخصه ها و ویژگی های بودجه سال 96 تقریبا تکراری است و برجستگی و نشان مشخصی نسبت به تدوین بودجه با سالیان قبل نداشته است.
وی با ابراز نگرانی از تکیه بیش از حد بودجه به اوراق بدهی، تصریح کرد: بخش منفی که نگران آن هستم تکیه بیش از حد بر اوراق بدهی است که در قالب اسناد خزانه، اوراق مشارکت و امثال اینها منتشر می شود. البته می تواند با مدیریت بهینه تقویت بازار بدهی را داشته باشد که الان در اقتصاد کشورهای پیشرفته مطرح است اما اگر مدیریت درستی برایش نشود، انباشت آنها می تواند خیلی خطرناک باشد و بلایی سر ما بیاورد که نفت آورده است.
وی متذکر شد: البته توجه به عائله بهزیستی، کمیته امداد و به ویژه توجه خوبی که به ایثارگران شده است اگر جنبه عملیاتی و عینی پیدا کند، می تواند از برجستگی های مثبت و امدادی بودجه باشد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور، اظهار داشت: بودجه باید پیامدهای خاص اقتصادی اش را در حوزه تولید، مصرف، معیشت، رفاه، مقوله تورم و خروج از رکود به نوعی به اثبات برساند و در این زمینه ها آن خوش بینی هایی که وجود دارد، ندارم.
وی با ابراز تاسف از اینکه اتکای به نفت در بودجه 96 افزایش پیدا کرده است گفت: متاسفانه چسبندگی ما به نفت مقاومت پیدا کرده و مقاوم شده است و در این مبحث سیاست های کلان و نگاه به برنامه و نگاه منطقی به اقتصاد را از روی ناچاری فراموش کرده ایم.
به نقل از رادیو گفت و گو، محبی نیا به درآمدهای حاصل از مالیات اشاره کرد و گفت: متاسفانه فرار مالیات را داریم و باید برایش عزم جدی را داشته باشیم اما با وجود این فرار و با وجود اینکه در بعضی موارد معافیت های مالیاتی بی ربطی داریم پیش بینی درآمدهای مالیاتی مان خوب بوده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *