پایان خلاء قدرت در لبنان پس از گذشت سه سال/میشل عون چگونه به کرسی ریاست جمهوری رسید؟
نمایندگان مجلس نمانیدگان لبنان در سال 95 بعد از حدود سه سال بن بست سیاسی «میشل عون» را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند.
به گزارش گروه بینالملل ، مجلس نمایندگان لبنان در سال 95 بعد از حدود سه سال ، «میشل عون» را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کرد.
مجلس لبنان به ریاست «نبیه بری» پس از گذشت نزدیک به سه سال بنبست سیاسی در این کشور، میشل عون، ژنرال سابق این کشور، را به عنوان رئیسجمهور برگزید.
نمایندگان پارلمان لبنان در چهلوششمین دوره رایگیری برای انتخاب رئیسجمهور این کشور را در چهار مرحله برگزار کردند و در دور چهارم میشل عون رای 83 تن از 127 نماینده مجلس لبنان را که در این جلسه حضور داشتند کسب کرد و پس از انجام مراسم سوگند در نخستین اظهار نظر خود پس از کسب عنوان ریاست حمهوری گفت: برای حفاظت از استقلال و تمامیت ارضی لبنان آماده ام، ما باید به سمت ثبات سیاسی حرکت کرده و به قانون اساسی احترام بگذاریم.
میشل عون متولد سال 1933 میلادی در بیروت سیاستمدار لبنانی، رهبر جنبش میهنی آزاد و فرمانده سابق ارتش لبنان است و از سال 1988 تا 1990 رئیس یکی از دو حکومت لبنان بود که برای به قدرت رسیدن با یکدیگر در جنگ بودند.
وی همچنین از سال 2005 نماینده مجلس لبنان است و جنبش میهنی با داشتن 19 نماینده، دومین گروه قدرتمند در این مجلس پس از جریان المستقبل و قدرتمندترین گروه در ائتلاف 8 مارس است.
در سال 1988 و بعد از اختلافات داخلی و غیر ممکن شدن تعیین جانشین امین الجمیل، میشل عون به عنوان فرمانده ارتش مسئول تشکیل دولت نظامی در این کشور شد، این دولت به تقابل با دولت سلیم الحص پرداخت و عملا لبنان گرفتار دو دولت شد. یک سال بعد هنگامی که در توافق طائف زمینههای پایان جنگ داخلی در لبنان پایهریزی شد، بعد از درگیریهای سخت، عون از جریان لبنانی-سوری که به کاخ ریاست جمهوری حمله کرده بود، شکست خورد و به سفارت فرانسه در لبنان پناهنده شد، او مدتی را در سفارت باقی ماند تا اینکه به فرانسه تبعید شد.
عون بعد از گذشت 15 سال در می سال 2005 بعد از نوعی استحاله سیاسی به لبنان بازگشت، استقبال عمومی مردم از وی در فرودگاه نقطه عطفی در آغاز دور جدید فعالیتهای سیاسی وی بود.
فراکسیون تغییر و اصلاح وابسته به وی در پارلمان لبنان در حال حاضر از بزرگترین فراکسیونهاست و در انتخابات سال 2009 توانست 27 کرسی از مجلس 128 نفری لبنان را به خود اختصاص دهد.
پس از جلسه مجلس لبنان «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه با میشل عون همتای لبنانی خود به صورت تلفنی گفتگو کرد و تصدی پست ریاست جمهوری را به وی تبریک گفت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهور لبنان واکنش نشان داد، «جان کربی» سخنگوی پیشین کاخ سفید، در کنفرانسی مطبوعاتی ضمن تبریک به ملت لبنان به خاطر انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهور این کشور گفت: ما به دنبال همکاری با لبنان به منظور حفاظت از منافع آمریکا در منطقه هستیم.
هزاران نفر از حامیان میشل عون و حزب الله لبنان با در دست داشتن پوسترهای عون و پرچم حزب الله در خیابان های بیروت جشن گرفتند.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز طی پیامی انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهور لبنان را تبریک گفته و تجربه سیاسی وی را در راستای مواجهه با ماموریتهای پیچیده ای که لبنان درحال حاضر با آن مواجه است مهم برشمرد.
«حسن روحانی» رییس جمهور کشورمان نیز در پیامی به میشل عون، با تبریک انتخاب وی به عنوان رییس جمهوری لبنان، تصریح کرد که بدون شک، حضور آن جناب در مسند ریاست جمهوری لبنان، نویدبخش شکوفایی و اقتدار آن کشور در عرصه داخلی و منطقهای، و نماد تقویت وحدت و روحیه ایثار و مقاومت ملت شریف لبنان خواهد بود.
«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان در گفت و گویی تلفنی بر اعتماد خود به رئیس جمهور این کشور تاکید کرد؛ میشل عون در گفت و گویی 15 دقیقه ای با سید حسن نصرالله از موضع حزب الله در قبال انتخابات ریاست جمهوری لبنان قدردانی کرد.
در پی انتخاب میشل عون، فراکسیون های مجلس لبنان «سعد حریری»، رئیس جریان مستقبل این کشور را به عنوان مامور تشکیل کابینه تعیین کردند و از 127 نماینده مجلس لبنان 110 نفر به تعیین سعد حریری به عنوان مامور تشکیل کابینه رای مثبت دادند.
نخست وزیر جدید لبنان نیز در پی انتخاب شدن گفت که تمامی طیف های این کشور باید در دولت وحدت ملی شرکت کنند و تعامل مثبتی با تمامی گروه های سياسی برای تشکيل دولت توافق ملی داريم.
نمایندگان مجلس لبنان همچنین به کابینه دولت جدید این کشور به ریاست سعد حریری رای اعتماد دادند و دولت جدید لبنان توانست رای مثبت 87 نماینده از میان 92 نماینده مجلس این کشور را کسب کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *