زندگینامه سهراب سپهری/ قدم زدن با صدای پای آب+عکس
سهراب سپهری از مهم ترین شاعران معاصر ایران و خالق آثاری همچون هشت کتاب، حجم سبز و شرق اندوه است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سهراب سپهری در 15 مهر ماه 1307 در شهر کاشان به دنیا آمد.
پدرش اسدالله سپهری کارمند اداره پست و تلگراف بود و هنگامی که سهراب
نوجوان بود پدرش از دو پا فلج شد. با این حال به هنر و ادب علاقه ای وافر
داشت. نقاشی می کرد، تار می ساخت و خط خوبی هم داشت.
وی از مهمترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبانهای بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است.
وی از مهمترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبانهای بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است.
سهراب دورهٔ ابتدایی را در دبستان خیام کاشان و متوسطه را در دبیرستان کاشان گذراند و پس از فارغالتحصیلی در دورهٔ دوسالهٔ دانشسرای مقدماتی پسران به استخدام ادارهٔ فرهنگ کاشان درآمد.
وی در شهریور ۱۳۲۷ در امتحانات ششم ادبی شرکت کرد و دیپلم دورهٔ دبیرستان خود را گرفت. سپس به تهران آمد و در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت .
سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعهٔ شعر نیمایی خود را با نام مرگ رنگ منتشر کرد. در سال ۱۳۳۲ از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و به دریافت نشان درجهٔ اول علمی نایل آمد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت کرد و نیز دومین مجموعهٔ اشعار خود را با عنوان زندگی خوابها منتشر کرد.
در آذر ۱۳۳۳ در ادارهٔ کل هنرهای زیبا (فرهنگ و هنر) در قسمت موزهها شروع به کار کرد و در هنرستانهای هنرهای زیبا نیز به تدریس میپرداخت. در مهر ۱۳۳۴ ترجمهٔ اشعار ژاپنی از وی در مجلهٔ «سخن» به چاپ رسید.
سهراب سپهری در غروب اول اردیبهشت سال ۱۳۵۹ در بیمارستان پارس تهران به علت ابتلا به بیماری سرطان خون درگذشت. صحن امامزاده سلطان علی، روستای مشهد اردهال واقع در اطراف کاشان میزبان ابدی سهراب گردید.
سهراب در آغاز کار شاعری تحت تأثیر شعرهای نیما بود و این تأثیر در مرگ رنگ به خوبی مشهود است. بعدها سبک او دستخوش تغییراتی شد و شعرش با دیگر شاعران همدورهاش متمایز شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *