صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی آسیب‌های نگاه مادی به رابطه وکیل و موکل

۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۸۷۳۹۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
فاضلیان گفت: نگاه به حوزه وکالت باید تکلیف‌محور باشد و نباید نگاه مادی بر رابطه وکیل و موکل غلبه داشته باشد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی  احمد فاضلیان، رئیس کل دادگستری استان البرز در آیین بزرگداشت شصت و چهارمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری که در شهرستان کرج برگزار شد ارتباط و همدلی بین دستگاه قضایی و کانون وکلای دادگستری استان را در بالاترین سطح عنوان کرد و گفت: روابط حسنه موجود را می‌توان غلبه تفاهم و تعقل بر تخاصم دانست که در سایه ارتباطات دوستانه و کم‌نظیری شکل گرفته که در کشور مثال‌زدنی است.

وی اضافه کرد: اختلاف سلیقه و دیدگاه، نفی کننده تفاهم نیست و با وجود اینکه در برخی مسائل اختلاف‌نظرهایی بین وکلا و قضات وجود دارد ولی می‌توانیم با همدلی این موارد را حل و فصل کنیم.

عالی‌ترین مقام قضایی استان البرز در ادامه به بیان حوزه مشترک ماموریت قضات و وکلا پرداخت و اظهار داشت: ماموریت مشترک ما دفاع از حریم قانون و عدالت است یعنی یک وکیل همانند قاضی باید عدالت‌محور و قانون‌مدار باشد و شخصیت خود را متناسب با این ماموریت مهم بسازد.

نیاز جامعه به وکلا

وی با اشاره به نیازی که در جامعه به وکلا وجود دارد، بیان کرد: برای توسعه کمی و کیفی وکالت در جامعه باید مقدماتی در نظر گرفته شود که بخشی از آن ناظر بر وکلا و بخشی دیگر ناظر بر مردم است؛ باید در جامعه این فرهنگ ایجاد شود که هر خانواده به مانند پزشک، وکیلی را نیز در کنار خود داشته باشد و از طرف دیگر وکلا نیز تلاش کنند تا با توسعه ویژگی‌های کیفی خود، مورد اقبال عموم مردم قرار گیرند.

فاضلیان اضافه کرد: مردم عموما سه خصیصه عالم، قانع و عادل بودن را از وکلا مطالبه می‌کنند؛ نگاه به حوزه وکالت باید نگاه تکلیف‌محور باشد و نباید نگاه مادی بر رابطه وکیل و موکل غلبه داشته باشد.

وی آسیب‌های حوزه وکالت و قضاوت را مشترک دانسته و متذکر شد: مهمترین عامل در حفظ شان وکیل و قاضی، رفتار و منش وی است. هرچه تلاش‌ها بر اساس الگوی رفتاری مناسب‌تری باشد شان و منزلت وکلا و قضات نیز در بین مردم بالاتر می‌رود.

سالم‌سازی دستگاه قضایی

رئیس کل دادگستری استان البرز به حساسیت‌های موجود در دستگاه قضایی استان در حوزه قضاوت اشاره کرد و گفت: ما حاضریم برای قضاوت پاک، هر نوع بهایی که لازم باشد را پرداخت کنیم در این راستا از هیچ نوع برخوردی ابایی نداریم برای اینکه معتقدیم مهمترین ماموریت ما سالم‌سازی دستگاه قضایی از هر نوع آلودگی است اگر در جایی که عدالت باید حاکم باشد ناپاکی وجود داشته باشد در تحقق اهدافش ناکام می‌ماند.

وی با بیان مصادیق برخوردهای انجام شده با تعدادی از قضات متخلف استان البرز اظهار داشت: متاسفانه در چندین مورد از این تخلفات مشاهده کردیم تعدادی از وکلا بسترساز این تخلفات بوده‌اند و این در تضاد با رسالتی است که در مسیر تضمین سلامت دادرسی برای وکلا تعریف شده است.

عالی‌ترین مقام قضایی استان البرز، سیاست‌زدگی را آفتی بزرگ برای وکلا دانست و تصریح کرد: سیاست زدگی به معنی خروج از مسیر عدالت و افتادن در دام صاحبان زور و زر و قدرت است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از وکلا گرفتار این آفت شده‌اند که منجر به وارد شدن لطماتی به ارتباط کانون وکلا و قوه قضائیه شده است، این عده به جای انجام رسالت خود در دفاع از موکلشان، به صدور بیانیه و اعلامیه روی آورده‌اند و به سخنگوی جریان معاند تبدیل شده‌اند.

پرهیز وکلا از سیاست

فاضلیان با تاکید بر اینکه ورود در مسیر جریان‌های معاند نمی‌تواند از روی حسن نیت باشد، گفت: بهتر است وکلا سیاست را به سیاستمداران واگذار کنند و به وظیفه اصلی خود که تدارک دفاع مناسب در مقابل تظلمات و احقاق حقوق مردم است روی آورند.

رئیس کل دادگستری استان البرز در پایان بر لزوم وجود مراجعی در مسیر جذب و فعالیت وکلا تاکید کرد و گفت: هر فردی که حقوق خوانده شایستگی وکالت را ندارد و با ایجاد سازوکاری دقیق و انتخاب وکلای عالم و آگاه می‌توان حقوق مردم را بهتر تضمین کرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *