صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات چیست؟

۱۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰:۰۳
کد خبر: ۲۸۷۰۸۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رسیدگی به مواردی از قبیل غیبت و یا خودداری از عزیمت به محل خدمت قضات و تقصیرات اداری قضاتی که قبلاً کارمند اداری بودند، در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، صلاحیت رسیدگی دادگاه عالی انتظامی قضات به چند بخش تقسیم می‌شود:

1) صلاحیت دادگاه عالی انتظامی نسبت به تخلفات قضات

به موجب ماده 2 قانون متمم سازمان دادگستری و اصلاح قسمتی از لایحه قانون اصول تشکیلات دادگستری دادستان انتظامی یا به تقاضای وزیر دادگستری با شکایات مستقیم اصحاب دعوا به تخلّفات کلیه کارکنان قضایی در هر مقامی که باشند رسیدگی کند.

همچنین رسیدگی به مواردی از قبیل غیبت و یا خودداری از عزیمت به محل خدمت قضات و تقصیرات اداری قضاتی که قبلاً کارمند اداری بودند، در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات است.

علاوه بر این به موجب ماده واحده قانون صلاحیت محکمه‌ انتظامی قضات مصوب سال 1309 در مواقعی که محکمه‌ عالی انتظامی به محاکمات انتظامی مشغول نمی‌باشد، به منزله‌ شعبه‌ دیوان عالی کشور بوده و به دعاوی مربوط به آن مراجع رسیدگی می‌کند.

2) صلاحیت دادگاه عالی انتظامی نسبت به تخلفات وکلای دادگستری

به موجب تبصره ماده 4 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333، رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون وکلا و رؤسا و اعضای دادگاه‌های انتظامی وکلا نباید در عضویت احزاب ممنوعه باشند. 

در صورت تخلف دادگاه عالی انتظامی قضات به تخلف ایشان رسیدگی خواهد کرد. همچنین است موردی که یکی از افراد هیأت مدیره کانون یا دادرسان و دادستان دادگاه انتظامی وکلا در امور مربوط به وظایف خود مرتکب تخلفی شوند. (ماده 21 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333)

همچنین رسیدگی به آراء قابل تجدید‌نظر دادگاه انتظامی وکلا در مقام تجدیدنظر به عهده‌ دادگاه عالی انتظامی قضات است.

3) صلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات نسبت به تخلفات کارشناسان

به موجب ماده 21 لایحه قانونی استقلال کانون کارشناسان دادگستری مصوب 1358، در مواردی که وزیر دادگستری از دادستان انتظامی یا اعضای دادگاه انتظامی کارشناسان تخلفی مشاهده کند، رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی انتظامی قضات خواهد بود.

علاوه بر این رسیدگی به آراء قابل تجدید نظر دادگاه انتظامی کارشناسان در مقام تجدید نظر به عهده‌ دادگاه عالی انتظامی قضات است.

مرجع تجدیدنظر از احکام دادگاه عالی انتظامی قضات

احکام دادگاه عالی انتظامی قضات در صورتی که مبتنی بر محکومیت قاضی تا درجه‌ 3 باشد، غیر قابل تجدیدنظر می‌باشد و محکومیت‌های درجه‌ 4 به بالا ظرف مهلت یکماه از تاریخ ابلاغ قابل شکایت در هیئت تجدیدنظر انتظامی است (ماده‌ی 1 قانون تعیین مرجع تجدیدنظر و اعاده‌ دادرسی نسبت به احکام دادگاه عالی انتظامی قضات مصوب 1358).

به موجب ماده‌ 2 قانون مزبور هیئت تجدیدنظر انتظامی از 2 نفر از رؤسا و قضات دیوان عالی کشور و یک نفر از قضات دادگاه عالی انتظامی قضات تشکیل می‌شود.







ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *