ایران به باشگاه صادرکنندگان پایدار فرآوردههای نفتی پیوست
ایران در ١٠ ماه نخست امسال به طور میانگین روزانه ٤٥٠ هزار بشکه فرآورده نفتی صادر کرد؛ درحالی که در سال ٩٢ وارد کننده فرآوردههای نفتی بود.
وی امضای تفاهمنامهها و توافقها با شرکتهای بین المللی برای اجرای پروژههای پالایشی، صادرات انواع فرآورده های نفتی، تامین کاتالیست و تسهیل گشایش نقل و انتقال پول برای تامین مالی و افتتاح پروژهها را از اصلی ترین دستاوردهای برجام عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتي با بیان اینکه طبق قانون باید میزان مازوت تولید پالایشگاهها به کمتر از ١٠ درصد برسد افزود: در این زمینه نیازمند ١٤ میلیارد دلار سرمایه گذاری هستیم که سه میلیارد دلار آن در قالب توسعه فاز دوم پالایشگاه آبادان انجام شده است.
کاظمی تاکید کرد: باید برای اطلاع رسانی شفاف و مطلع کردن مردم از دستاوردهای دولت تلاش کرد.
وی مشکلاتی مانند نقل و انتقال پول و کالا و خرید کالا به چند برابر قیمت اصلی را از موارد گریبانگیر این شرکت در دوران تحریم عنوان کرد و افزود: برخی میگویند مدیران دولتی چه میکنند، درحالی که جابجایی پول در دوران تحریم ریسک که نه در حد قمار بود.
وی با اشاره به پیشرفت کارها در پسابرجام، ادامه داد: امروز با توسعه صادرات فرآورده های نفتی جلوگیری از خام فروشی نیز به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته معاون وزیر نفت، با برنامه های اصلاحی در پالایشگاهها استانداردهای ما به استانداردهای جدید دنیا نزدیک شده است.
کاظمی با اشاره به اینکه امروز به واسطه توسعه گازرسانی در کشور و توزیع بنزین یورو ٤ در کلانشهرها، آلودگی هوا تا حدود زیادی کنترل شده است، افزود: اگر این اقدامها انجام نمی شد، مردم مجبور بودند در تونلی از دود نفس بکشند.
وی در این حال بر ضرورت توسعه سامانه حمل و نقل ریلی به منظور کاهش بیشتر آلایندهها در کشور تاکید کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *