صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"روس ها" مخالف رئیس جمهوری زن هستند

۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲:۰۱
کد خبر: ۲۸۵۹۱۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
برپایه یافته های یک نظرسنجی تازه انجام شده، بیشتر شهروندان روسیه مخالف رئیس جمهور شدن یک زن هستند، در حالیکه هم اکنون شمار زیادی از مسئولیت های مهم ملی در اختیار بانوان سیاستمدار است.
به گزارش سرویس بین الملل نتیجه بررسی های موسسه نظرسنجی لوادا سنتر روسیه که انتشار یافت، بیانگر آن است که 54 درصد افراد به این پرسش که آیا موافق هستند یک زن در در 10 تا 15 سال آینده زمام امور کشور را در دست بگیرد، پاسخ منفی دادند که بیشتر شامل مردان می شود.
 
در برابر مخالفان، اما اقلیت نسبتا قابل توجه 33 درصدی قرار دارند که چنین اتفاقی را ممکن می دانند.
 
رسانه روسی اسپوتنیک با ارزیابی یافته های این نظرسنجی نوشته است: بین مردان مورد پرسش از همه گروههای سنی بیش از 70 % و زنان 18 تا 24 ساله 59 درصد مخالف زن بودن رئیس جمهوری در روسیه هستند.
 
نتایج یک پژوهش دیگر انجام شده لوادا سنتر نیز که مارس 2016 منتشر شد، نشان می داد 32 درصد موافق مسئولیت یک زن به عنوان رییس جمهوری در 10 تا 15 سال آینده هستند، در حالیکه «نه» پاسخ قاطع 49 درصد دیگر بود و این مساله نشان می دهد، شمار مخالفان بیشتر شده است.
 
هر چند در روسیه نیز مانند همه کشورهای جهان بیشتر نگاه مردانه در سطح عالی مدیریتی وجود دارد، اما بانوان در سطوح بالای سیاسی و اجتماعی مانند ریاست شورای فدراسیون روسیه، وزارت بهداشت،معاون نخست وزیر، مدیر کلی بانک مرکزی، رییس دیوان محاسبات، رییس کمیسیون انتخابات و سخنگویی وزارت خارجه حضور فعالی داشته و دارند.
 
بالاترین سمت تحت مسئولیت زنان بر عهده خانم والنتینا ماتوویینکو رییس شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنا یا علیا) است که به عنوان نفر مقام سوم این کشور نقش مهمی در تصمیم گیری های کلان ملی و فراملی دارد.
هر چند روسیه 25 سال پس از فروپاشی شوروی بر خلاف دوران 74 ساله حاکمیت کمونیستی، شاهد نقش پذیری بسیار زیاد زنان در سطوح مختلف است، اما هنوز تردیدهایی برای عملی شدن این تحول بزرگ اجتماعی سیاسی وجود دارد که یک بانو بتواند مسئولیت رهبری بزرگترین کشور جهان با بیش از 17 میلیون کیلومتر مربع مساحت و مسلح به قدرت اتمی را بر عهده بگیرد.
 
در رابطه با این مساله باید به دو واقعیت توجه کرد. نخست اینکه با وجود سال ها سلطنت زنان در روسیه تزاری، هنوز باور اجتماعی به بانوان برای نقش آفرینی های بزرگ سیاسی مستقل از مردان به صورت تعیین کننده شکل نگرفته است و دوم نبود اطمینان کامل و فراگیر در مردم به توان مدیریتی، سیاسی و اجرایی عالی به زنان در بیشتر کشورهای جهان است.
 
روسیه تزاری در تاریخ خود شاهد سلطنت کاترین اول همسر دوم پطر کبیر معروف ترین تزار این کشور (از سال 1727-1725)، آنا ایوانووا دختر برادر پطر کبیر (1740-1730) الیزابت پطرونا دختر پطر کبیر (1761-1741) بوده است و کاترین کبیر نیز که سال 1762 به سلطنت رسید 34 سال حکومت کرد.
 
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کنونی که هنوز می تواند برای چهارمین دوره تصدی غیر پیوسته این مسئولیت از سوی حزب دارای اکثریت پارلمانی روسیه واحد در انتخابات مارس 2018 نامزد شود را نیز می توان در زمینه امکان رئیس جمهور شدن یک زن دارای دیدگاه بینابینی دانست.
 
پوتین 26 فروردین سال جاری در یک کنفرانس خبری پخش مستقیم در پاسخ به پرسش یک دختر نوجوان که آیا زنان می توانند در آینده سرپرستی روسیه کشوری را که باید با آمریکا مقابله کند بر عهده بگیرند، پاسخ داد: نباید به فکر تقابل با آمریکا باشیم، بلکه باید با مشکلات داخلی رویارو شویم یعنی به جاده ها (پرتصادف و پرتلفات)، بهداشت و سلامت و مسائل اقتصادی توجه کنیم و شاید فقط یک زن می تواند از عهده (حل) چنین مشکلاتی برآید.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *