صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایین بودن سهم بودجه های عمرانی اثر منفی بر صنایع کشور گذاشته است

۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۵:۰۱
کد خبر: ۲۸۵۵۹۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
حمید گرمابی با اشاره به کسری بودجه گفت: با توجه به اینکه بیش از 75 درصد اقتصادمان دولتی است، وقتی سهم بودجه های عمرانی کاهش پیدا می کند، زنجیر وار همه صنایع از این موضوع تاثیر می پذیرند.
به گزارش گروه سیاسی ، برنامه "گفت و گوی اقتصادی" رادیو گفت وگو با موضوع الزامات رشد پایدار و تحریک بخش غیر نفتی و با حضور علی رایتی فر مدیر مرکز اجرایی قرارگاه اقتصادی بسیج و حمید گرمابی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی روانه آنتن شد.

علی رایتی فر با بیان اینکه با وجود اعلام رشد اقتصادی حتی فراتر از پیش بینی ها، ولی این رشد اقتصادی توسط مردم ملموس نیست، تصریح داشت: متاسفانه علاوه بر قابل لمس نبودن رشد اقتصادی بر سر سفره های مردم، چرخ چرخه تولید نیز خیلی نمی چرخد و این نشان می دهد آمارهای اعلام شده خیلی با وضعیت جامعه مان تطبیق ندارد.

وی اضافه کرد: وقتی داریم برای انجام کاری، اطلاعات را گردآوری می کنیم، اگر داده هایمان با پروسه ای که می خواهیم انجام دهیم، همخوانی نداشته باشد، قطعا یک خروجی دیگری می گیریم. در حوزه اقتصاد نیز به همین مشکل دچار شده ایم، یعنی ورودی مان به گونه ای طراحی شده که حتما یک خروجی بگیریم و به همین خاطر نه مردم و نه گروه های اقتصادی رشد اقتصادی را لمس نمی کنند.

مدیر مرکز اجرایی قرارگاه اقتصادی بسیج با بیان این موضوع که رشد اقتصادی باعث رشد بخش های مختلف اقتصاد می شود، اظهار داشت: اگر رشد اقتصادی بالا باشد، قطعا مولفه های دیگری مانند تولید را درگیر می کند و در اقتصاد درآمد ایجاد می کند که حداقل بر سر سفره مردم خودش را نشان می دهد اما الان وضعیت اینگونه نیست.

علی رایتی فر عنوان داشت: اعدادی که آمار رشد اقتصادی را اعلام کرده اند، جای چالش دارند و همچنین مرجع اعلام کننده هم در این زمینه اشتباه است. برای رشد اقتصادی، درآمد نفت را لحاظ کردیم که درآمد نفتی شاخص رشد اقتصادی را بالا نشان داده است ولی خروجی آن در رونق اقتصادی جامعه تاثیری نگذاشته است.

در ادامه حمید گرمابی از تکمیل زنجیره های تولید گفت و اظهار داشت: منابع معدنی، نفتی و گازی فراوانی در کشور داریم ولی برای ملموس شدن رشد اقتصادی باید تا آخرین مرحله تولید در داخل کشور انجام دهیم، بخصوص در مراحل پایانی تولید، هر مرحله ای که اضافه شود، هم اشتغال بیشتری ایجاد می شود و هم ارزش افزوده بالاتری پیدا می کند.

این نماینده مجلس افزود: مسئله دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، دانش بنیان کردن تولیدات مان است زیرا در حقیقت با تولیدات دانش بنیان می توانیم ارزش افزوده بسیار بالاتری تولید کنیم که با اتکا به جوانانمان می توانیم  این کار را انجام دهیم بخصوص در شرایط پسا برجام می توانیم همکاری هدف مندی با خارجی ها داشته باشیم و این مسیر را کوتاه تر کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به کسری بودجه بیان داشت: مشکلی که بودجه فعلی و بقیه بودجه ها دارد این است که درصد بخش عمرانی پایین است. با توجه به اینکه بیش از 75 درصد اقتصادمان دولتی است، وقتی سهم بودجه های عمرانی کاهش پیدا می کند، زنجیر وار همه صنایع از این موضوع تاثیر می پذیرند.
 
 
منبع: رادیو گفت و گو


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *