هرکس اقیانوس هند را کنترل کند بر آسیا تسلط پیدا می کند
وی افزود: 5 گذرگاه راهبردی جهان در منطقه اقیانوس هند قرار دارد و این اقیانوس بلاواسطه به ایران و پاکستان متصل است و به همین دلیل ایران و پاکستان نیازمند قدرت دریایی هستند.
فرمانده نداجا با بیان اینکه کانال سوئز، تنگه هرمز ، تنگه مالاگا، تنگه باب المندب ،تنگه بوسفر ،تنگه جبل الطارق، تنگه پاناما، تنگه ماژالان و همچنین دماغه امید نیک ، گذرگاه های راهبردی اقیانوس ها در جهان هستند افزود: چهارگذرگاه سوئز ، هرمز، مالاگا و باب المندب که در اقیانوس هند واقع شده اند وزن ژئوپلیتیکی منطقه را بالا برده اند.
امیر سیاری با بیان اینکه 6 حوزه ژئوپلیتیک در اطراف جمهوری اسلامی ایران قرار دارد خاطر نشان کرد: از این 6 حوزه 3 حوزه خزر ،خلیج فارس و عمان حوزه های دریایی هستند که به ایران متصل هستند.
وی با بیان اینکه از نگاه نظریه های ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در منطقه هارتلند واقع شده اند تاکید کرد: هر کس اقیانوس هند را کنترل کند بر آسیا تسلط پیدا می کندو ما نباید فراموش کنیم که در قرن 21 این اقیانوس کلید 7 دریا است.
فرمانده نداجا با بیان اینکه ایران و پاکستان بازیگران کلیدی منطقه هستند خاطر نشان کرد: حدود یک سوم تجارت دریایی جهان درمثلث سه تنگه مالاگا، هرمز و باب المندب انجام می شود و به همین دلیل این منطقه برای ایران و پاکستان بسیار با اهمیت است.
امیر سیاری با بیان اینکه بیشترین تراکم دزدی های دریایی در سواحل سومالی و خلیج عدن رخ می دهد خاطر نشان کرد: ایران و پاکستان منافع راهبردی فراوانی در دریا دارند و ما نباید فراموش کنیم که استکبار جهانی تلاش دارد با ناامن جلوه دادن منطقه حضور خود را توجیح کند؛ برای مقابله با این راهبرد استکبار باید با ایجاد محیط همکاری و به اشتراک گذاشتن ظرفیت های موجود از ایجاد هر گونه ناامنی جلوگیری کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه در آینده میزبان یک ناو گروه پاکستانی خواهیم بود گفت: تداوم بازدید های متقابل ناو گروه های دوکشور، انجام رزمایش های دریایی مشترک و همچنین تعمیر و ساخت تجهیزات به صورت متقابل ، از جمله ظرفیت های همکاری ایران و پاکستان در حوزه دریایی است.
گفتنی است هیئت اعزامی دانشگاه جنگ دریایی ارتش پاکستان با 18 نفر شامل 17 دانشجو 2 استاد 2 وابسته نظامی و یک سرپرست با نام دریادار معظم الیاس در این دیدار حضور داشتند.