صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ابراز نگرانی کمیسرعالی از سخنان اسلام هراسانه ترامپ/ درخواست جهت پایان دادن به نژادپرستی و بیگانه هراسی در استرالیا/هشدار در رابطه با فشار جهانی علیه حقوق بشر

۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۳:۲۹
کد خبر: ۲۸۴۲۳۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
معاونت امور بین الملل ستاد حقوق بشر، اخبار و تحولات سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، معاونت امور بین الملل ستاد حقوق بشر، اخبار و تحولات سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل را مورد بررسی قرار داده است که متن آن را در ذیل می خوانید:

کمیسر عالی

درخواست کمیسرعالی از رژیم اسرائیل جهت تجدید نظر در قانون ساخت پایگاه نظامی: زید رعد الحسین با انتشار بیانیه ای در 18 آذر، نگرانی عمیق خود را در مورد تصویب لایحه های افراطی که قوانین پیشین اسرائیل را درخصوص مجاز دانستن ساخت و ساز در زمین های فلسطینیان مجاز می داند، ابراز نمود. کمیسر عالی در این بیانیه اظهار داشت که این اقدام اسرائیل نقض فاحش قوانین بین المللی توسط اسرائیل است. اسرائیل بایستی به حق مالکیت فلسطینیان احترام بگذارد و پس از تصاحب املاک نیز باید غرامت و خسارت فلسطینیان را پرداخت نماید. وی از قانون گذاران صهیونیسم خواست تا هرچه سریعتر در تصمیم خود تجدیدنظر نمایند. هم اکنون بیش از 130 شهرک و 100 پایگاه نظامی در کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی ساخته شده است. 

ابراز نگرانی از سخنان اسلام هراسانه ترامپ: کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل در 7 آبان گفت: اظهارات ترامپ درباره اسلام مایه نگرانی و خطرناک است. وی با انتقاد از سیاست های مهاجرتی اتحادیه اروپا، اظهار داشت: اخیرا بر اساس ارتباطاتی که با نمایندگان نهادهای مدنی در اروپا داشتیم، این نهادها نگرانی شدید خود را درباره وضع آوارگان در این کشورها اعلام کردند. اقلیت های عربی و اسلامی در این کشورها با تشدید فشارهای سیاسی و اجتماعی روبرو شده اند و تشدید این فشارها نیز به دلیل افزایش فعالیت گروه هایی است که در اروپا اسلام هراسی می کنند. این فعالیت ها در ضدیت با حقوق این اقلیت هاست. ما به صورت علنی درباره این خطرات سخن گفتیم و مشخصا اسامی گروه هایی را که در اروپا اسلام هراسی می کنند، اعلام کردیم. وی در پاسخ به این پرسش که پیش بینی شما از پیروزی این گروه ها در انتخابات و تاثیر آن بر اقلیت اسلامی و عربی در اروپا چیست، گفت: در صورتی که این گروه ها در این کشورها به قدرت برسند، فشارها و جرایم علیه این اقلیت ها بیشتر خواهد شد و اقدامات تحریک آمیز نیز افزایش خواهد یافت. باید سازمان ملل و کشورهای عربی و اسلامی در پی دفاع و حمایت از این اقلیت ها باشند. وی درخصوص مواضع ضد اسلامی ترامپ نیز گفت: در حال حاضر تمرکز ما برای تقویت سازوکاری است که مردم آمریکا را درباره  دین اسلام آگاه کنیم، به طوری که برای فریب دادن مردم از نیمی از حقیقت استفاده می کنند. درست است که خطرات سازمان های تروریستی وجود دارد، ولی این گونه القاء می کنند که دین اسلام منبع این خطرات است. ما پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را خطری روشن برای حقوق مسلمانان و اقلیت های اسلامی در آمریکا می دانیم. ما اوضاع را به دقت زیر نظر داریم. در صورتی که وی در این انتخابات پیروز شود، فعالیت های ما نیز بیشتر خواهد شد. متاسفانه تاکنون مقامات کشورهای عربی و اسلامی به اظهارات ترامپ واکنش نشان نداده اند و امیدواریم این وضع تغییر کند. 

هشدار کمیسرعالی درخصوص فشار جهانی علیه حقوق بشر: کمیسرعالی با انتشار بیانیه ای در 18 دسامبر اظهار داشت: فشار بی سابقه بر استانداردهای حقوق بشر بین المللی، هنجارهای شکل گرفته برای حمایت از حقوق بشر از زمان بعد از جنگ جهانی دوم را به خطر انداخته است. وی از همه افراد خواست تا همه توان خود جهت کم نمودن این فشارها علیه حقوق بشر را انجام دهند. وی با بیان اینکه سال 2016 یک سال فاجعه بار برای حقوق بشر بود، افزود: اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند، همه افراد رنج خواهند برد. وی در بیانیه خود از سیل عظیم مهاجرت و آوارگی، درگیری ها، تغییرات آب و هوا، تبعیض، نابرابری های اقتصادی، و جنگ قدرت به عنوان عوامل اصلی رنج انسان ها نام برد. وی در بیانیه خود وضعیت کنونی حقوق بشر در سوریه، عراق، سودان جنوبی، میانمار، بروندی را نگران کننده دانست و از بیگانه هراسی شکل گرفته در کشورهای اروپایی و آمریکا انتقاد نمود. کمیسر عالی در پایان بیانیه خود از راه اندازی یک کمپین تحت عنوان"دفاع از حقوق امروز افراد" جهت حمایت از حقوق افراد خبر داد.  

استقبال کمیسرعالی از توافق صلح در کلمبیا: کمیسر عالی با انتشار بیانیه ای در 11 آذر، از تصویب توافق صلح بازبینی شده توسط کنگره کلمبیا میان دولت و گروه شورشی "فارک" بعد از 5 دهه درگیری استقبال نمود. وی در این بیانیه از دولت، احزاب سیاسی، مخالفان و همچنین جامعه مدنی خواست تا اختلاف ها را کنار گذاشته و در جهت اجرای سریع این توافق کار نمایند. زید همچنین در بیانیه خود اظهار داشت کلمبیا علیرغم مشکلاتی که هم اکنون در زمینه حقوق بشر دارد، با این حال با توجه به فعالیت 19 ساله دفتر کمیسرعالی در این کشور، پیشرفت های خوبی در زمینه حقوق بشر داشته است. 

درخواست کمیسر عالی جهت توجه به حقوق قربانیان در درگیری های اخیر عراق: وب سایت کمیسرعالی با انتشار مطلبی به نقل از وی در 21 آبان، نوشت: با توجه به اینکه جنایات ارتکابی توسط داعش در عراق بر همگان واضح شده، هم اکنون زمان آن است تا اقدامات فوری برای قربانیان جنایات این گروه از جمله جبران خسارت، رسیدگی قضایی صحیح و قاطع صورت پذیرد. وی در بیانیه خود با اشاره به تصاویر تکان دهنده از اعدام و نقض حقوق زنان و کودکان، اظهار داشت که آوارگی اجباری هزاران غیرنظامی و استفاده از آنان به عنوان سپر انسانی توسط داعش، منزجرکننده و غیرقابل تحمل است. وی خواستار اجرای عادلانه، بی طرف و شفاف برای همه قربانیان شد. وی در پایان بیانیه خود ضمن برشمردن برخی دیگر از جنایات اخیر داعش در شهرهای مختلف عراق، از دولت عراق درخواست دستگیری و محاکمه همه عوامل ارتکاب چنین جنایاتی را نمود. 

انتقاد از ادامه خشونت علیه غیرنظامیان در دانمارک: وب سایت کمیسرعالی در 18 آذر با انتشار بیانیه ای به نقل از وی، نوشت: کوتاهی طرفین درگیر در شرق اوکراین در اجرای توافقنامه مینسک، منجر به نقض گسترده حقوق بشر علیه شهروندان، به ویژه آنهایی که در مناطق درگیری میان دولت و گروه های مسلح از جمله مناطق دونتسک و لوهانسک می باشند، شده است. در این خبر با اشاره به گزارش منتشره توسط کارشناسان سازمان ملل در 18 آذر، می افزاید: در بازه زمانی این گزارش که از تاریخ 16 آگوست تا 15 نوامبر 2015 بوده است، 32 مورد مرگ غیرنظامیان و 132 مجروح بر اثر درگیری میان طرفین گزارش شده است. این گزارش همچنین آمار تلفات در شرق اوکراین از اواسط آوریل 2014 تا اول دسامبر 2016 را 9758 کشته و 22779 زخمی عنوان نموده است. در این گزارش از ادامه درگیری ها در مناطق غیرنظامی ابراز نگرانی شده و عنوان داشته است: گروه های مسلح در مناطق خودمختار لوهانسک و دونسک، مردم را از حقوق خود محروم و اجازه دسترسی گروه های مردمی به آنها را نمی دهند. در این گزارش همچنین ضمن انتقاد از برخی اقدامات غیرسازنده دولت اوکراین، ضمن درخواست جهت پایبند بودن طرفین به توافقنامه مینسک، نسبت به انتقال برخی بازداشتی ها و گروگان ها از کریمه به روسیه و جلوگیری روسیه از انتقال آنها به اوکراین ابراز نگرانی شده است. 

گزارشگران ویژه

انتقاد گزارشگر خشونت علیه زنان از آرژانتین: به گزارشگر پایگاه خبری کمیسرعالی، "دوبراوکا سیمونویک" گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان، پس از بازدید رسمی خود از آرژانتین، اظهار داشت: آرژانتین کاستی های مهمی درخصوص جلوگیری از خشونت علیه زنان دارد. خشونت کماکان تحت تسلط "فرهنگ مردانگی" در این کشور نهادینه است و نهادهای مربوط به جلوگیری خشونت علیه زنان، کماکان نهادینه نشده اند. وی ضمن استقبال از برخی گام های مثبت برداشته شده از سوی آرژانتین در پاره ای از موضوعات از جمله قتل زنان، افزود: کارهای زیادی نیاز است تا آرژانتین بتواند به تعهدات بین المللی خود در این خصوص پایبند باشد. وی همچنین با اشاره به اینکه زنان قربانی از دسترسی عادلانه و بی طرف به سیستم های قضایی و حقوقی برای جبران خسارت برخوردار نیستند، افزود: برخی قوانین در مورد تجاوز و سوءاستفاده جنسی ناقص بوده و در برخی موارد، این گونه تجاوزات را جزء مسائل خصوصی افراد دانسته که قانون از ورود به آن خودداری می کند. وی در پایان از مقامات دولتی خواست تا ضمن توجه بیشتر به زنان در قانون گذاری، مسئله افزایش بودجه زنان که هم اکنون توجه کمتری به آن می شود را مد نظر قرار دهند.

بیانیه جمعی از گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل به مناسبت روز جهانی حقوق بشر: جمع کثیری از گزاشگران ویژه موضوعی و کشوری سازمان ملل با صدور بیانیه ای مشترک به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در 19 آذر، اظهار داشتند که حقوق بشر تحت حملات و فشار گسترده جهانی قرار دارد. این گزارشگران با اشاره به دستاوردهای گسترده به دست آمده در زمینه حقوق بشر، عنوان داشتند که با این حال در زمان کنونی، این دستاوردها در معرض "تندبادهای مخرب" برآمده از سوی برخی ملت ها و کشورها قرار گرفته است. گزارشگران با اشاره به اینکه جنبش هایی که به اسم ملی گرائی و سنت گرایی شکل می گیرند، تبدیل به توجیهی برای نژادپرستی، بیگانه هراسی، ضد همجنس گرایی و دیگر اشکال نقض حقوق بشر شده اند، افزودند: پیشرفت های فناوری و علمی نیز بعضا به نوبه خود ابزاری برای نقض حقوق بشر از جمله جاسوسی و نقض حریم خصوصی افراد شده اند. این گزارشگران در ادامه ضمن انتقاد از مشکلات و معضلات امروز از جمله حمله به جوامع مدنی، آوارگی، بی خانمانی و ...، از دولت ها خواستند تا در جهت رفع این موانع همکاری نمایند.

ابراز نگرانی گزارشگر ویژه فقر سازمان ملل از کاهش هزینه های عمومی در برزیل: فیلیپ آلستون، گزارشگر ویژه فقر شدید سازمان ملل، با انتشار بیانیه ای نسبت به تصمیم اخیر دولت برزیل درخصوص کاهش بودجه بخشی از خدمات اجتماعی، ابراز نگرانی شدید نمود. وی این اقدام برزیل را در تضاد با تعهدات حقوق بشری این کشور دانست و افزود: اصلاحیه مذکور بر قشر فقیر و آسیب پذیر جامعه اثرات طولانی مدت شدیدی را خواهد داشت. در یکی از بندهای این اصلاحیه، بودجه آموزشی برزیل ظرف مدت 8 سال حدود 47 میلیون "رئال" (واحد پول برزیل) کاهش خواهد یافت. این درحالی است که هم اکنون حدود 4 میلیون کودک انگلیسی به دلیل فقر قادر به رفتن به مدرسه نیستند. وی افزود: دولت در حالی این اصلاحیه را تصویب می کند که حدود 43 درصد از مردم از آن مطلع نبوده و بخشی از افرادی هم که از آن مطلع هستند، نسبت به پیامدهای برخی از مفاد آن آگاهی کامل ندارند. بیانیه این گزارشگر توسط گزارشگر ویژه حق آموزش نیز مورد تأیید قرار گرفته است. 

درخواست جهت پایان دادن به نژادپرستی و بیگانه هراسی در استرالیا: وب سایت دفتر کمیسر عالی با انتشار مطلبی در 17 آذر نوشت: "موتوما روتیری"، گزارشگر ویژه مبارزه با نژادپرستی شورای حقوق بشر سازمان ملل، از تمامی استرالیائی ها خواست تا تلاش های خود را جهت پایان دادن به نژادپرستی، بیگانه هراسی و دیگر اشکال تبعیض در کشور به ویژه علیه بومیان، مهاجران، مسلمانان و آفریقائی تبارها پایان دهند. وی تحقق این هدف را منوط به عزم مقامات ارشد استرالیا و همچنین ایفای نقش صحیح رسانه ها در این کشور دانست. وی ضمن انتقاد از برخورد نامناسب با بومیان در دستگاه قضایی و پلیس، آمار بالای جوانان زندانی بومی را در استرالیا گواهی بر این مدعا دانست. وی همچنین اظهار داشت: تعداد افراد بیکار در میان افراد بومی سه برابر بیشتر از سایرین است. وی که این مواضع را پس از بازدید هشت روزه خود (از 28 نوامبر تا 5 دسامبر 2016) از استرالیا مطرح نمود، افزود: افزایش سخنان تحریک آمیز علیه بومیان توسط برخی نمایندگان پارلمان ایتالیا بسیار نگران کننده می باشد. وی در پایان از دولت کانادا خواست تا رسمیت بیشتری به حق و حقوق بومیان در قانون اساسی دهد و در جهت صیانت از حقوق آنان، گام های بیشتری بردارد. 

انتقاد از تبعیض در اعمال حق بهداشت در میان شهروندان کرواسی: پایگاه اطلاع رسانی دفتر کمیسرعالی در تاریخ 16 آذر به نقل از داینیس پوراس، گزارشگر ویژه حق بهداشت، نوشت: دولت کرواسی بایستی از اتخاذ رویکرد تبعیض آمیز علیه برخی گروه های مشخص درخصوص ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اجتناب نماید. وی که این سخنان را در پایان اولین بازدید رسمی خود از کرواسی اظهار نمود، اظهار داشت: برخی خلأ ها وجود دارد که بایستی مورد رسیدگی قرار گیرد، اما متاسفانه برخی انگیزه های سیاسی مانع از رفع آنها می باشد. وی همچنین درخصوص حق جنسیتی و حق بازپروری، از اعمال محدودیت های دولت در مورد حق سقط جنین و دسترسی به داروهای ضد بارداری ابراز نگرانی نمود. وی طی بازدید خود از این کشور با مقامات دولت، اعضای مجلس و دادگاه عالی، و برخی از نمایندگان جوامع مدنی فعال در این کشور ملاقات نمود.

ابراز نگرانی گزارشگر ویژه شکنجه از سیاست "عدم بردباری" ترکیه: بنا به پایگاه اطلاع رسانی دفتر کمیسرعالی در 12 آذر، نیلز ملزر، گزارشگر ویژه شکنجه و دیگر رفتارهای ظالمانه، پس از پایان اولین بازدید خود از ترکیه اظهار داشت: از دولت ترکیه می خواهم تا دست از سیاست عدم تحمل و بردباری درخصوص شکنجه بردارد. وی ضمن استقبال از برخی اقدامات ترکیه درخصوص جلوگیری از شکنجه، با این حال از مصونیت برخی مرتکبین شکنجه در عمل به ویژه بعد از کودتای نافرجام اخیر ابراز نگرانی نمود. وی همچنین از صدور احکام اضطراری بدون بازنگری قضایی که بازداشت افراد را تا یک ماه تمدید می نمود ابراز نگرانی نمود و این شرایط را زمینه ساز شکنجه دانست. وی در بخش دیگری از بیانیه خود اظهار داشت که در روزهای نخستین پس از کودتا، شکنجه و دیگر اقدامات ظالمانه زیادی توسط نیروهای ترک صورت گرفته است. وی همچنین با اشاره به فضای بی اعتمادی شکل گرفته در دستگاه قضایی ترکیه در نظر قربانیان، افزود: از مقامات دولت ترکیه می خواهم تا فورا و بی طرفانه تحقیقات خود را درخصوص ادعاهای شکنجه مطرح شده انجام دهند.

بیانیه جمعی از گزارشگران ویژه و کارگروه های ویژه حقوق بشر به مناسبت بیستمین سالگرد تصویب اعلامیه حق توسعه: به گزارش پایگاه خبری کمیسرعالی در 12 آذر، تعدادی از گزارشگران ویژه و گروه های کاری شورای حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه ای به مناسبت بیستمین سالگرد اعلامیه حق توسعه در 14 آذر (4 دسامبر) اعلام داشتند: دستورکار توسعه تا زمانی که دولت ها به تعهدات سیاسی و مالی خود پایبند نشوند، در خطر قرار دارد. دولت ها بایستی از حرف به سمت عمل حرکت نموده و در صورت عدم پایبندی به تعهدات خود، این اعلامیه نخواهد توانست به اهداف مدنظر خود در سال 2030 برسد. کارشناسان همچنین با اشاره به اینکه مزایای مربوط به توسعه به طور عادلانه ای در میان همه کشورهای دنیا توزیع نشده است، افزودند: هم اکنون میلیون ها نفر از دسترسی به حقوق اولیه از جمله غذا، آب، بهداشت، درمان، آموزش، مسکن و برابری جنسیتی محروم هستند. کارشناسان پیش نیاز رسیدن به اهداف مدنظر را شفافیت، مشارکت و پاسخگویی موثر در سطح ملی و بین المللی دانستند. در پایان این بیانیه نیز از دولت ها خواسته شده است تا به مشکلات موجود درخصوص مسائل مالی جهانی، حاکمیت و شفافیت را جهت برداشتن موانع موجود در راه رسیدن به حق توسعه برای همه رسیدگی نمایند.

درخواست از آمریکا جهت ارزیابی وضعیت قاچاق انسان در این کشور: بنا بر وب سایت کمیسر عالی در 12 آذر، ماریا گیامارینارو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد قاچاق افراد که قرار است از تاریخ 6 الی 16 دسامبر از آمریکا به منظور جمع آوری برخی اطلاعات درخصوص قاچاق کارگر برای سوء استفاده های کاری و جنسی به این کشور بازدید نماید، اظهار داشت: آمریکا کشوری است که مبدأ، مقصد و همچنین محل ترانزینت قاچاق افراد می باشد. وی با اشاره به اینکه در بازدید خود بر روی قاچاق کودکان و زنان تمرکز بیشتری می نماید، افزود: هم شهروندان آمریکایی و هم افراد خارجی، از جمله قربانیان قاچاق انسان در آمریکا هستند. وی اظهار داشت که در طول زمان حضورش در آمریکا، ملاقات هایی با مقامات دولتی، ایالتی و محلی، نمایندگان جامعه مدنی و همچنین برخی از قربانیان قاچاق خواهد داشت.

بیانیه گزارشگران و کارگروه های ویژه شورای حقوق بشر به مناسبت روز جهانی زن: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر کمیسرعالی در 5 آذر، تعدادی از گزارشگران و کارشناسان ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه ای به مناسبت روز جهانی دفاع از حقوق زنان، اظهار داشتند: بنیادگرایی و پوپولیسم، دفاع از حقوق زنان را به طور عمیقی به خطر انداخته است. زنانی که برای احقاق حقوق خود و دستیابی به برابری تلاش می کنند، با چالش های عظیم و روبه رشدی که برگرفته از تبعیض ریشه ای می باشد، مواجه هستند. برخی زنان در این راه به قتل می رسند، برخی دیگر زندانی و برخی دیگر با تهمت های ناروا مواجه می شوند. در این بیانیه همچنین با اشاره به اینکه قوانین خودسرانه و طمع های بدون کنترل سبب گسترش تبعیض و تشدید موانع شده، از دولت ها خواسته شده است تا اقدامات ضروری و فوری را جهت حذف تمامی اشکال خشونت علیه زنان اتخاذ نموده و حمایت از حقوق آنان برای مشارکت در زندگی سیاسی و اجتماعی را تضمین نمایند. 

کمیته ها و نهادهای معاهده ای

پایان کار نشست 91 کمیته حذف تبعیض نژادی با بررسی وضعیت 6 کشور: بنابه گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر کمیسرعالی در 19 آذر، کمیته مذکور در روز پایانی نشست خود در 19 آذر، توصیه ها و جمع بندی نهایی خود در مورد اجرای کنوانسیون مربوطه توسط کشورهای آرژانتین، اروگوئه، توگو، پرتغال، ترکمنستان و ایتالیا را به تصویب رساند. کمیته در گزارش جمعبندی خود نسبت به عدم توجه به این موضوع در فرایند قانونگذاری، نبود شفافیت در آمار مرتبط با تبعیض نژادی، عدم وجود نهاد ملی جهت رسیدگی به موضوع مذکور، سخنرانی های تبعیض آمیز، جرائم نژادپرستانه، پناهجویان و پناهندگان، کارگران مهاجر، تبعیض در دستگاه های قضائی، و حضور در جوامع مدنی ابراز نگرانی نموده و از دولت های مذکور درخواست رسیدگی نموده است. 

بررسی وضعیت اجرای کنوانسیون مبارزه با شکنجه در 8 کشور توسط کمیته مبارزه با شکنجه: کمیته مبارزه با شکنجه سازمان ملل گزارش جمعبندی و توصیه های خود درخصوص بررسی وضعیت کشورهای اکوادور، فنلاند، موناکو، سریلانکا، نامیبیا، ترکمنستان، ارمنستان، و دماغه سبز را در تاریخ 17 آذر ماه منتشر نمود. کمیته در جمع بندی خود درخصوص این کشورها نسبت به موضوعات ذیل ابراز نگرانی نموده است: نبود قانون های مناسب برای برخورد با موارد ارتکابی شکنجه و پیشگیری از آن، استناد به مدارک غیر معتبر برای رسیدگی به این موضوع، ضعف مکانیزم های اجرایی کنونی دولت ها در رسیدگی به موضوع شکنجه، وضعیت اسفناک بازداشتگاه های پلیس، نگه داشتن پناهجویان در بازداشتگاه های پلیس به جای فرستادن به کمپ های مناسب، وضعیت بازداشت و زندان نوجوانان، بهداشت زندان ها، برخورد های خشن در آسایشگاه های روانی، استفاده از سلاح های شوک الکتریکی و سایر ابزار ممنوعه در سرکوب اعتراض های مردمی، خشونت علیه زنان و خشونت های خانگی، و قاچاق افراد.  

درخواست جهت تحقیق گسترده سازمان ملل در مورد سطح گسترده خشونت های جنسی در سودان جنوبی: بنابه گزارش پایگاه اطلاع رسانی کمیسرعالی در 12 آذر، رئیس کمیسیون مستقل سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در آفریقای جنوبی در پایان بازدید 10 روزه خود از این کشور ضمن ابراز نگرانی از وضعیت اسفناک درخصوص خشونت های جنسی به ویژه علیه زنان، اظهار داشت: آمار تجاوزات دسته جمعی به زنان و ماهیت وحشتناک این دسته از تجاوزات توسط مردهای گروه های مسلح، به شدت تنفر انگیز است. وی با اشاره به رویکرد تبعیض آمیز جهانیان و نهادهای حقوق بشری به مسئله تجاوز به زنان در سودان جنوبی، عنوان داشت: زمانی که چند زن وابسته به یک نهاد حقوق بشری بین المللی چند وقت پیش در پایتخت سودان مورد تجاوز قرار گرفتند، سر و صدای زیادی از سوی دولت ها و نهادهای حقوق بشری بلند شد؛ اما همین دولت ها و نهادهای حقوق بشری چشمان خود را روی این حجم از تجاوزات به زنان سودانی بسته اند. وی در پایان خواستار تشکیل یک تیم تحقیق ویژه در این خصوص جهت رسیدگی به این مسئله شد و از دولت سودان و سایر گروه های مسلح درخواست همکاری با این تیم را نمود.    

شورای حقوق بشر

انتخاب رئیس و هیئت رئیسه جدید شورای حقوق بشر: بنا بر پایگاه اطلاع رسانی شورای حقوق بشر، این شورا در جلسه رسمی خود در 5 دسامبر (15 آذر)، "خوان الکساندر مازا مارتلی" نماینده دائم السالوادور در ژنو را به عنوان رئیس این شورا در سال 2017 انتخاب نمود. شورا همچنین نمایندگان دائم کشورهای عراق، مصر، گرجستان و سوئیس را به عنوان معاونان رئیس و اعضای هیئت رئیسه در سال 2017 انتخاب نمود. رئیس پیشین شورای حقوق بشر، "چای یانگلیم" از کره جنوبی بود. آقای مارتلی در سخنان خود پس از انتخاب به عنوان رئیس جدید شورای حقوق بشر، اظهار داشت: احترام تمامی دولت ها به مکانیزم های شورای حقوق بشر بسیار ضروری بوده و موضوع زنان، کودکان، مهاجران، افراد بی تابعیت، اقلیت ها، گروه های آسیب پذیر از موضوعاتی است که می بایست به طور جدی مد نظر قرار گیرند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *