صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حوزه منزوی خواسته دستگاه شریعت نیست

۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۰:۰۲
کد خبر: ۲۸۴۰۷۹
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این که حوزه باید حاضر در صحنه باشد، گفت: حوزه منزوی حوزه ای نیست که دستگاه شریعت از ما بخواهد.
به گزارش گروه سیاسی ، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه در مراسم تودیع و معارفه مدیر جدید حوزه علمیه استان تهران که در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به اهمیت جایگاه حوزه علمیه تهران، گفت: هرچه درباره حوزه تهران و ری گفته شود کم است، حقیقتا بنده به عنوان یک طلبه با تمام وجود به ضرورت احیای هویت تهران اعتقاد دارم.
 
وی با بیان اینکه ظهور و حضور مراجع و فلاسفه بزرگ در تهران مساله کمی نیست، بیان داشت: امروز تهران پایگاه و جایگاه یک انقلاب بزرگ و شکوهمند بوده و نقش آن در جهان اسلام کم نظیر است. قطعا احیای هویت آن باید تجلی پیدا کند، به هر میزان مدیران و علمای بزرگ در این زمینه پیش روند باز کم است.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه تهران می تواند بر همه جهان اثر بگذارد، تاکید کرد: ظرفیت ها و زمینه هایی در تهران است که کمتر می توان در جایی دیگر آن را پیدا کرد، ده‌ها طرح و ایده در دست انجام است و در ارتقا و پخته شدن این طرح ها نگاه تهران می توان کمک کند.

وی افزود: حوزه تهران که امروز 8 هزار طلبه دارد و با ده ها مدارس مختلف، دروس خارج و حضور رهبر معظم انقلاب که این وزن را در این عصر بر دوش دارند برای این شهر مایه مباهات است، خدمت به این جریان بزرگ بسیار حائز اهمیت است.

حوزه تهران باید بخشی از تولید علم را برعهده گیرد
 
مدیر حوزه‌های علمیه، در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت جایگاه تهران، گفت: در تهرانی هستیم که دانشگاه ها و مراکز علمی بسیار اثر گذار در آن وجود دارد و حوزه تهران باید در قامت پاسخگویی این نیاز علمی خود را نشان دهد. پس از انقلاب در زمینه های مختلف گام هایی بزرگی برداشته شده است، فهرست اقدامات کشور قابل ستایش است، بخش از این اقدامات در تهران بوده و حوزه باید بخشی از این تولید علم را برعهده گیرد.
 
حوزه منزوی مورد خواسته شریعت نیست
 
آیت الله اعرافی، اظهار داشت: کانال ها برای اتصال تهران به جهان باز است و حوزه باید در این زمینه وارد عمل شود، حوزه در زمینه های اجتماعی، سیاسی فعال بوده است، حوزه منزوی حوزه ای نیست که دستگاه شریعت از ما بخواهد، حوزه حاضر در صحنه، باید پاک و پیراسته باشد و این انتظار از حوزه است.

وی ادامه داد: حوزه های ما میراث های عظیم و سنت هایی دارند، سنت حوزه ها تدریس و تدرس آزاد است، نظام بحث و گفت و گو و ژرف نگری نظام های سنتی است که ما به دنبال تقویت آن هستیم، بنده به نوسازی معتقد هستم، قطعا ذهن حوزه به تجربه های بشری بسته نیست. حتما اصالت و سنت های پایدار و در حوزه های اخلاق و تربیت و به تعبیر رهبری سنت های نانوشته باید احیا شود.

مدیر حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در قلمرو حوزه علوم انسانی سخن های فراوان شده و رهبرانقلاب به آن اشاراتی داشته اند و گاهی به آن نگاه سطحی می شود اما موضوع بسیار مهم است که تهران می تواند در این زمینه وارد عمل شود.

وی افزود: رهبری اشاره داشتند که علوم عقلی، کلامی و فلسفی حوزه را احیا کنید، پشتوانه فقه باید عقل باشد تا سبب ادامه و تحقق آن شود. علاوه بر اینکه فقه جواهری باید صیانت و ادامه پیدا کند و باید در فقه  مسائل جدید مورد توجه باشد، درحوزه تفکر عقلی و فلسفه باید کار شود، در حوزه علوم انسانی و اجتماعی و پاسخ به نیازها نیز باید کار شود.

آیت الله اعرافی، گفت: اگر سرانه مسجد هزار نفر تصور شود باید تهران 10 هزار مسجد داشته باشد، مسجد تراز 20 شاخص دارد، نماز منظم و امام جماعتی که تماما وقت بگذارد از جمله خصوصیات مسجد تراز است، اگر ویژگی های مسجد تراز محقق شود آن وقت خواهیم دید مسجد چه تاثیراتی خواهد گذاشت.
 
مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه مدارس اختیارات بیشتری خواهند داشت، گفت: اصل مدرسه و استاد است و آنچه مدنظر هست تعلیم و تعلمی است که در مَدرَس اتفاق می افتد. 

مدارس به دنبال ایجاد رشته های تخصصی باشند
 
وی افزود: امیدواریم همکاری میان مدارس ادامه پیدا کند، در داخل مدارس رشته های تخصصی محقق شود، این طرح که هر مدرسه ای با توجه به امکانات و اساتید خود، باید دارای رشته های تخصصی داشته باشند در دست اقدام است.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه حجت الاسلام غفوری که در این مدت در خدمتشان بودیم از جمله افرادی بودند که کشور و حوزه ها به خوبی می شناختند، گفت: اقدامات خوبی در زمنیه ارتقای مدارس و مساله پذیرش در تهران در زمان مدیریت آقای غفوری صورت گرفته است. پیشنهادی که از سوی شورای تهران مبنی بر انتخاب حجت الاسلام محمد هادی رحیمی صادق شد از سوی شورای عالی حوزه علمیه مورد استقبال قرار گرفت و امیدواریم  همدلی پیشین  ادامه پیدا کرده و شاهد رشد و تعالی حوزه علمیه تهران باشیم.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *