صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

10 مجتمع قضایی در تهران فاقد متصدی بایگانی راکد است/ فرآیند پالایش و شناسایی اسناد مهم و ملی باید همزمان باشد

۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴:۳۶
کد خبر: ۲۸۳۸۸۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
اسدیان گفت: در تهران که باید غنی ترین استان باشد هم اکنون 10 مجتمع فاقد متصدی بایگانی راکد است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ،  احمد اسدیان مدیرکل اسناد و امور مترجمان رسمی قوه قضائیه در گردهمایی یک روزه مدیران و مسئولان طرح ساماندهی اسناد و پرونده‌های مختومه قضایی که با حضور معاونان و نمایندگان دادگستری های کل کشور و سازمان ها و واحدهای تابعه در مجتمع شهید بهشتی برگزار شد، گفت: در قوه قضاييه 159میلیون پرونده داشته ایم که حدود بیست و پنج میلیون پرونده ضروری بوده و  از مجموع 133میلیون پرونده غیر ضروری که در این مدت 114 میلیون از پرونده ها پالایش شده و 18میلیون  پرونده  باقی مانده است. در پرونده‌های ضروری که حدود 25 میلیون پرونده است نیز 9 میلیون پرونده پالایش شده و 15میلیون پرونده باقی مانده است که معادل 61/15 درصد است .

وی گفت: از حدود 159 میلیون پرونده فرایند ثبت اطلاعات آنان حدود 88 میلیون  در رایانه ثبت شده و در رابطه با اسکن پرونده‌های ضروری از مجموع 25 میلیون پرونده ، طبق آمار شش میلیون انها اسکن شده و 18میلیون باقی مانده است که 74 درصد تعداد پرونده های مربوطه است.

وی در رابطه با امحای پرونده‌ها نیز گفت: امحای پرونده های غیر ضروری که توسط سازمان اسناد انجام شده حدود  94 میلیون پرونده امحا شده است که حدود 70 درصد کل حجم پرونده ها است، در خصوص فرآیند انتقال پرونده های غیرضروری هم مجموعا 3275812 پرونده منتقل شده‌اند و حدود 22 میلیون پرونده هنوز منتقل نشده اند.

اسدیان افزود: کل مساحتی که توسط بایگانی‌ها اشغال شده بود حدود 84 هزار متر مربع بود که بعد از این فرایند 64541 متر آن آزاد شده و این فضا در اختيار دادگستری قرار گرفته است اما این بدان معنا نیست که این فضا خالی است مجددا پرونده ها وارد و فضا را اشغال کرده است.

وی اضافه کرد: در خصوص نهادهای قوه قضاییه هم کارهای خوب صورت گرفته است.

اسدیان با اشاره به مشکلات موجود گفت:  کمبود امکانات و تجهیزات و فضای مناسب و نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده  از اهم مشکلات ما است. طبق آمار اخذ شده ، مثلا در تهران که باید غنی ترین استان از حیث نیروی انسانی باشد در 22 مجتمع قضایی هم اکنون 10 مجتمع فاقد متصدی بایگانی راکد است و بقیه مجتمع ها با 15 نیرو که دارای پست های دیگر هستند مشغول فعالیتند، در سی ناحیه دادسرای تهران 8ناحیه فاقد بايگانی راکد هستند و در 14حوزه قضایی شهرستان ها استان تهران هم اکنون برخی حوزه ها فاقد متصدی بایگانی راکد هستند.  

مدیرکل اسناد و امور مترجمان رسمی قوه قضائیه گفت: این مشكلات وجود دارد اما کار بخوبی پیش می رود. برای پیش برد طرح حدود 110میلیارد تومان بودجه برای تجهیز بایگانی ها نیاز داریم. 

وی خاطرنشان کرد: بحث بعدی جمع اوری اسناد مهم و ملی است که مشغول این کار هستیم. شناسایی فرآیند پالایش باید با شناسایی اسناد مهم و ملی همزمان باشد و برای این منظور آموزش هایی در استان داده شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *