شبکه های مجازی اصلی ترین خطر برای زبان مادری هستند/قدرت زبان کمرنگ شده است
مدرس و پژوهشگر حوزه علوم ارتباطات گفت: ظهور و بروز این گونه شبکه ها مانند اینستاگرام و یا تلگرام از حضور و گفتمان کلامی کاسته و همین عامل اصلی کمرنگ شدن زبان در سطح جامعه است.
وی شبکه های مجازی را یکی از عوامل ضربه زننده به "زبان مادری" دانست و ادامه داد: چیزی که این روزها بیشتر به زبان لطمه زده اینترنت و شبکه های مجازی هستند. زبان اصلی این شبکه ها زبان انگلیسی است و به واسطه استفاده زیاد از این رسانه ها و شبکه های مجازی به مرور زمان قدرت زبان فارسی کمرنگ شده و اصطلاحات خارجی جایگزین زبان می شوند.
این مدرس دانشگاه افزود: ظهور و بروز این گونه شبکه ها مانند اینستاگرام و یا تلگرام از حضور و گفتمان کلامی کاسته و همین عامل اصلی کمرنگ شدن زبان در سطح جامعه است. این مشکل حتی در خانواده ها هم به چشم می خورد. رفت و آمد و دید و بازدید ها کمتر شده و همه به جای صحبت با یکدیگر به استفاده از کامپیوتر و موبایل با هم ارتباط برقرار می کنند.
وی با اشاره به روابط کلامی در گذشته تصریح کرد: پیش از این خانواده ها دور بیشتر هم جمع میشدند و با جوانان در محل هایی مثل هیات ها و مساجد و جاهای دیگر دور هم نشسته و صحبت میکردند اما حالا داستان عوض شده و جوانان و در کل جامعه همه ارتباطات را از طریق رسانه های مجازی برقرار میکند. تجمعات کم شده و به همین واسطه زبان در حال حاضر در یکی از بحرانی ترین دوره های تاریخی خود قرار دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *