صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا به تنهایی قادر به حل "بحران افغانستان" نیست

۰۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۴:۰۱
کد خبر: ۲۸۲۰۲۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
واشنگتن‌فری‌بیکن نوشت: اتمام جنگ، ادامه وضعیت فعلی یا افزایش دوباره تعداد نیروها، گزینه‌های آمریکا در افغانستان است که جوابگوی بحران این کشور نخواهد بود وباید با کشورهای مهم منطقه وارد گفت‌وگو شود.
به گزارش سرویس بین الملل  پایگاه خبری «واشنگتن فری بیکن» در گزارشی نوشت: اوضاع در افغانستان وخیم است و آمریکا باید در مورد افغانستان و حل بحران آن تصمیم بگیرد.
 
در ادامه این گزارش آمده است: به زبان ساده، آمریکا برای ادامه حضور در افغانستان 3 گزینه پیش‌رو دارد: اتمام جنگ، ادامه وضعیت فعلی، یا افزایش دوباره تعداد نیروها.
 
این پایگاه خبری می‌نویسد: همه اینها گزینه‌های ضعیفی هستند. علت حضور ما در افغانستان این است که مانع سیطره طالبان بر افغانستان و تبدیل شدن دوباره این کشور به مرکز فعالیت تروریستی شود که تهدیدی برای آمریکا محسوب می‌شود.
 
واشنگتن فری بیکن می‌افزاید: اگر ما از افغانستان خارج شده و فعالیت خود را محدود به حملات پهپادی و عملیات‌های ویژه نمائیم، شاهد روی کار آمدن دولت طالبان در کابل و به وجود آمدن بی‌نظمی منطقه‌ای گسترده خواهیم بود.
 
اگر استراتژی و سطح فعلی نیروهای خود را حفظ کنیم، در آن صورت بن بست نامیمون فعلی ادامه خواهد یافت.
 
این پایگاه خبری با اشاره به سومین گزینه آمریکا در افغانستان، می‌نویسد: اگر هم تعهدات نظامیان خود را افزایش دهیم، در آن صورت عدم توانایی دولت کابل در حفظ دستاورد سربازان ما، دستاورد امیدوارکننده‌ای برای ما نخواهد داشت.
 
در هر صورت، اراده سیاسی اندکی برای افزایش نیروی قابل توجه وجود دارد و دیگر مانند سال 2011  هیچ حمایتی از یک اشغال بلند مدت و خشونت‌بار نمی‌شود.
 
واشنگتن فری بیکن می‌نویسد: به نظر می‌رسد که ما در صحنه ژئوپلتیکی، بدترین نتیجه ممکن را به دست آورده‌ایم. تاریخ همیشه یک شانس دوباره را در اختیار ما قرار نمی‌دهد و به دست آوردن فرصت برای یک شروع دوباره کار بسیار دشواری است، اما دولت جدید می‌تواند فکر دیگری برای این مسئله بکند.
 
در چنین شرایطی، موضوع مهمی وجود دارد که غالبا در گفتمان‌های ما درباره افغانستان به فراموشی سپرده شده است: اینکه افغانستان یک بازیگر به نسبت کوچک در صحنه بازی منطقه‌ای است؛ بازی که بازیگران اصلی آن، هند و پاکستان هستند.
 
این گزارش در پایان می‌نویسد: اگر ما یک نگاه جامع‌تر به مسائل وسیع‌تر منطقه‌ای داشته باشیم، می‌توانیم منافع و استراتژی خود در افغانستان را به شکل شفاف‌تری ببینیم.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *