صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اظهارنظر سینماگران درباره فیلم‌های 100 ثانیه‌ای

۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۰:۰۲
کد خبر: ۲۸۱۱۵۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
جمال شورجه، محمدمهدی عسگرپور، داریوش بابائیان و قاسم قلی‌پور از فیلم‌های 100 ثانیه‌ای به عنوان یك ظرفیت بزرگ یاد كرده و بر اهمیت این گونه فیلمسازی و یا سینمای مینیمال تاكید كردند.
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، جشنواره فیلم‌های 100 ثانیه‌ای قدیمی ترین جشنواره ثانیه ای جهان به شمار می‌آید. علاوه بر این جشنواره چند جشنواره ثانیه ای دیگر هم وجود دارد كه معروف ترین آن ها: جشنواره فیلم های60 ثانیه ای دانمارك، جشنواره 60 ثانیه ای پاكستان، جشنواره 60 ثانیه ای هند، جشنواره 100 ثانیه ای بوستون، ویدیو میكر ایتالیا و ... است. خوشبختانه، این جشنواره با پشت سر گذاشتن ده دوره اكنون به بلوغ و جایگاه تاثیرگذاری دست یافته و استقبال نزدیك به سه هزار اثر از بیش از یكصد كشور جهان در این دوره موید این موضوع است. بسیاری از صاحب نظران و كارشناسان با توجه به رشد تكنولوژی ارتباطی، گسترش فضاهای مجازی و شبكه های اجتماعی بر اهمیت این گونه فیلمسازی و یا سینمای مینیمال تاكید می‌كنند.

جمال شورجه تهیه كننده سینما و تلویزیون درباره ماهیت برگزاری «جشنواره فیلم 100» می گوید: جشنواره‌ای با این عنوان كه مختص فیلم‌های كوتاه 100 ثانیه‌ای است، سكوی خوبی برای فیلمسازان جوان است تا بتوانند از این مدیوم با این محدوده زمانی استفاده كنند و خودشان را محك بزنند. 

وی ادامه می دهد: به نظرم برگزاری این جشنواره كه برعهده حوزه هنری است، در حوزه فیلم سازی حركت خوبی است؛ خصوصا برای نسل جوان و خوش فكر و با استعداد فیلم سازان ما كه عادت كنند در كوتاه ترین زمان بهترین پیام را به مخاطب منتقل كنند. «جشنواره فیلم 100» از طرفی  فیلم سازان را به تولید آثار كم هزینه اما در عین حال موثر و همراه با پیام اخلاقی و تذكرات لازم، تشویق می كند تا فیلم هایشان مورد ارزیابی و حتی تشویق قرار بگیرد.

این صاحب نظر سینمایی درعین حال به دقت در ساخت فیلم‌های كوتاه و همچنین، رعایت اخلاق تاكید می كند و معتقد است اساسا، تولید فیلم‌های كوتاه 100 ثانیه‌ای فرصت‌های مناسب و خوبی در عرصه فیلمسازی برای انتقال پیام درست به مخاطب است؛ البته كمی هم با دشواری همراه است؛ چراكه باید در كوتاه‌ترین زمان بهترین پیام را به مخاطب منتقل كرد.
 
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل سابق خانه سینما، جشنواره فیلم‌های 100 ثانیه‌ای را دارای جایگاه و اهمیت ویژه می داند و بر این باوراست «جشنواره فیلم 100» از اهیمت زیادی برخوردار است چرا كه ممكن است بخشی از استعدادهای سینما از اینجا كارشان را شروع  كنند؛ به همین جهت پیگیری این رویداد همواره برای من جذاب بوده است.

وی به ویژگی های این جشنواره سینمایی می پردازد و ادامه می دهد: فشردگی و زمان كوتاهی كه  لازمه فیلم های بخش مسابقه است باعث می شود كه عصاره وجودی فیلمساز كشف شود؛ در واقع فیلمسازان باید در این زمان كوتاه داستانشان را روایت كنند و هدف و منظور خود را به مخاطب انتقال دهند و در این زمان كوتاه است كه استعداد و خلاقیت فیلمساز بیشتر نشان داده می شود و در واقع، عصاره و توانایی  آنها  به رخ كشیده می شود.

عسگرپور می افزاید: چنین توانایی قطعا، در فیلم های بلند و یا سریال ها نمی تواند نشان داده شود؛ چون فیلمساز از زمان كافی برای انتقال پیام خود برخوردار است.

داریوش بابائیان تهیه كننده سینما در مورد جشنواره فیلم‌های 100 ثانیه‌ای می گوید: جشنواره فیلم های مینیمال كه با محوریت موضوعی اخلاق برگزار خواهد شد، طبعا فكر خوبی پشت این اتفاق وجود دارد، در واقع نهاد یا سازمانی كه تصمیم به برگزاری چنین جشنواره ای گرفته است قطعا اهمیت اخلاق را هدف خود قرار داده ؛ موضوعی كه بسیار جای بحث و پرداخت دارد.

وی ادامه می دهد: حال به اعتقاد بنده اگر اتاق فكری وجود داشته باشد تا همگی این متولیان با بیان نظرات و ایده های خود به یك اجماع نظر درست و منطقی دست یابند و روی این نكته تمركز داشته باشند كه كدام یك از این جشنواره ها اثرگذاری بیشتری دارند، قطعا نتایج بهتری به دست خواهد آمد.
این تهیه كننده با سابقه سینما با بیان اینكه درهر حال هر اتفاقی هنری كه به نفع سینمای كشور باشد و گامی درست در جهت فرهنگ و هنر این مملكت بردارد، اتفاق خوبی است اضاه می كند: در خصوص جشنواره فیلم 100  امیدوارم این جشنواره با پیگیری اهداف مورد نظر خود تاثیر شایانی به همراه داشته باشد چرا كه مهم ترین موضوع همین كیفیت و اثرگذاری است. 

قاسم قلی‌پور تهیه كننده با بیان اینكه اگر هدف این رویداد سینمایی به واقع شناخت بهتر سینما و ایجاد فرصت و زمینه برای رشد و گسترش استعدادهای جوان و پویای سینما باشد و استعدادهای بالنده جوانان ما شناخته شود بی تردید حتی اگر به تعداد روزهای سال هم جشنواره داشته باشیم بازهم كم است. و می گوید: آرزو می كنم جشنواره فیلم‌های مینیمال جشنواره ای پویا و پژوهشی بوده و در صدد حمایت از استعدادهای جوان باشد. 

وی معتقد است المان‌ها و مفاهیم بسیاری در ادبیات و فرهنگ سرزمین ما وجود دارد كه هر كدام به خودی خود می توانند محور ساخت و تولید آثار قابل تأمل و مفیدی در عرصه هنر و فرهنگ باشند. در این میان متل ها كه در واقع نوعی شعر به حساب می آیند بار معنایی زیادی دارند، به همین در ساختار فیلم های كوتاه به ویژه فیلم های مینیمال با محدودیت زمانی صد ثانیه، متل های غنی و پرمعنایی در ادبیات ما وجود دارد كه می توانند دست مایه این گونه آثار قرار گیرند؛ متل هایی كه ابعاد مختلف اخلاقی و ارزشی زیادی در آن ها مستتر است و با توجه به اینكه محوریت موضوعی این جشنواره نیز اخلاق است، می توانند عناصر مهمی در خلق یك اثر هنری در مدت زمان كوتاه صد ثانیه باشند. 

این تهیه كننده سینما با بیان اینكه به نظر می رسد اگر كمی با دقت بیشتر به مفاهیم فرهنگی و پیشینه سرزمین مان نگاه كنیم بی تردید می توانیم برداشت های بسیار زنده و در عین حال سازنده ای داشته باشیم؛ مفاهیمی آموزننده كه قابل ترویج در سطح جامعه هستند. 

به اعتقاد وی مفاهیمی چون فرهنگ، تاریخ، ادبیات و ... صرفا به حرف نیست و می بایست در عرصه های هنری و فرهنگی نمود پیدا كنند و در این میان چه عرصه ای بهتر از عرصه تصویر كه چنین مفاهیم غنی و پرباری را دست مایه خود قرار دهد. 

وی می گوید: اگر ما به چنین نمودی از فرهنگ و هنر كشورمان دست پیدا نكنیم در آینده ای نزدیك ماحصل آن تهی شدن یك جامعه و در نهایت خودباختگی جامعه در پی دارد. من فكر می كنم فرصت های این چنینی می توانند كمك شایانی به پیوند میان فرهنگ و هنر سینما داشته باشند و در عین حال بستری برای بروز خلاقیت استعدادهای جوان باشند. 

قلی پور خاطرنشان می سازد: چنین اتفاقات های هنری و فرهنگی در صورتی نتایج مطلوب در بر خواهند داشت و موفق عمل خواهند كرد كه از حالت صرفا نمایشی خارج شده و با در نظر داشتن اهداف عملی، با برنامه ریزی صحیح پیش روند.    
 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *