«هوشمندی» و «تابآوری» دو مولفه کلیدی شهرهای فردا
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و رایزن جهانی طرح CPI سازمان ملل ضمن تشریح مسیر راهبری بهبود وضعیت شهرها، هوشمندسازی و تاب آوری را دو مولفه کلیدی در فرایند ساخت شهرهای فردا عنوان کرد.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه از جمله سیستمهای پویا میتوان به شهرها اشاره کرد که به صورت مستمر و مداوم در معرض تغییر و دگرگونی قرار دارند، یادآور شد: عبور از شهر ماقبل صنعتی به شهر صنعتی، شهر فراصنعتی و شهر اطلاعاتی، نمونهای از تغییرات در سیستم شهری است و رواج مفاهیم متنوعی از شهرها مانند شهر پایدار، شهر سبز، شهر هوشمند، شهر پاسخگو، شهر باز و ... همگی، نشان از پویایی ذاتی شهر دارند.
سخنگو و رایزن جهانی طرح CPI سازمان ملل با تاکید بر اینکه اساس حرکت به سمت این نوع شهرها، بر تغییر و تحول است، خاطرنشان کرد: یک شهر باز یا یک شهر هوشمند تلاش میکند خود را تغییر دهد، اجزای خود را دگرگون سازد، مدیریتش را به لحاظ چارچوب فکری و عملکردی تغییر دهد، شهروندانش را از نظر فکری متحول کند و همه این تغییرات را از مجرای فناوریهای نوین محقق کند.
وی در بخش دیگری از این سخنرانی با تاکید بر اهمیت رهبری تغییر در شهرها، افزود: شهرها جزو سیستمهای باز و پویا هستند که اجزا و عناصر آن و روابط بین آنها مدام در حال تعامل و تغییر است و در تعادل نگاهداشتن سیستم شهر، کاری است که رهبران شهری از طریق تغییر رویکردها و تغییر سیاستها انجام میدهند.
پورزرندی با بیان اینکه تغییر در شهرها باید نگاهی آیندهمحور داشته باشد، ادامه داد: شهرهای متعادل آینده، شهرهایی هستند که از منابع و زیرساختها، استفاده بهینه به عمل میآورند و پاسخگوی نیازهای شهروندان فعلی و آتی خود هستند.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به مولفه های مقاومت در برابر تغییر در شهرها نیز اشاره کرد و گفت: شهرها چون مکان تجمع و تراکم گروههای متنوع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با علائق و سلایق متفاوت هستند و از جغرافیای متفاوتی گرد هم آمدهاند اصولاً در برابر تغییرات، مقاومت میکنند.
وی افزود: برخی سیستمهای مدیریت شهری در راهبری این تنوع، موفق عمل میکنند و آن را به یک فرصت برای خلاقیت و نوآوری، تبدیل میکنند و برخی دیگر توان کنترل گروههای مختلف را ندارند و شهر به مکانی ناهنجار و خشن تبدیل میشود.
پورزرندی با تاکید بر اینکه مفاهیمی مانند تابآوری شهری، به دنبال به حداقل رساندن اخلال در سیستمهای اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی و نهادی در زمانهای تغییر است، یادآور شد: انعطاف شهری و شهرهای انعطافپذیر (Resilient Cities) نیز در همین راستا مطرح شده و شهرهایی مانند تورنتو، ونکوور و کالگری، در صدر انعطافپذیرترین شهرها قرار دارند.
وی در پایان تاکید کرد مدیران شهری باید بکوشند تا شهرهای فردا در عین تنوع، انعطافپذیر باشند.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *