صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختلافات ملکی در صدر پرونده‎های حقوقی/ تعارض اسناد ملکی با نقشه‎های شهرداری در دو منطقه مسگرآباد و مشیریه/ ضرورت مشاوره با کارشناسان حقوقی در فرآیند ثبت قرارداد

۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷:۱۵
کد خبر: ۲۸۰۰۳۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حسینی گفت: متاسفانه در دو منطقه مسگرآباد و مشیریه بین اسناد ملکی با نقشه‎های شهرداری تعارض وجود دارد که اصطلاحا به آن سر خوردگی می گویند، با اداره ثبت جنوب شرق تهران رایزنی کرده ایم و آنها نیز همکاری های لازم را ارائه داده اند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، سرکشی از مجتمع‎های قضایی در طول هفته، رسیدگی به مشکلات قضایی و اداری  همکاران و مشاهده عملکرد قضات از جمله برنامه‌هایی است که همواره مورد تاکید محاکم بوده است، این درحالی است که در جریان این بازدیدها فرصت مغتنمی برای ما پیش آمد تا با روسای برخی از مجتمع‎های قضایی به گفت‌وگو بنشینیم و از نزدیک با پرونده‌ها و حواشی کارهای آنها آشنا شویم.

درجریان بازدیدهای پوریانی رئیس کل محاکم تهران این بار قرعه به نام مجتمع قضایی شهید محلاتی افتاد که در جریان بازدیدی 4 ساعته وی به درخواست‌ها و مشکلات مراجعین و کارمندان اداری به صورت حضوری رسیدگی و دستورات قضایی لازم را صادر کرد.




مجتمع قضایی شهید محلاتی واقع در جنوب شرق تهران با 21 شعبه فعال به پرونده های حقوقی و کیفری مناطق 14 و 15 رسیدگی می کند.

در زمان انجام ملاقات‎های مردمی رئیس کل محاکم تهران با مراجعین فرصت را مغتنم شمرده و گفت‎وگویی با آقای حسینی سرپرست مجتمع قضایی شهید محلاتی انجام دادیم.

حسینی سرپرست مجتمع قضایی شهید محلاتی دارای 24 سال سابقه قضایی و بازپرسی ویژه قتل در دادگاه های کیفری استان تهران را در کارنامه قضایی خود دارد.

وی دکترای حقوق و در حال حاضر نزدیک به 4 سال است که سرپرستی مجتمع قضایی شهید محلاتی را به عهده دارد. در ادامه گفت‌وگوی ما را با سرپرست این مجتمع قضایی می‎خوانید: 

*: آقای حسینی در ابتدا بفرمایید که این مجتمع قضایی به طور کلی به چه دست پرونده هایی رسیدگی می‌کند.

حسینی: مجتمع قضایی شهید محلاتی با 21 شعبه فعال به پرونده‌های حقوقی وکیفری مناطق 14 و 15 تهران رسیدگی می کند که 11 شعبه آن حقوقی و 10 شعبه دیگر کیفری است.



وی ادامه داد: جمعیتی بالغ بر 2میلیون نفر با این مجتمع در ارتباط هستند و دعاوی مختلفی از جمله دعاوی حقوقی و اختلافات ملکی و دعاوی کیفری و خانوادگی در این مجتمع مورد رسیدگی قرار می گیرد.

*: بیشترین پرونده‌هایی که درحوزه حقوقی و کیفری مطرح رسیدگی قرار می گیرند مربوط به چه موضوعاتی هستند؟

*آقای حسینی: بیشترین پرونده ها در بحث کیفری مربوط به اختلافات خانوادگی و در بحث حقوقی مربوط به قراردادها و مشارکت ها است.

وی ادامه داد: به طور کلی از آنجایی که در این منطقه ساخت و سازهای فراوانی صورت می گیرد بیشترین پرونده ها مربوط به اختلافات ملکی است.

*: شما اشاره کردید که در بحث حقوقی بیشترین پرونده ها مربوط به قراردادها و ساخت و سازها است آیا با تسهیل قانون پیش فروش ساختمان همچنان این پرونده های در صدر قرار دارند و از میزان آنها کاسته نشده است؟

*حسینی : طبعا تصویب این قانون بی تاثیر نبوده است اما حاشیه نشینی و عدم اطلاع مردم از حقوق و قوانین مزید بر علت شده است علی رغم اینکه قانون پیش فروش ساختمان به تصویب رسیده است و در آن آژانس های املاک ملزم به تکالیفی شده اند ولی با این وجود باز هم شاهد اختلافات ملکی هستیم.

*: آقای حسینی به منظور کاهش پرونده های مربوط به اختلافات ملکی چه توصیه ای به مردم دارید؟

*حسینی : توصیه بنده به مردم این است که در زمان ساخت و ساز و مشارکت های ملکی دقت لازم را داشته باشند و در حد ممکن از مشاوره وکلا و حقوقدانها استفاده کنند و در مورد پیش خرید ساختمان ها حتما مشاوره لازم را انجام دهند.


* : به نظر می رسد با این توصیفات بیشتر شعبات مجتمع قضایی شهید محلاتی به پرونده های مربوط به اختلافات ملکی بپردازند.

*حسینی: خیر همانطور که بیان کردم پرونده های کیفری مربوط به دعاوی خانوادگی نیز در این مجتمع مورد رسیدگی قرار می گیرند و از طرفی وجود بزرگ راه هایی همچون آزادگان و امام علی (ع) پرونده ها و دعاوی مربوط به تصادفات نیز  در این مجتمع مطرح رسیدگی قرار می گیرد.

*: منظور شما از پرونده هایی که مربوط به اختلافات ملکی است به طورواضح چه پرونده هایی است؟

*حسینی: ببینید متاسفانه در دو منطقه مسگر آباد و مشیریه بین اسناد ملکی با نقشه های شهرداری تعارض وجود دارد که اصطلاحا به آن سر خوردگی می گویند با این توضیح که فردی منزل خود را تخریب می کند و زمانی که می خواهد ساخت و ساز جدیدی انجام دهد حین ساخت متوجه می شود خانه ای که آن را تصرف کرده با سندی که در ثبت وجود دارد منطبق نیست و این امر مشکلاتی را برای ساکنین منطقه ایجاد کرده است.

*: با این وصف برای حل پرونده های این چنینی نیاز به تعاملات گسترده ای با سازمان ثبت و یا شهرداری خواهید داشت در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟

*حسینی: ما با اداره ثبت جنوب شرق تهران رایزنی کرده ایم و آنها نیز همکاری های لازم را ارائه داده اند و آن قسمت هایی را که تداخل سند وجود داشته را شناسایی کرده اند امیدواریم در شورای عالی ثبت نیز تصمیمات قانونی مورد نظر گرفته شود تا مشکلات منطقه مرتفع شود.

*: آقای حسینی سالیانه چند پرونده در این مجتمع قضایی مورد رسیدگی قرار می گیرند آیا آماری از میزان پرونده های دارید چه تعداد پرونده در شعبه های این مجتمع مختومه شده است؟

*حسینی: سالیانه چیزی بالغ بر 35 هزار پرونده در دادگاه های این مجتمع قضایی مورد رسیدگی قرار می گیرد و طبق آمار سال گذشته 20 هزار پرونده در دادسرا مختومه شد این در حالی است که هر ماه تقریبا 3هزار پرونده به کلیه شعبات این مجتمع ارجاع داده می شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *