گسترش حلقه مراودات بانکی ایران در پسابرجام
بانکهای ايرانی در روابط با ساير بانکهای بين المللی از محدوديتهای تحريم خارج شدهاند و با گشايشهای پسابرجام شاهد گسترش بيشتر مراودات بانکی در سطح بين المللی هستيم.
ولی اله سیف، خواستار تعمیق بیشتر روابط بانکی ایران و مولداوی شد و تصریح کرد: ساده ترین نوع ارتباط بانکی، ارتباطات کارگزاری است که بر مبنای آن بانکها قادر به همکاری با هم خواهند بود.
بر این اساس در صورت تمایل بانکهای مولداوی برای ایجاد روابط کارگزاری، زمینه شکل گیری این نوع ارتباط بانکی طرفین فراهم میشود.
وی با بیان اینکه پیشنهاد تاسیس شعبه بانکهای ایرانی در مولداوی را با مدیران بانکهای ایران مطرح خواهد کرد، گفت: متقابلاً نیز بانکهای مولداوی در صورت تمایل میتوانند از این فرصت برای حضور در ایران استفاده کنند و با فراهم شدن زمینه همکاری، تاسیس بانک مشترک ایران و مولداوی در دستور کار طرفین قرار گیرد.
سیف تعامل با بانکهای مولداوی را کانال و بستر مناسبی برای همکاری بانکهای ایرانی و اروپایی خواند و اظهار داشت: حجم مبادلات و نقل و انتقالات ایران به حوزه کشورهای اروپایی قابل توجه است و میتوانیم از ظرفیت بانکهای مولداوی برای منافع مشترک در تجارت خارجی بهره بگیریم. ضمن آنکه به هر میزان زمینههای مشترک شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد و روابط از عمق مناسبی برخوردار شود، به دستاوردهای بزرگی برای طرفین دست خواهیم یافت.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانکهای ایرانی در سطح جهانی برای تعامل با بانکهای بین المللی محدودیتی ندارند افزود: برای بانکهای ایرانی محدودیت خاصی غیر از استفاده از دلار در مراودات بانکی وجود ندارد اگرچه در این مورد نیز بر اساس سند برنامه جامع اقدام مشترک، فعالیت با دلار برای بانکهای ایرانی نیز امکان پذیر است، لیکن بانکها و موسسات آمریکایی مجاز به همکاری با بانکهای ایرانی نیستند.
سیف ادامه داد: بیشتر معاملات و پرداختهای ایران با ارز یورو انجام میشود و سایر ارزهایی همچون یووان چین، وون کره و درهم امارت نیز در مبادلات بانکی ایران و شرکای تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه در برخی از کشورهای اروپایی بانکهای ایرانی به صورت شعبه حضور دارند، تصریح کرد: شعب بانکهای ایرانی در آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و کشورهای منطقه از جمله امارات متحده عربی و ترکیه فعال هستند و علاوه بر این، بانک مرکزی ایران با بانکهای مرکزی ایتالیا، اتریش و برخی کشورها ارتباط مستقیم دارد.
در این دیدار رئیس جمهور مولداوی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و مذاکره با مقامات کشورمان خاطرنشان کرد: کشور مولداوی دارای ظرفیتهای مناسبی برای متصل کردن بانکهای ایرانی و اروپایی به منظور انجام تعاملات دو سویه است.
«ايگور دودون» با بیان اینکه بانکهای مولداوی را برای حضور در ایران و ایجاد شعب تشویق خواهد کرد، افزود: در مرحله نخست باید بانکهای علاقهمند برای انجام همکاری از سوی طرفین معرفی و در مرحله بعد زمینههای ایجاد روابط کارگزاری و سهام داری مورد بررسی قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *