موافقت مجلس با طرح تحقیقوتفحص از شرکت ملی صنایع مس ایران
به گزارش گروه سیاسی ، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 24 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران با 126 رای موافق، 26 رای مخالف و 7رای ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در صحن با این طرح موافقت کردند.
اسماعیلی: لزوم بررسی ادعای برداشت و خروج 1800 میلیارد تومان از شرکت ملی صنایع مس
در ادامه داریوش اسماعیلی به عنوان یکی از طراحان طرح تحقیق و تفحص در تشریح طرح مذکور گفت: جایگاه شرکت ملی صنایع مس ایران در اقتصاد کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است از این رو نباید نسبت به عملکرد آن بی تفاوت بود.
نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ماده معدنی مس بعد از فلز آهن بیشترین ماده معدنی موجود در کشور است اظهار کرد: از این رو باید تلاش مضاعفی برای فراوری این ماده معدنی انجام شود تا از خام فروشی جلوگیری به عمل آید.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید مشخص شود موضوع اکتشاف مس در سراسرکشور به مرحله قابل قبولی رسیده است یا خیر ادامه داد: در این تحقیق و تفحص باید مشخص شود صنایع پایین دستی مس در استان های کشور به وجود آمده اند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته مطلبی عنوان شد مبنی بر برداشت و خروج 1800 میلیارد تومان از شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: باید مشخص شود برداشت و بلوکه شدن این اموال در خارج از کشور واقعیت دارد یا خیر. در این بین شرکت مذکورکمک های بلاعوضی را انجام می دهد که روند صدور مجوز ارائه چنین کمک هایی و دریافت کننده آن باید مشخص شود.
اسماعیلی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم اتفاق ناگواری که برای شرکت بازنشستگان فولاد به وجود آمد در حوزه شرکت بازنشتگان مس نیز رقم بخورد افزود: واگذاری صنایع حاکمیتی شرکت مس از دیگر اتفاقات عجیبی است که جای تأمل دارد؛ براساس قانون حداقل 20 درصد سهام باید مختص به شرکت های دولتی (ایمیدرو) باشد در حالی که در اقدامی سهام شرکت برای دریافت تسهیلات در رهن بانک قرار گرفته و به دلیل عدم پرداخت بدهی بانک اقدام به دریافت سهام کرده است و سهم ایمیدرو به 10 درصد کاهش یافته است که این امر موجب شده سازمان بازرسی کشور ودیوان محاسبات نتوانند به طور شایسته به بررسی این موضوع بپردازند.
نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس ادامه داد: گزارش هایی وجود دارد که مبنی بر آن شرکت مس در محدوده هایی اقدام به اکتشاف کرده اما پیش از آن محدوده مورد نظر را به ثبت نرسانده این در حالی است که برخی افراد آن مناطق را به نام خود ثبت کرده اند از این رو باید دلیل وقوع چنین اتفاقی مشخص شود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی از دیگر مشکلات مربوط به شرکت ملی صنایع مس است تصریح کرد: بیش از 15 هزار دام در شهرستان شهربابک استان کرمان به خاطر عدم رعایت مسائل زیست محیطی از بین رفتند و باید نحوه پرداخت خسارات مشخص شود.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی صنایع مس ایران در مجلس گذشته تصویب شد که بر این مبنا روند امور 90 درصد پیشرفت داشته است لذا می توان طی 3ماه آینده گزارش نهایی را آماده کرد.