صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران از فرهنگی غنی برخوردار است/رسانه‎های آمریکایی دست به فرافکنی علیه ایران می‎زنند/فرمان مهاجرتی ترامپ ادامه سیاست‎ خصمانه دولت اوباماست

۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۶:۰۱
کد خبر: ۲۷۷۳۸۸
تحلیل‌گر و فعال سیاسی آمریکایی در گفت و گو با خبرگزاری میزان ضمن تاکید بر فرهنگ غنی ایران گفت: فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ درباره ممنوعیت ورود شهروندان ایران و شش کشور دیگر به آمریکا ادامه سیاست‎ خصمانه دولت اوباماست.
 -گروه بین‌الملل: رندی شورت، تحلیل گر و فعال سیاسی آمریکایی ضمن محکوم کردن فرمان ترامپ در ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور اسلامی به آمریکا گفت: این اقدام به چالشی برای آمریکا تبدیل خواهد شد.


آنچه در ادامه می خوانید بخشی از گفت و گوی گروه بین الملل با این تحلیل گر آمریکایی است.


: نظر شما در رابطه با تصمیم اخیر دونالد ترامپ که از ورود مهاجران ایرانی به آمریکا جلوگیری می‌کند چیست؟

شورت: فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ که براساس آن مهاجرت شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، لیبی، سودان، یمن، سومالی، وعراق به آمریکا ممنوع می‌شود در واقع ادامه سیاست خارجی خصمانه دولت اوباما نسبت به کشورهایی است که الیگارشی حاکم بر آمریکا درپی کنترل و دستکاری اقتصادی و سیاسی آنهاست. سیاست خارجی هولناک دولت اوباما امور بین‌المللی آمریکا را در وضعیت به غایت ناپایداری قرار داد؛ دولت اوباما به صورت پنهانی  تروریسم جهانی را از نظر مالی پشتیبانی می‌کرد، امری که به اشتباه به مسلمانان نسبت داده می‌شود، درحالی که عاملان اصلی دامن‌زدن به خشونت در خاورمیانه خاندان پادشاهی وهابی حوزه خلیج فارس،اسرائیل، اتحادیه اروپا و کشورهای آنگلو-آمریکا هستند.

دستور اجرایی ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور مذکور به آمریکا در زمینه گرین کارت و کسانی که برای دست‌یابی به شغل، مسافرت، دیدار بستگان، و یا اقامت در آمریکا تازه موفق شدند ویزای  آمریکا را بگیرند سخت‌گیرانه و مناقشه‌برانگیز است. دوهفته بیشتر از عمر دولت ترامپ نمی‌گذرد و مسلما اجرایی‌شدن این قانون جدید ماه‌ها طول خواهد کشید درحالی که تحت تأثیر این قانون  مرزبانان و نیروهای امنیتی رفتاری خشونت‌آمیز و غیرانسانی با افراد بیگانه و غریب و دارندگان گرین کارت و ویزا مورد داشته‌اند.


: سیاست ضد مهاجرتی ترامپ چه پیامدهایی برای  آمریکا و دیگر کشورها در پی خواهد داشت؟

به نظرم پیامدهای این قانون ممنوعیت کوتاه‌مدت خواهد بود زیرا این محدودیت تنها به مدت 120 روز است و هیچ دلیلی وجود ندارد که باور داشته‌باشیم که این سیاستی دائمی خواهد بود.

دونالد ترامپ در حال تلاش است که وعده‌های انتخاباتی خود را عملی کند، اما در واقع اگر دیگر ملت‌ها نیز در پاسخ به این حرکت دونالد ترامپ، ورود شهروندان آمریکایی را به کشورهایشان ممنوع کنند شاید همه درسی آموزنده در راستای فرهنگ و تمدن بشری بیاموزیم. همه افراد ملت ها باید آگاه باشند که ما همه ساکنان جامعه جهانی هستیم و اگر یک ملتی چنین سیاست های بی‌پروایی را در پیش بگیرد و شهروندان خارج ازمرزهای خود را به داخل راه ندهند، در اساس امکان مسافرت شهروندان خود به خارج از مرزها را کم می‌‌کند.

به اعتقاد من در عملی‌شدن این فرمان ممنوعیت تناقض‌هایی را در درون خود دارد چرا که بر همه آشکار است که ارتباطی بین عملیات تروریستی در آمریکا و علیه نیروهای نظامی با عربستان سعودی، مصر، لبنان،کنیا، یمن، کویت، اردن، و اسرائیل وجود دارد. این اقدام ضد مهاجرتی به همراه تصمیم دولت ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی در ادامه با واکنش ها و محکومیت های جهانی مواجه خواهد شد که موجب گرفتاری های زیادی برای دولت جدید آمریکا خواهد شد. متأسفانه گرایش شدید اعضای دولت ترامپ به سمت صهیونیسم و مسیحیت و نگاه بدبینانه به مسلمانان و مردم جهان عرب بسیار خطرناک است و منجر به دامن زدن به سوء‌ظن به مسلمانان و همچنین ایجاد ناآرامی و آشفتگی در بین مسلمانان خواهد شد.

: تصمیم  ترامپ در راستای محدودیت مهاجرت، بر روی سیاهپوستان آمریکا و دیگر گروه‌های اقلیتی در این کشور چه تأثیری خواهد داشت؟ 

من به عنوان یک آمریکایی آفریقایی‌تبار مشاهده می‌کنم که مهاجرت چه ضربه‌های به افراد ملت من زده است.  سیاست های نژادپرستانه موجب شده که شمار زیادی از آفریقایی‌ها مورد سوء‌استفاده قرار گیرند. آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها از مهاجران به عنوان یک سلاح جمعیتی استفاده می‌کنند همانند رژیم صهیونیستی که از فلسطیننی‌ها به عنوان سلاح جمعیتی استفاده می‌کنند. خارجی‌هایی که به آمریکا می‌آیند بدون توجه به اینکه از کجا می‌آیند، از مزایایی استفاده می‌کنند که نتیجه مبارزه و کوشش ما برای استقرار عدالت و برابری است و هم‌اکنون از نعمت‌هایی استفاده می‌کنند که هیچ کوشش و تلاشی برای آن انجام نداده‌اند. آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار از خود می‌پرسند که چرا آمریکایی‌ها برای خارجی‌ها خانه و شغل دارند، اما ما باید در آمریکا به سختی زندگی می‌کنیم و هیچ شغلی نداشته باشیم؟ خارجی‌ها به محض ورود به خاک آمریکا از سیاست  ها و قوانینی دفاع می‌کنند که به شدت علیه ما آفریقایی‌های است.

این مردمی که هم‌اکنون در خیابان ها علیه سیاستهای نژادپرستانه تظاهرات می‌کنند در طول 8 سال گذشته کجا بودند که نیروهای پلیس- که بخش زیادی از آنها خارجی‌ها هستند- فرزندان ما را می‌کُشتند؟. دولت آمریکا نیازمند یک برنامه ممنوعیت مهاجرت 10 ساله است و دولت و حاکمان آمریکا باید نسل‌کُشی آفریقایی‌ها را به وسیله ممنوعیت زادو ولد و سقط جنین متوقف کنند درحالی که خارجی‌ها را تشویق می‌کنند که به آمریکا بیایند و زادوولد کنند. سکوت سیاهپوستان آمریکا بیانگر نوعی آسودگی است، بسیاری از سیاهپوستان از سیاستهای مهاجرتی دونالد ترامپ حمایت می‌کنند.

آن دسته از آفریقایی‌هایی که تحت نفوذ آموزه‌های صهیونیستی و لیبرال های آمریکا قرار ندارند آگاه هستند که پدیده مهاجرت به آمریکا تهدیدی جدی علیه بقاء و موجودیت آنهاست. در استرالیا، کانادا، نیوزلند، آمریکا و انگلیس از مهاجران برای خنثی‌کردن قدرت مردم محلی استفاده می‌کنند و  حقیقتا ما از این پدیده بسیار ناراحت و غمگین‌ایم. چرا ما محرومان بومی باید از موج مهاجرت مردمی خوشحال باشیم که توسط کسانی بر ما تحمیل می‌شوند که تصمیم به نابودی ما  دارند.

دولت آمریکا برنامه جمعیت جایگزین را از سال 1965 شروع کرده و میلیون ها نفر از ما تاریخی صدها ساله  وهزاران ساله از سکونت در خاک آمریکا داریم. چرا ما فرزندان بومی این منطقه و آفریقایی‌هایی که سال های متمادی در اینجا رنج کشیده‌ایم نگران خارجی‌هایی باشیم که برای مرگ ما به آمریکا می‌آیند؟ چرا باید همیشه خارجی‌ها استخدام شوند و آفریقایی‌های حتی با مدرک دکترا نادیده گرفته شوند؟


: در واکنش به سیاست ضد مهاجرت ترامپ، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که برخلاف آمریکا تصمیم ایران در این راستا کسانی که ویزای ایران را دارند شامل نخواهد شد و افرادی که پیش از این ویزای ایران را دریافت کرده‌اند از سوی ایران پذیرفته خواهند شد. شما چه نظری درباره این بیانیه دارید؟

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران دیپلمات باسابقه‌ و مذاکره‌کننده ماهری است و این تصمیم او بازتاب فرهنگ مهمان‌نوازی وتاریخ سرشار از رواداری مردم ایران است که قدمتی دیرین دارد. متأسفانه دیپلمات های آمریکایی خیلی کمی شناخت درست و دقیقی از انسانیت، مهربانی، ادب، دانش، و جهان‌وطنی بودن مردم ایران دارند. اما خوشبختانه رسانه‌های مسلط غربی نسبت به  موضع‌گیری وزیر امورخارجه ایران بی‌تفاوت نبودند که به صورت شرم‌آوری همیشه موضعی ضد ایرانی دارند. امیدوارم که آمریکایی‌های بیشتری به ایران سفر کنند و خود از نزدیک به فرهنگ ایرانیان آشنا شوند، آنگاه خواهند فهمید که رسانه‌های غربی چه دروغ هایی درباره فرهنگ ایران و مردم آن به خورد مردم کشورهای غربی می‌دهند.


: به نظر شما چرا دولت آمریکا کشورهای عربستان سعودی، پاکستان، افغانستان که از حامیان اصلی تروریسم در منطقه و جهان هستند در لیست فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ قرار نداده‌است؟

باید توجه داشته باشیم که دولت آمریکا این لیست را با توجه به ملاحظات اقتصادی، راهبردی، سیاسی، روابط اقتصادی آمریکا، همکاری های چندجانبه، نهادهای مالی، ومنافع صنعتی نظامی تهیه شده‌است. هم‌اکنون نزدیک به 15 درصد اقتصاد آمریکا متعلق به عربستان سعودی است وتصمیم آنها مبنی بر استفاده از دلار در معاملات فروش نفت موجب افزایش ارزش دلار آمریکا می‌شود. از سویی دیگر خط‌‌ ‌لوله‌ها و پایگاه‌های آتی در افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار هستند که آمریکا تمایل دارد که آنها را در آسیای مرکزی داشته باشد وهمچنین افغانستان از مهمترین کشورهای تولید مواد مخدر و تریاک است که می‌توان آن را به مواد خطرناکی مانند هروئین تبدیل کرد که برای تضعیف مردم کشورهایی که علیه منافع آمریکا هستند و همچنین به عنوان پوششی برای عملیاتهای امنیتی به کارگرفته می‌شود.



مصاحبه از فاطمه محمدی



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *