صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اسد: همکاری مسکو و واشنگتن به نفع جهان است

۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۲:۰۱
کد خبر: ۲۷۷۱۰۶
رئیس جمهور سوریه تاکید کرد که همکاری بین روسیه و آمریکا برای همه جهان از جمله سوریه مثبت خواهد بود و باید منتظر بمانیم تا ببینیم ترامپ چه خواهد کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از مهر؛ به نقل از سانا، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با رسانه های بلژیکی تاکید کرد که همکاری بین روسیه و آمریکا برای همه جهان از جمله سوریه مثبت خواهد بود.

بشار اسد تصریح کرد: سوریه متعلق به سوری‌هاست و صلح در صورت مبارزه با تروریسم و تروریست‌ها، توقف ورود تروریست ها به کشور و توقف انواع حمایت‌های لجستیکی از آنها و مذاکره بین سوری‌ها برای تعیین سرنوشت آینده‌ و نظام سیاسی کشورشان محقق می‌شود.

رئیس جمهور سوریه اعلام کرد: آنچه که ما از سوی دونالد ترامپ در جریان کمپین انتخاباتی‌اش و بعد از آن شنیده‌ایم وعده‌ای است که برای مبارزه با تروریست‌ها و به طور اساسی داعش داده و آن را در اولویت برنامه‌های خود اعلام کرده است. به اعتقاد من ما باید منتظر بمانیم و هنوز زود است که پیش‌بینی اقدامی عملی را داشته باشیم؛ احتمالا مساله به همکاری بین آمریکا و روسیه بستگی داشته باشد. معتقدیم این برای تمام جهان از جمله سوریه مثبت خواهد بود.

وی درباره روند صلح در سوریه به ویژه بعد از نشست‌های آستانه، گفت: این موضوع به مسائلی بزرگتر مربوط است، اینکه چگونه می‌توانیم ورود تروریست‌ها به سوریه را متوقف کنیم، چگونه جلوی حمایت کشورهای منطقه‌ای مثل ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس یا کشورهای اروپایی مثل فرانسه و انگلیس یا آمریکا را از تروریست‌ها بگیریم. آستانه یکی از طرح‌هایی است که به مذاکره میان سوری‌ها مربوط است و هنوز زود است که درباره آستانه قضاوت کنیم. نشست اول مثبت بود؛ زیرا درباره اصول مربوط به وحدت سوریه بود که خود سوری‌ها آینده‌شان را تعیین می‌کنند. ما شاهد برگزاری آستانه ۲ نیز خواهیم بود. صلح دو اساس دارد؛ یکی مبارزه با تروریسم و توقف حمایت از تروریست‌ها و دوم مذاکره میان سوری‌ها برای تعیین آینده کشورشان.

بشار اسد افزود: آتش‌بس هنوز پایان نیافته است. نقض آتش‌بس در هر نقطه جهان ممکن است رخ بدهد. در هر جنگی این مساله رخ می‌دهد اما این به معنای آن نیست که سیاستی برای نقض آتش‌بس از سوی دولت یا هر طرف دیگری وجود دارد تا به این لحظه آتش‌بس پایدار بوده است.

رئیس جمهور سوریه بیان داشت: ما از آغاز بحران یا جنگ علیه سوریه از هر وسیله ممکنی برای تحقق صلح استفاده کردیم. زمانی که درباره تروریست‌ها شامل القاعده، النصره یا داعش صحبت می‌کنیم به نظر من هیچ کسی در جهان وجود ندارد که باور کند این‌ها آماده مذاکره هستند. آن‌ها روش و ایدئولوژی خاص خود را دارند. برای همین من معتقدم که مذاکره با النصره و القاعده یکی از ابزارهای ما نیست. اگر کسی بخواهد از نظر فردی تغییر کند ما آماده عفو او هستیم.

وی در خصوص نقش آمریکا در جنگ علیه داعش در سوریه گفت: اگر می‌خواهید درباره ائتلاف آمریکا صحبت کنید، پس باید بگویم که این ائتلاف یک ائتلاف خیالی است؛ زیرا داعش طی دوره حملات این ائتلاف نفوذ خود را افزایش داده است. این عملیات غیرقانونی است چراکه بدون مجوز و موافقت دولت سوریه صورت می‌گیرد. این عملیات‌ها نقض حاکمیت کشور ماست. ما از این عملیات‌ها راضی نیستیم.

بشار اسد تأکید کرد: اگر مردم سوریه رئیس‌جمهور دیگری را انتخاب کنند، من باید کنار بروم. این یک مساله بدیهی است؛ زیرا قانون اساسی چیزی است که رئیس‌جمهور را براساس رأی مردم تعیین یا برکنار می‌کند.

رئیس جمهور سوریه درباره اینکه چرا همواره فردی از خانواده اسد حکومت را در دست دارد، گفت: ما مالک سوریه نیستیم و خانواده من نیز مالک سوریه نیستند. شاید این اتفاقی باشد چراکه رئیس‌جمهور اسد هیچ وارثی در این نهاد نداشت که بخواهد جانشینش باشد. برای همین صحبت‌هایی که در رسانه‌های غربی از زمان انتخاب من به عنوان رئیس‌جمهور سوریه منتشر شده، درست نیست اینکه می‌گویند جای پدرش را گرفت یا اینکه پدرش او را در این سمت گماشت، درست نیست. سوریه ملک سوری‌هاست و هر شهروند سوری حق دارد که در این پست باشد.

وی درباره نقش بلژیک در سوریه تاکید کرد: بگذارید درباره موضع سیاسی اروپا به طور کلی صحبت کنم. بسیاری در منطقه فکر می‌کنند اروپایی‌ها حضور سیاسی ندارند. آن‌ها از اربابشان آمریکا تبعیت می‌کنند در نتیجه سؤال اکنون باید از آمریکایی‌ها پرسیده شود. اروپایی‌ها آنچه را که آمریکایی‌ها می‌خواهند اطاعت و اجرا می‌کنند. آن‌ها کشورهای مستقلی نیستند و بلژیک نیز بخشی از اتحادیه اروپاست.

بشار اسد در جواب این سؤال که آیا اگر به عقب بازگردید فکر می‌کردید بتوانید جلوی این جنگ داخلی را بگیرید، گفت: خیر. چراکه کشورهایی مثل عربستان، قطر، ترکیه، فرانسه، انگلیس و آمریکا نیت پستی برای برهم زدن ثبات سوریه داشتند؛ برای همین مساله مربوط به سوری‌ها نیست البته این به این معنا نیست که ما قبل از جنگ از هیچ گونه مشکلی رنج نمی‌بردیم. من نمی‌گویم مساله تنها به آن‌ها مربوط است اما آن‌ها همان کسانی‌اند که طرح را برای به راه انداختن این جنگ به دست گرفتند. برای همین ما نمی‌توانستیم جلوی آن را بگیریم.

وی درباره موضع سازمان ملل گفت: بیشتر این مواضع و قطعنامه‌هایی که علیه سوریه صادر می‌شود جانبدارانه هستند. برای همین شاید روسیه و چین بارها از حق وتو استفاده کردند چراکه از این حقیقت آگاهند. برای همین ما مواضع سازمان ملل را قبول نداریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *