صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تهیه طرح ویژه برای بافت تاریخی شهر خوسف

۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۷۶۴۷۵
به‌دلیل ارزش‌های معماری و فرهنگی بافت تاریخی شهر خوسف، برای این بافت طرح ویژه تهیه می‌شود.
به گزارش گروه جامعه ،علی شریعتی‌منش معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی،گفت:در جریان برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی خراسان جنوبی در بهمن امسال و با توجه به تأکید محسن طوسی، رئیس اداره حفظ و احیای بناهای تاریخی، طرح ویژه محدوده تاریخی تهیه می‌شود. هدف از این طرح حفظ بافت تاریخی خوسف به‌لحاظ ارزش‌های معماری سنتی، بومی و فرهنگی آن است.

وی افزود: شهر خوسف که در 35کیلومتری غرب بیرجند واقع شده و دارای بافت تاریخی باارزش و زیبایی است در جریان کنگره تاریخ معماری و شهرسازی خراسان جنوبی توجه شرکت‌کنندگان را جلب کرد. این بافت دارای بناهایی همچون مسجد جامع، آب‌انبار، خانه‌های تاریخی، حسینیه و مدارس علمیه است.

شریعتی‌منش بیان کرد: 24 اثر تاریخی در این بافت در فهرست آثار ملی ثبت شده که شامل 14 خانه، چهار مسجد، یک قلعه، یک مدرسه علمیه، دو آب انبار و دو آرامگاه است. توسعه شهری خوشبختانه آسیب کمتری به این بافت وارد کرده و زندگی در آن جریان داشته است و همچنان گذرهای بافت و آثار تاریخی زنده و پویا در آن وجود دارد.‌

وی گفت:در حاشیه این بافت زیبا آرامگاه ابن‌حسام خوسفی، شاعر و مدیحه‌سرای قرن هشتم، بر بالای صخره‌ای دیده می‌شود که خود از افتخارات فرهنگی خوسف است. خانه زادگاه دکتر غلامحسین شکوهی، پدر علم تعلیم‌ و‌ تربیت، نیز در این بافت قرار دارد که شهرداری خوسف آن را مرمت و بازسازی کرده است.

شریعتی‌منش افزود: مساحت بافت تاریخی خوسف 20 هکتار است که مطالعات اولیه آن برای تعیین و تصویب محدوده تاریخی آغاز شده است و امید می‌رود تا پایان سال جاری این اقدام مهم به‌انجام برسد.
انتهای پیام/ 

برچسب ها: معماری خوسف

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *