صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمبود قوانین در بحث مبارزه با قاچاق کالا جبران شود/ چرا باید دستور مقام معظم رهبری به عنوان یک راهبرد و سیاست قابل توجه بر روی زمین بماند؟

۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰:۴۹
کد خبر: ۲۷۶۲۸۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: راه اصلی مبارزه با قاچاق کالا بستن مرزها و مبادی ورود کالای قاچاق و دوم از بین بردن کالاهای قاچاق کشف شده است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دادستان کل کشور در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن تبریک فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب که با خون خودشان درخت انقلاب را بارور ساخته‌اند، اظهار کرد: همه می دانیم که مسئله اقتصاد برای هر کشور و جامعه ای رکن اساسی برای پیشرفت، سعادت و رفاه است؛ اما اقتصادی که مبتنی بر یک روش سالم و عادلانه باشد.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه اقتصاد مبتنی برسلامت و عدالت برای پیشرفت و سعادت هر کشوری ضروری است، گفت: اگر اقتصاد مبنی بر سلامت وعدالت نباشد به تعبیر قرآن کریم یک نوع طغیان است.
وی ادامه داد: اساسا اقتصاد می تواند یک اقتصاد عادلانه، سالم و موجب پیشرفت همه جانبه جامعه باشد و می تواند یک اقتصاد ناسالم ، آلوده و بیمار باشد که نام آن را در برداشت از تعالیم قران و فرهنگ اسلام اقتصاد طاغوتی می گذاریم.

دادستان کل کشور افزود: باید بدانیم که ما هم اقتصاد طاغوتی داریم و هم طاغوت اقتصادی واساسا واژه طاغوت مبالغه ای از طغیان است.
این مسئول عالی قضایی بیان کرد: طغیان به معنی تجاوز از حدود و مرز، میانه روی و اعتدال و حق و عدالت است. هر اقتصادی که از حد و مرز اعتدال، سلامت و حق و عدالت تجاوز کند اقتصاد طاغوتی می شود و طاغوت اقتصادی هم کسانی هستند که این حدود و مرزها را می شکنند.

 وی تصریح کرد: شما عزیزانی که در این همایش حضور دارید درسراسر کشور در سنگر مبارزه با این نوع طاغوت در حال تلاش هستید و قدر تلاش و جهاد خود را می دانید والبته باید بهتر بدانید.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری در ادامه گفت: با یک مطالعه ملاحظه خواهید کرد که امروز استکبار برای از پا درآوردن نظام جمهوری اسلامی تمام توان خود را متمرکز کرده که به اقتصاد کشور ضربه وارد کند واز طریق اقتصاد، کشور را زمینگیر کند. 

وی اظهار کرد: تحریم هایی که سالها است استکبار به کشور ما به نظر خودش تجویز کرده است و فشار تحریم اقنصادی را بر این کشور افزایش داده برای این است که از این طریق بتواند ضربه کاری خود را به نظام وارد کند، البته دشمن راه‌ها و استراتژی های دیگری هم دارد که چون مرتبط با این همایش نیست وارد آن نمی شویم.

دادستان کل کشورافزود: یکی از اولین راههایی که دشمن برای ضربه زدن به کشور انتخاب کرده است راه تحریم است که فشار اقتصادی برجامعه آنقدر افزایش دهد که به گمان خودشان مردم از نظام جدا کند و جدا شدن مردم ازنظام همان و از بین رفتن نظام نیز همان خواهد بود.

این مقام عالی قضایی اظهار داشت: بنابراین شما عزیزان در سنگری در حال خدمت هستید که خروجی زحمات شما می تواند تقابل با این توطئه های شیطانی استکبار باشد، لذا کمر خود را محکم ببندید و با توکل بر خدا و قصد قربت دراین عرصه تا می توانید تلاش کنید، بنده نیز به سهم خود از تلاش شما تشکر می کنم.

 وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: هر کاری احتیاج به دو نکته اساسی دارد؛ یعنی ما باید ضمن انجام تلاش های خود و تقویت نکات قوت به آسیب هایی که متوجه کار هست هم بپردازیم. یعنی باید نقات ضعف را شناسایی کرده و در رفع آنها تلاش کنیم. البته در نشر برخی صحبت های من در جلسه قبلی برخی رسانه ها کمی سخنان مرا نامناسب جلوه دادند که روش پسندیده ای نیست لذا اگر سخنی نشر می شود هر دو جهت آن سخن باید لحاظ شود یعنی هم نیمه پر و هم نیمه خالی لیوان باید دیده شود.

 حجت الاسلام والمسلمین منتظری تصریح کرد: هرگز زحمات نیروی انتظامی چه کسانی که در مبارزه با مواد مخدر تلاش می کنند و چه کسانی که در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز زحمت می کشند بر کسی پوشیده نمی ماند.

دادستان کل کشورافزود: باید بدانید و می دانید که شما عهده دار یک مسئولیت سنگین و خطیری هستید که جامعه بسیار مهم است. برای  تحقق اقتصاد مقاومتی مسئله مبارزه با قاچاق کالا باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

این مقام عالی قضایی اظهار داشت: به نظر بنده امروز در جامعه اقتصادی ما قاچاق کالا و ارز در حکم خوره و بیماری خطرناکی است که به بدنه اقتصاد افتاده است و اگر با این بیماری به صورت جدی برخورد نشود قطعا به جامعه آسیب جدی می رساند. می دانید خوره یک بیماری است که شدید آن انسان را از بین می برد و ضعیف آن حداقل زیبایی چهره را مورد آسیب قرار می دهد پس قاچاق بسیار خطرناک است.
 وی  بیان کرد: آماری که بنده درباره قاچاق کالا مطالعه کردم نشان دهنده دو چیز است اول اینکه تلاش های شماعزیزان را نشان می دهد که موفق شدید با مبارزه جدی خود با این پدیده شوم روند مبارزه با قاچاق را تشدید کنید و نتیجه این تشدید طبیعتا افزایش کشفیات است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری اظهار کرد: آمار 10 ماهه را که دیشب نگاه می کردم ارزش کالاهای قاچاق کشف شده در هشت ماه سال جاری حدود 6 هزار و 313 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است که مبلغ کمی نیست که از این مبلغ 2 هزار و 124 میلیارد و 300 میلیون تومان مربوط به قاچاق جنس و کالا و 3 هزار و 732 میلیارد و 800 میلیون تومان مربوط به قاچاق ارز و 456 هزار و 500 میلیون تومان ارز مکشوفه حاصل از پول شویی بوده است که درسال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 76 درصد افزایش داشته است.

دادستان کل کشور گفت: از این میزان کشفیات حدود 91 درصد توسط شما عزیزان کشف شده است و 9 درصد دیگر آن توسط دستگاه های دیگر کشف شده است که این آمار برای شما افتخارآمیزی است وباعث سربلندی شما می شود.

این مسئول عالی قضایی به نکته دوم اشاره کرد وگفت: یک جهت دیگری که باید به آن توجه کرد این است که باید تلاش کنیم که اصلا کالای قاچاق وارد کشور نشود. افزایش کشفیات افتخار آمیز است اما ا فتخار بالاتر آنجایی است که تلاش و برنامه ریزی شما ودیگران به گونه ای عمل کنند که قاچاق کالا اصلا نداشته باشیم؛ یعنی قاچاق کالا اصلا وارد نشود که شما در گمرک و یا مرزها با زحمت مواجه نشوید.
 وی بیان کرد: باید تلاش شود که یک برنامه ریزی خوب و راهبردی در این زمینه اتخاذ شود. ان شاء الله عزیزان ما در نیروی انتظامی با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک و سایر دستگاه های مربوطه این کار مهم را به صورت جدی پیگیری کنند یعنی به طور کلی به مرحله ای برسیم که از مرزها اجازه ورود کالای قاچاق داده نشود.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: یکی دیگری ازنکاتی که باید مد نظر قرار گیرد این است که در اینگونه همایش ها ضمن اینکه که به نقاط مثبت کار می پردازید، به آسیبها، ضعف ها و اشکالات کار هم پرداخته شود واگر اقداماتی برای رفع این اشکالات ونقاط ضعف لازم است انجام پذیرد. اقداماتی که در قوای سه گانه و سایر دستگاه ها باید صورت گیرد دسته بندی کرده و به مقامات مربوطه گزارش شود مثلا در باب تقنین بگویید که ما این اشکالات را داریم.

دادستان کل کشوراظهار کرد: در قوه قضائیه، دولت، وزارت اقتصاد، گمرگ و سایر دستگاه ها هم اگر اشکالاتی مربوط به کار است آنها را دسته بندی و تبیین کنید و گزارش کنید. این موضوع برای همه دستگاه ها صدق می کندواگر مشکلی درکار خود دارید باید آنها را به آن دستگاه ها ارسال و گزارش کنید.

این مقام عالی قضایی بیان کرد: باید شناسایی آسیب ها یکی از خروجی های این همایش ها باشد و حیف است که این همه تلاش و سرمایه گذاری وحضور در این جهاد بزرگ انجام شود اما خروجی مناسب نداشته باشد.

 وی گفت: بنا به فرموده مقام معظم رهبری قاچاق کالا در حکم یک خنجر است. قاچاق برای کشورحکم خنجری دارد که می تواند آن کشور را از بین ببرد. مبالغی که برای کشفیات اعلام شده مبالغ زیادی است و مربوط به همه کالاهای مکش.فه نیست اما همه می دانیم که بخشی از کالاهای کشف نمی شود و مبالغ آنها بالاتر از اینها است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری بیان کرد: مبلغ 6 هزار و 313 میلیارد برای یک کشوریک عدد کمی نیست و اقتصاد و جامعه کارگری ، کارگاه ها وکارخانجات ما را می تواند با آسیب جدی مواجه کند. گاهی اوقات به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مثلا در تلویزیون مشاهده می کنم که یک کارگاه کوچک که دارای تعدادی نیروی حدود 5 یا 10 نفر است گلایه می کنند که با زحمت در حال اداره کارگاه هستیم و ورود کالای قاچاق ما را زمینگیر کرده است. لذا وقتی کالای قاچاق چنین ضربه ای به اقتصاد کشور وارد می کند، شما باید تلاش کنید که با این بیماری به طور جدی مقابله شود.

دادستان کل کشور تصریح کرد: تلاش شما در این باره قابل تقدیر است اما باید در جاهای اصلی متمرکز شوید. این برنامه ها باید به گونه ای باشد که مرزها کنترل شود و از ورود کالای قاچاق از همان ورودی های اولیه جلوگیری شود.

این مقام عالی قضایی گفت: بحث مبارزه با قاچاق کالا باید به گونه ای باشد که تاثیر آن برای عوامل آن یک عمل مضر باشد ونه سودآور.
 وی در بخش دیگری ازسخنانش به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در دو مرحله ازبیاناتشان در رابطه با قاچاق کالا فرمودند که کالاهای قاچاق مکشوفه را آتش بزنید. البته این کار یکی دو بار به صورت نمادین هم انجام شد اما تعطیل شد و حال باید پرسید که چرا باید دستور مقام معظم رهبری به عنوان یک راهبرد و یک سیاست قابل توجه بر روی زمین بماند، اگر مشکل قانون است باید برطرف شود.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری از دولت و مجلس خواست که نسبت به این امر مهم اقدام کنند و اگر در این زمینه کمبود قانون داریم جبران شود.

وی تصریح کرد: چه از طریق لایحه و چه از طریق طرح در مجلس برنامه ریزی صورت گیرد که قاچاق کالا و برخی اموالی که کشف می شوند الزاما معدوم شوند. البته اموالی که کالای ممنوعه هستند معدوم می شوند اما کالاهایی مثل البسه و لوازم برقی که قاچاق می شود و قابلیت استفاده دارند هم باید معدوم شوند تا زمانی که این کالاها به صورت قطعی در مسیر نابودی و معدوم کردن قرار نگیرند هم برای قاچاقچی امید وجود دارد، هم برای اقتصاد کشور مضر است و هم موجب آسیب جدی به بازار کار و تعطیلی و نیمه تعطیلی کارخانه ها می شود.

دادستان کل کشور بیان کرد: عقل و منطق اجازه می دهد که این کار انجام شود ولو اینکه از منظر برخی افراد این کار نوعی ضرر و زیان به اقتصاد کشوراست اما در یک محاسبه منطقی اگر به صورت جدی وارد معدوم کردن کالای قاچاق شویم در نهایت به نفع اقتصاد خواهد بود، لذا تاکید می کنم که اگر در این زمینه نقص قانونی داریم مجلس کاری کند که به الزام قانونی تبدیل شود. هم دولت هم ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز، هم قوه قضائیه و هم سایر دستگاه ها مکلف شوند که این کالاها که به صورت غیرمجاز وارد کشور شده در اولین فرصت معدوم کنند. این کالاها اگر معدوم شده وآتش زده شوند قاچاقچیان کمتر به سمت قاچاق نمی روند. ریسک قاچاق کالا باید آنقدر بالا رود که قاچاقچی در محسابه های خودش متوجه شود که قاچاق برای او دیگر منفعتی ندارد. 

این مقام عالی قضایی افزود: نکته دیگری که بر آن تاکید داریم این است که در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا یک تعامل و همکاری بین دستگاهی را نیازمند هستیم. آن بخشی که مربوط به قوه قضائیه است اگر اشکالاتی وجود دارد حتما منتقل کنید. دراستان ها به مراکز دادگستری و درتهران به دادستانی کل مشکلات خود را در راه مبارزه به قاچاق کالا و ارز منتقل کنید.

 وی  بیان کرد: خوشبختانه در دادستانی کل در معاونت اقتصادی دادستانی کل اداره ای برای مسئله قاچاق کالا وارز راه اندازی کرده ایم و معاون اقتصادی دادستانی کل مسئول این کار است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: ما در این زمینه آمادگی کامل داریم هر چند که هنوزساختار اداری آن تکمیل نشده است ولی درخدمت شما هستیم.

دادستان کل کشور تصریح کرد: بنده در همین جا به شما قول می دهم هر اشکالی که در ارتباط با بخش قضایی داشتید دکتر نوری معاون اقتصادی دادستانی کل پیگیری می کنند و هرموضوعی که مرتبط با قوه قضائیه است، بلافاصله به این معاونت منتقل کنید.
این مقام عالی قضایی اظهار داشت: باید همه با هم تلاش کنیم که این بلیه را از بدنه اقتصادی جامعه حذف کنیم.

 وی گفت: ممکن است بعضی از دستگاه ها به دنبال منافعی باشند که در معدوم کردن کالاها سنگ اندازی  کنند که در این زمینه دو راه وجود دارد که راه حل اول این است که قانون همه دستگاه ها را مکلف کند که همه کالاهای قاچاق از بین ببرند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: معنی ندارد که ما سازمان املاک تملیکی داشته باشیم که این سازمان به دنبال این باشد که از محل فروش این  کالاها درآمد کسب کند این درآمد نیست بلکه زهری است که بدنه اقتصاد جامعه را از پای در می آورد لذا اگر این کار به قانون تبدیل شود همه از آن تبعیت می کنند. 

دادستان کل کشور بیان کرد: گفته می شود که ما آنقدر کالای قاچاق در انبارها داریم که دیگر جایی برای نگهداری و ضبط کالا بافی نمانده است، من درجایی به مسئولان نیروی انتظامی گفتم که باید همه تلاش کنیم که این سیاست راهبردی مقام معظم رهبری را که دوبار روی آن تاکید کرده اند را عملیاتی کنیم. نباید این کار تنها با یکی دومورد معدوم سازی به صورت نمادین محدود شود و امیدوارم با تعامل بین دو دستگاه نیروی انتظامی و دستگاه قضایی این مسئله برطرف شود.

این مقام عالی قضایی گفت: تا زمانی که ما به صورت جدی و با الزام قانونی در مسیر نابود کردن کالای قاچاق  نباشیم همچنان باید شاهد این رویه باشیم. راه مبارزه با قاچاق کالا این است که به مجرد کشف واثبات قاچاق بودن کالا آن را از بین ببریم واین فرصت را ندهیم که فرد قاچاقچی دنبال سند سازی، پارتی بازی و ... باشد که  کالای قاچاق خود را آزاد کند لذا تنها راه جدی مبارزه با قاچاق پس از بستن مرزها از بین بردن کالای قاچاق است.

 انتهای پیام/




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *