شورای حل اختلاف قزوین رتبه پنجم مصالحه کشور را کسب کرد
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین گفت: سال گذشته شوراهای حل اختلاف استان قزوین در بحث مصالحه مقام پنجم کشوری را کسب کرد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، بیژن شیبانی در مراسم تجلیل از قضات نمونه و اعضای شعب، دبیران و کارکنان نمونه ستادی شوراهای حل اختلاف استان بیان کرد: سال جاری تعداد پرونده های وارد شده به شوراهای حل اختلاف 53 هزار و 720 فقره بوده که از این تعداد 53 هزار و 600 فقره پرونده های مختومه هستند.
وی ادامه داد: سال گذشته 38 درصد از پرونده ها ی قابل مصالحه منجر به سازش شد و طی 10 ماهه سال جاری نیز 33 درصد از پرونده های قابل مصالحه به سازش ختم شدند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین اضافه کرد: سال گذشته شوراهای حل اختلاف استان قزوین در بحث مصالحه مقام پنجم کشوری را کسب کرده است.
وی افزود: یکی از مسائلی که در شورا به آن توجه می شود، بحث آموزش است که در آموزش مقام اول و در پرونده های مختومه موفق به کسب مقام چهارم کشوری شده ایم.
شیبانی صلح و سازش را یکی از رویکردهای اساسی شورای حل اختلاف دانست و توضیح داد: برای افزایش سازش در پرونده های مصالحه از افراد معتمد استفاده می شود البته ما تلاش میکنیم تا فرهنگ گذشت و سازش را در میان اقشار مختلف جامعه تبیین و تشریح کنیم.
وی اعلام کرد: قانون آیین دادرسی مدنی در موارد 178 الی 193 قواعد و ضوابط صلح و سازش را تعیین کرده است که در ماده 178 این قانون اعلام میدارد: در مرحلهای از دادرسی مدنی، طرفین میتوانند دعوای خود را به طریق سازش خاتمه دهند که این ضوابط در مواردی که اعلام شده صورتبندی و مندرج است که یا به صورت رسمی یعنی با سند رسمی در دفترخانه اسناد رسمی، صلح و سازش خود را ثبت کنند یا در جلسه دادگاه اعلام سازش میکنند و در صورت جلسه دادگاه قید و به امضای طرفین میرسد.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین اظهارداشت: دستگاه قضا با هدف توجه تخصصی و جدی تر به موضوع صلح و سازش اقدام به تأسیس شورای حل اختلاف کرده است که این شوراها با حضور افراد معتمد، تلاش دارد تا فضای اختلاف ها و تنازعات جامعه را به سمت صلح و آشتی هدایت کند.
در ادامه دادیار دادسرای انتظامی قضات با بیان اینکه عزت از مهمترین ویژگی های جامعه اسلامی است گفت: جامعه ای که عزت نفس را از دست دهد نفاق و ریا آن را فرا می گیرد.
درویش افزود: جامعه بدون عزت هویت دینی و اصالت خود را از دست می دهد.
در این مراسم از 59 نفر از قضات نمونه ،اعضای شعب ،دبیران و کارکنان نمونه ستادی شوراهای حل اختلاف استان تجلیل شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *