معدوم شدن 6 میلیون قطعه مرغ در پی آنفولانزای پرندگان / دو واحد پرورش مرغ گوشتی در گیر بیماری
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: تا به امروز ۶ میلیون قطعه (مرغ تخمگذار) به دلیل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان معدوم شده است اما باید در نظر داشت که سالانه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی و پرورش مرغ در کشور انجام میشود.
وی افزود: منابع محدود ما باعث شد که تنها بتوانیم با کانونهایی که بیماری در آن اصلاحا شعلهور بود مواجهه کنیم اما باید در نظر داشت در بیماریهای واگیردار باید منابع لازم حتما توسط دولت تامین شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در سال جاری پیشنهاد شده بود که 100 میلیارد تومان به اعتبارات سازمان دامپزشکی کشور برای مبارزه با بیماریهای واگیردار اضافه شود اما این امر در کمیسیون تلفیق رای نیاورد اما کماکان امیدواریم دوباره این موضوع در صحن علنی مجلس طرح و رای بیاورد.
خلج خطاب به دامداران گفت: دامپزشکی تلاش خود را کرده تا تمام واکسیناسیون دامداران را به صورت رایگان تامین کند اما به نتیجه نرسیده است اما به خود دامداران توصیه میشود برای حفظ سرمایه خود هزینه واکسن را متقبل شوند.
* تمام اروپا درگیر ویروس آنفولانزای پرندگان شد
وی در خصوص شیوه بیماری انفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: از روز اول شروع این بیماری در کشور تلاش شد که اطلاعات لازم در اختیار پرورش دهندگان و سازمان جهانی بهداشت دام قرار گیرد تا اعلام شود اما باید در نظر داشت این تیپ ویروس که امسال در مرغداریهای کشور مشاهده میشود با آنچه در سال گذشته بوده متفاوت است و از آسیبرسانترین انواع ویروس آنفولانزای پرندگان به حساب میآید.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در کشورهای اروپایی به صورت صددرصدی با این نوع از ویروس آنفولانزای پرندگان مواجه شدند که تنها کشور بلژیک دچار این بیماری نبود که اخیرا آن نیز اعلام بیماری کرده است. بنابر این باید در نظر داشت که در شرایط فعلی علاوه بر کشورهای آسیایی و اروپای تعدادی از کشورهای خاورمیانه نیز آلوده به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند و این موضوع تنها مربوط به ایران نیست.
خلج تصریح کرد: قبل از آبان سال 95 که اولین مرکز آلوده به ویروس حاد آنفولانزای پرندگان در استان تهران تایید شد در 180 نقطه کشور نظیر بازار عرضه پرندگان، روستاها و مراکز پرورش طیور صنعتی 43 هزار نمونه مختلف برداشته شده بود و 120 هزار آزمایش انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه مخزن انتشار این بیماری پرندگان مهاجر وحشی هستند گفت: این پرندگان مهاجر در 9 مرکز اعم از تالاب، مخازن نگهداری آب کشاورزی، رودخانهها و تصفیهخانهها شناسایی شدهاند.
* شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در 15 استان
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره تعداد استانهایی که بیماری فوقحاد پرندگان در آن گزارش شده است گفت: تا به امروز در 14 الی 15 استان بیماری آنفولانزای فوقحاد پرندگان گزارش شده است اما در 8 استان حدود 30 روز است که گزارش جدیدی از شیوع بیماری نداریم و وضعیت آنها رو به بهبود است.
* 6 میلیون قطعه مرغ تخمگذار معدوم شد
خلج با اشاره به آخرین آمار تلفات بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: تا به امروز حدود 6 میلیون قطعه (مرغ تخمگذار) به خاطر بیماری آنفولانزای فوقحاد پرندگان معدوم شده است، اما باید در نظر داشت که یک میلیارد و 400 میلیون قطعه در سال جوجهریزی و پرورش داده میشود.
وی با مقایسه میزان تلفات ایران با کشور کره جنوبی گفت: در کره جنوبی که تولید آنها در مقایسه با ایران محدود است 20 میلیون قطعه مرغ معدوم شد اما در کشور ما این رقم کمتر بود که این امر نشان از موفقیت دامپزشکی دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه استان تهران بیشترین تلفات را از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان داشته است گفت: تهران با توجه به اینکه پیرامون کانونهای آلوده قرار داشت تخلیه طیور سالم در برخی مناطق نیز انجام شد تا ویروس فرصت کمتری برای نشر پیدا کند.
خلج تاکید کرد: ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغ تخمگذار وجود داشته است و تنها یک تا دو واحد مرغ گوشتی درگیر این بیماری شدهاند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره اجرای طرح کاهش سن کشتار مرغ در کشور گفت: 35 تا 40 روز از نظر اقتصادی و همچنین سلامت بهترین زمان برای کشتار مرغ به حساب میآید که در کنار این امر از لحاظ اقتصادی نیز به نفع پرورش دهندگان است.
* وضعیت اجرای طرح کاهش سن کشتار مرغ
خلج تاکید کرد: در این خصوص در بخش تولید به اجماع رسیدهایم تا سن کشتار مرغ کاهش یابد اما مصرف کنندگان نیز باید به جمعبندی دست یابند زیرا مردم هستند که میتوانند بازار را هدایت کنند.
وی افزود: در کنار نقش مردم باید از تولیدکنندگان نیز تعهد گرفته شود که مرغ را بیش از 45 روز در مرغداری نگه ندارند و کشتارگاهها نیز بعد از این مدت تحویل نگیرند تا طرح به خوبی اجرا شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: با وجود اینکه از ابتدای آذر طرح کاهش سن کشتار مرغ شروع شده است اما برای بالا بردن درصد میزان موفقیت نیاز به فرهنگسازی بیشتری دارد.
خلج در پاسخ به سوالی درباره روابط ستختیگرانه کشور عراق برای واردات محصولات دامپزشکی از ایران گفت: این کشور الزامات خود را دارد و ما باید آن را رعایت کنیم اما از مسئولان آنها دعوت به عمل آمده است تا با مشاهده شرایط بهداشتی ایران اعتماد بیشتری به ما کنند.
وی همچنین درباره وضعیت قاچاق دام در کشور گفت: در سالهای اخیر با اقدامات انجام شده قاچاق دام زنده از کشور دیگر به صرفه نیست و به نظر میرسد که عمده دامی که از کشور خارج میشود به صورت قانونی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در واکنش به احتمال قاچاق دامهای سوری به ایران گفت: در خصوص واردات دام زنده از مرزهای کشورهای همسایه باید اظهار داشت که وضعیت ایمنی در مرزهای شرقی با کشورهای پاکستان و افغانستان ایمن است.
خلج افزود: دلیل این امر برنامههای علمی و عملیاتی است که در این سالها انجام شده و مرزهای پهناور و غیرقابل کنترل پاکستان و افغانستان تبدیل به مرزهای ایمن شده است.
وی گفت: مرزهای غربی کشور در گذشته امنتر بوده است اما در شرایط فعلی با توجه به اینکه دولت ترکیه در شرق کشور خود اعمال قانون مناسبی ندارد و کشورهای عراق و سوریه نیز شرایط مشابهی دارند شرایط ایمنی برای کنترل ورود دام زنده کمتر شده است.
* یک دسته دام قاچاق سوری در مرزهای کشور ضبط شد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: در مقطعی در فصل پاییز یک دسته دام سوری به کشور وارد شد که به سرعت به آن واکنش نشان دادیم و باید اذعان داشت که عملا امکان ورود دام زنده از این مناطق وجود ندارد.
خلج اضافه کرد: تقاضا داده شده است که کمربند حایل بهداشتی بین کشورهای عراق و ترکیه ایجاد شود تا به محض قاچاق دام اقدامات سریع انجام شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا عراق از ایرا ن تخممرغ وارد نمیکند گفت: عراق اعلام کرده است که ایران با انفولانزای فوقحاد پرندگان مواجه است اجازه صادرات تخممرغ به کشور ندارد اما باید در نظر داشت که در شرایط فعلی تمام کشورهای اروپایی به این بیماری آلوده هستند و تنها بخشی از کشورهای آمریکایی این بیماری در آنجا مشاهده نشده است که به دلیل بعد مسافت جابهجایی از آن کشورها نیز دشوار است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور: در پایان سخنان خود در واکنش تجویز القائی دارو توسط دامپزشکان، گفت: تجویز القائی دارو در میان دامپزشکان کشور مشاهده نمیشود اما باید در نظر داشت نسخهای که توسط دامپزشک نوشته میشود باید انطباق لازم با داروی فروخته شده در داروخانه داشته باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *