تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری استان یزد
با حضور رئیس کل دادگستری یزد آیین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری استان یزد برگزار شد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان یزد، محمد حسین جعفری رئیس کانون وکلای استان یزد ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و تشریح گزارش كار كانون از بدو تأسیس آن از خردادماه سال جاری گفت: اتیان سوگند یک مراسم تشریفاتی نیست بلکه یک مراسم دینی و روحانی و پیمان قلبی است بین وکیل و خداوند بزرگ که باید در همه ارکان و شئون زندگی حرفه ای خود، خداوند را مدنظر داشته باشیم و هرگز از معیار عدل و عدالت خارج نگردیم.
وی تصریح کرد : تخلف از سوگند دارای ضمانت اجرا است و حسب ماده ٨١ آیین نامه لایحه قانونی استقلال كانون وكلا برای متخلف از قسم محکومیت درجه 5 را به همراه دارد و مجازات انتظامی از محرومیت از وکالت به مدت ٣ ماه تا ٣ سال را می تواند به دنبال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در مشاغل حساسی همچون ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس ، طبابت ، قضاوت و وکالت اتیان سوگند و اجرای مراسم قسم الزامی است و فلسفه سوگند وكلا به جهت وصف امانت، تضمین اعتماد مردم به این حرفه مقدس است و هرگز نباید با تخلف خود از سوگند، این اعتماد عمومی را مخدوش کرد و بالتبع هر اقدامی كه باعث سلب اعتماد عمومی گردد تخطی از سوگند محسوب میشود.
این مقام مسئول با اشاره به جایگاه وکیل در اذهان مردم و اعتماد عمومی تأکید کرد : وكلا باید جهت تقلیل بار سنگین دستگاه قضایی و كمك به برقراری صلح و سازش اهتمام نمایند و نسبت به آگاهاندن طرفین دعوا راجع به آینده پرونده، طولانی بودن احتمالی روند دادرسی، هزینه های دادرسی و خسارات دادرسی اقدام کنند و باید اهتمام ویژه ای در مسائلی همچون رعایت حقوق شهروندی و پیشگیری از وقوع جرم نیز داشته باشند.
وی وکالت را یک حرفه مردمی دانست که باید با ارتباط خوب ، حامی مردم در جهت تحقق عدالت باشد و اظهار داشت : با توجه به مرجع بودن وكلا ، همه اقشار به وکلا مراجعه می کنند که در این میان کمک و راهنمایی افراد نیازمند و بی بضاعت در جهت حق خواهی و تحقق عدالت امری اخلاقی است که باید به عنوان زکات علم و شغل همواره مد نظر وکلا قرار داشته باشد.
جعفری با اشاره به ارتباط وکلا با افراد ذی نفوذ و طیف های مختلف اجتماعی گفت: باید ذهنیت و نگاه جامعه را نسبت به حاکمیت و دستگاه قضایی مثبت نشان داده و با ترمیم روحیه مراجعین ، مردم را نسبت به خدا باوری و خودباوری و نیز امید به عدالت گستری در دستگاه قضایی تشویق و ترغیب کنند؛چراکه اگر امروز لباس وکالت بر تن ماست هدیه ای است که این نظام و حاکمیت به ما عطاء کرده است و دفاع از ارزش ها و هنجار های این نظام کمترین قدرشناسی است که می توان در قبال آن انجام داد.
وی تلاش در جهت صلح و سازش را یکی دیگر از وظایف وکلا برشمرد و بیان داشت: صلح و سازش بهترین شیوه احقاق حق است که خوانده و خواهان با توافق هم حق و حقوق یکدیگر را ادا میکنند و این مهم باید مد نظر وکلا در كنار كمك به تسریع روند دادرسی باشد.
در خاتمه وی با بیان اینكه همكاران وكیل باید درك نمایند كه كانون وكلا یك نهاد خودگردان است كه همكاری و همراهی همگانی را برای ارتقا جایگاه وكالت لازم دارد برای كارآموزانی كه با اتیان سوگند وارد عرصه وكالت میشوند آرزوی موفقیت و توفیق خدمت به مردم را کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *