صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اولین الکترود گرافنی OLED ساخته شد

۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۱:۰۱
کد خبر: ۲۷۵۹۵۵
شرکت اسپانیایی گرافنا، مؤسسه آلمانی فرانهوفر و شرکت انگلیسی آیکسترون با همکاری یکدیگر موفق به تولید اولین الکترود گرافنی مورد استفاده در OLED شدند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، گرافن ماده‌ای انعطاف‌پذیر، شفاف و پایدار است که خواص هدایت گرمایی و الکتریکی ویژه‌ای دارد. این ویژگی‌ها موجب شده است تا گرافن به عنوان گزینه‌ای برای ساخت نسل جدیدی از ابزار الکترونیک شناخته شود. اخیراً محققان اقدام به ساخت اولین الکترود OLED از جنس گرافن کردند که می‌تواند مسیر تولید صفحات لمسی با کارایی بالا و همچنین پیل‌های خورشیدی کارا را هموار کند.

این الکترود متصل‌شده به OLED ابعاد دو در یک سانتی‌متر دارد و با استفاده از فرآیند CVD ساخته می‌شود. در این روش گاز متان و هیدروژن به درون مخزن خلاء پمپ می‌شود و در آنجا صفحه مس با دمای 800 درجه سانتی‌گراد میزبان صفحات گرافن است. در این مخزن میان دو گاز واکنش اتفاق می‌افتد تا در نهایت متان تجزیه شود و روی سطح مس، ورق گرافنی تشکیل شود. به محض تشکیل این لایه، سامانه سرد می‌شود و یک لایه پلیمر محافظ روی آن اعمال و در ادامه سطح مس به صورت شیمیایی اچ می‌شود تا لایه گرافنی جدا شود.

بتریک بایر، رهبر تیم تحقیقاتی مؤسسه فرانهوفر، می‌گوید: «این پروژه یک دستاورد بزرگ در حوزه مواد پرتقاضا محسوب می‌شود. تا دو یا سه سال آینده، می‌توان اولین محصولات تولید شده با این فناوری را به بازار عرضه کرد».

این اولین بار نیست که از گرافن در نمایشگر انعطاف‌پذیر استفاده شده است، بلکه اولین بار است از گرافن در فناوری OLED استفاده می‌شود که امکان تولید صفحات با طیف رنگی کامل را فراهم می‌کند.

با استفاده از گرافن می‌توان محصولات مختلفی از ابرخازن، پیل خورشیدی و نمایشگر گرفته تا انواع ابزار الکترونیک را تولید کرد.

مؤسسه فرانهوفر با شرکت اسپانیایی گرافنا برای تولید این الکترودهای گرافنی همکاری داشته است. همچنین شرکت انگلیسی آیکسترون که در حوزه تولید راکتور فعالیت دارد، در این پروژه مشارکت داشته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *